Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az öngyilkosság minden esetben...

Az öngyilkosság minden esetben bűnnek számít?

Figyelt kérdés

Ugye Isten adta az életet, tehát csak Ő veheti el.

De mi van akkor ha valakinek nagyon rossz élete van? Pl. ha valaki nagyon súlyos betegségben szenved, és mondjuk csak hónapja vannak hátra? Vagy ha valaki szerelmi bánatban szenved, és csak az öngyilkosság lehet számára kiút? Vagy ha valaki olyat tesz, amit nagyon megbán, és emiatt súlyos bűntudata lesz, és nem akar élni.

Szóval szerintetek minden esetben bűn az öngyilkosság?

2020. aug. 22. 17:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
81%

2 és 3

bocsi 3 de a tiedből idézek

"Nem akarom idealizálni az öngyilkosságot, ne értsétek félre, de én a falra mászok, amikor valaki azt mondja, hogy "az öngyilkosság gyáva dolog és nem old meg semmit." Nagyon is sok bátorság kell hozzá és borzasztó nagy fájdalomtűrő küszöb, mire valaki eljut addig, hogy megöli magát."

igazából, jól összefoglaltad.

valamint kiemelném ezt " Nagyon is sok bátorság kell hozzá és borzasztó nagy fájdalomtűrő küszöb..."

Ez a bátorság és erő és az a hihetetlen erő amivel végez magával és kilép, az pontosan az amivel ki is léphetne az 'elviselhetetlen' helyzetből.

És igen képes lenne, ugyan azzal az erővel élve kilépni a problémából.

2 nem véletlen vannak lelkipásztorok, pszichológusok, lélekguruk vagy mi a nevük. Ha nem sikerül családon vagy a közösségen belül megoldani, náluk az ember kiöntheti a szívét. A probléma csak a kialakult sztereotípiák, hogy kinézik azt aki "agykurászhoz" jár. Mert ciki?

Azért is nem "elfogadott" s nem kap eutanáziát, mert 1 természetellenes, azaz egy normális embernek eszébe se jut ilyen, mert vagy leszrja, vagy keres és talál megoldást és túllép.

2 életellenes, vagyis ha az élet megóvására, védelmébe teszel esküt nem olthatod ki csak úgy a másét, mert az gyilkosság.

egy-két zavaró tényezőt leszámítva, az emberek többsége segítséget nyújt legjobb tudása szerint, ha lerí a szomorúság az arcon megkérdezik, "jól vagy?" vagy "Mi baj van?" stb. Te dönthetsz elmondod vagy hozzá vágsz egy "semmi!"-t. Majd jön az önsajnálat hogy 'Senki se törődik velem!'

Bocsi 2 az E/2 és E/1 miatt, átéltem szr volt, és itt vagyok.

2020. aug. 23. 07:41
 12/20 anonim ***** válasza:
60%
Luther Márton az öngyilkosok a saját démonaik áldozatai.
2020. aug. 23. 10:30
 13/20 anonim ***** válasza:

"Luther Márton az öngyilkosok a saját démonaik áldozatai."

Mer az ember teremtette az anyagi vilagot hogy olyan állapotba kerüljön hogy végezzen magával? Nem! Akkor milyen démonról beszélsz? Vannak emberek akik szerencsések, vannak akiknek nem jött be az élet. És hagy döntsék már el ők mit kezdenek a hátralévő sőtét életükkel hamár csak szenvednek.

2020. aug. 25. 06:55
 14/20 anonim ***** válasza:

13. nem nekem szólt a kérdésed.

"Akkor milyen démonról beszélsz?" Itt ne a szarvas piros fenevadra gondolj, vagy a filmes fantasy túlkapásokra.

Az ember, hajlamos leragadni egy dolgon és azt pörgeti és pörgeti átélve azt a kínkeserves pillanatot, akár percről percre... egy véget nem érő ördögi körbe csöppen amiből nehezen, látja meg a kiutat. Tudja, hogy ki kel lépni belőle de mégis hogy? 2 lehetőség van elengedi és kilép, vagy az életét eldobva lép ki belőle.

Így az ember maga döntése, hogy hogyan tekint a világra. Azaz hogyan alakítja a világát/valóságát. S így létrehozhat olyan állapotot.

Ahogy te megfogalmaztad úgy igazad van. Viszont az más. (legalábbis első értelmezésre)

" Vannak emberek akik szerencsések, vannak akiknek nem jött be az élet"

Miért is szerencsések? Mert túllépnek a dolgokon, mert nem hajlandóak akár éveken át rágódni ugyan azon a problémán? Vagy mert ők sikeresebbek az élet valamely területén?

És mi nem jött be? Mitől sötét? Csinálta e azt amit szeret?

Az elhatalmasodó vágyak, az akarás valami vagy valaki iránt ("Nem tudok nélküle élni!"), s a túlzó, utolérhetetlen célok, valamint az önértékelés és az ezekben való folytonos vagy a "Nagy" csalódástól erősen megzuhanhat az ember. S beindítja az önmarcangolást, "Nem tudom megcsinálni" stb stb

S ez önmagunk démona, az ami nagy álmokkal kecsegtet, hiteget s mikor csalódás v sérelem s sikertelenség ér. Szép lassan elkezd felemészteni, elködösíti a remény sugarait, felfalva a lelket...

van e kiút? hogy ne. Nem könnyű de meg kell bocsájtani magunknak, hibáztunk túléltük szóval lehet rajta javítani, másképp nézni. Ha ez az nem jött be, mi van még. miben vagyok jó, mit szeretek/szerettem csinálni?

pl.: gyártósoron szingli voltam, de szeretek sportolni, akkor elmegyek személyi edzőnek, hátha jobb lesz.

Amit ezzel mondani akarok, hogy hi ilyen gondok "démonok" űzik, először is bocsásson meg magának, és kezdje el szeretni magát.

Keresztény nyelven talán úgy mondanám, az Isten megbocsájt és szeret téged. Így hát vesd le a búnak láncait, s éld át az isteni szeretet örömét.

2020. aug. 25. 08:00
 15/20 anonim ***** válasza:

13-vagyok. Akkor te arra kérsz hogy isten nevébe törődjek bele hogy nekem ez jutott? Azolyan mintha illúziót almodnék oda. Hogy na van isten majd a más világon jobb lesz, persze, csak ám nincs isten.

"Miért is szerencsések? Mert túllépnek a dolgokon, mert nem hajlandóak akár éveken át rágódni ugyan azon a problémán? Vagy mert ők sikeresebbek az élet valamely területén?"

Ez ennél bonyolultabb ne egyszerűsíts le ennyire dolgot. Van aki nem képes az életével mit kezdeni.van, akinek jön magától minden mert van kedve az élethez.akinek nincs, meg csinálhat akármit, nem tud vele mit kezdeni!

Ez olyan hogy, vanegy csaló, lop csal, meg gazdagodik lesz családja és elégerős ahhoz hogy büszkén megöregedjen az unokáival. És van olyan aki jó ember alig élt jó ember és elviszi a rák fiataton. Ki kaptt jót az élettől? A rossz! Halálsem válogat! Lehet hogy valaki isten nevébe segít mindenkin meg adakozik, aztálmásnap elüti a vonat! És hiába van egy xarházi ha elég eszes az élethet és veghez tudja vinni. De tudod olyanemberek is vannak, akikeb nem képesek az életre? Csak eltűrik n8ncs cél felettük. Ezeknem ám hiába mondod h változtasson, ha tudnának szerinted nem tették? Vagy nem tennék. És még attólis függ, ki hova születik! Faluba, városba, vagy minek születik rondának? Vi

Vonzónak ? Nőnek? Férfinek? Minden behatárolja az életet. Még az is hova lépsz hol, és mikor! Az élet véletlen nűve. És abba igazad van az ember maga írányítja a sorsát, de nem m8ndenki alkalmas rá ez is meg kell érteni!

2020. aug. 25. 08:28
 16/20 anonim ***** válasza:
És ha nem alkalmas, a szelekció életbe lép. A tetmészetes szekció!
2020. aug. 25. 08:34
 17/20 anonim ***** válasza:

persze tudom mondani könnyű, 1000-szer nehezebb, mint ahogy leírtam. És sok dolog van amit nem ismerek, ha úgy tetszik csak magamból s a környezetemből tudok kiindulni. De fixszen hiszem, hogy nincs olyan a megszületettek között akik nem alkalmasak az életre, azokat nem készítették fel vagy rossz megoldókulcsokat, mintákat vettek fel. Nagyon kevés az ki testi vagy szellemi problémákkal születik, viszont ők is képesek teljes életet élni. (legalább is van rá példa).

Én kb 10 évig voltam depressziós, sötét napok voltak, az "Engedd el! vagy Szrd le!" édeskevés volt...de kivártam, írtam rajzoltam, melóztam.. és egy nap leesett.

Egy ismerősnél rákot diagnosztizáltak, az mondák 2 év. Ő úgy döntött azt teszi amit világ életében szeretett csak évek óta nem tudott vele foglalkozni a meló miatt, azt hiszem Horgászat. Azóta eltel 20 év. dolgozgat, és a hobbijának él.

Családon belül is volt, hasonló eset, átbeszéltük, milyen döntések gondolatok okozhatták, milyen hibás minták vannak. és a beismerést követően, s az új életstílus kialakítása során látványosan elkezdett zsugorodni, de műteni kellett. ennek 3 éve.

2020. aug. 25. 20:01
 18/20 anonim válasza:

A Garuda purána ír egy részén az öngyilkosokról. Sajnos nagyon soká kapnak fizikai testet,ez azt jelenti ,hogy a vágyaik ösztönzik őket, de nincsen hozzá testük. Amikor végre kapnak egy testet az fizikailag ,és mentálisan nem lesz egészséges, mert az előző testet megölték. És még egy dolog. Lesz egy hajlama, hogy ezt újra megtegye,vonzzani fogja. Persze ellen lehet állni.

A világ törvényei nem függnek attól, hogy mit gondolunk,és a tudatlanság nem lesz mentség.

2020. aug. 25. 21:33
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

"Ne ölj!"

Öngyilkosság -> Öltél, tehát bűnt követsz el, amit mégcsak meg se bánhatsz.

2020. aug. 31. 21:40
 20/20 anonim ***** válasza:

Ha valakinek rossz elete van arrol csak o tehet! Valamit nem csinalt jol

Isten helyre tudja hozzni

Bovebben kifejtem ha akarja valaki csak irjon ram

2020. szept. 7. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!