Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hit gyüli milyen? Vélemény?

Baranyi Artur kérdése:

Hit gyüli milyen? Vélemény?

Figyelt kérdés
2020. aug. 6. 19:08
 1/6 anonim ***** válasza:
39%
Nem volt még elég a mocskolódásodból?
2020. aug. 6. 19:19
 2/6 anonim ***** válasza:
90%
Jó kérdés, mert pl van itt egy-két hitgyülis hozzászóló, aki alapján nem nagyon tudnék emberileg negatívat mondani róluk. Bár nézeteikkel sok pontban nem értek egyet. Viszont van néhány olyan hitgyülis is ezen a fórumon, akik alapján úgy kerülném azt a bagázst, mint a véres rongyot.
2020. aug. 6. 19:42
 3/6 anonim ***** válasza:
92%

Ugy latom, mar sokadjara kerdezed ezt.

A Hit Gyulekezete egy karizmatikus punkosdista kisegyhaz.

Rengeteg ilyen van, az egesz vilagon, Europaban is, angolszasz orszagokban is, Torokorszagtol Finnorszagig rengetegen tagok. Amerikaban ez a norma, nem a tortenelmi egyhazak. Az angol anglikan egyhaznak is van karizmatikus "szarnya".

Kivulrol nagyon lazanak tunnek, a pasztor farmerben beszel, erosito, basszusgitar, rockzene, vibral a hangulat.

A tanitasuk viszont ultrakonzervativ, pl. a Bibliat illetoen. Mindenkinek meg kell kulon "terni", elfogadni Jezust uranak es megvaltojanak. Jezust helyezik a kozpontba, es vele valo szemelyes kapcsolatot. Betoltekeznek a Szentlelekkel, es nem hisznek a csecsemokeresztsegben. Stb.

Mas ilyen "amerikai stilusu" kisegyhaz is van.

Az a velemenyem, hogy van, akinek tetszik ez a stilus, bevalik es ott erzi jol magat, van, akinek nem.

Nekem pl. nem. Jobban szeretem a hagyomanyos liturgiaju, misztikusabb, hagyomanyosabban imadkozo, rovidebb igehirdetesu istentiszteletet / miset. De ez teljesen egyeni. Neked kell eldonteni.

2020. aug. 6. 20:34
 4/6 MBbpg ***** válasza:
92%
HitGyülisként írhatnék még, ha lenne kérdésed, de a hármas jól összefoglalta. És tényleg rajtad áll a döntés - intézményileg sok külön egyház van ugyan, de szellemileg egy, és az eltérések ellenére ebbe benne van minden igazi keresztény (felekezettől függetlenül - hiszen nem a templomba/istentiszteletre járás ad üdvösséget, az üdvösségi kérdésekben pedig nem is nagyon van eltérés a különböző felekezetek közt)
2020. aug. 6. 21:25
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
Szia! Én is oda járok és tárt karokkal várunk mindenkit. Persze mint minden közösségnek ennek is vannak hibái de egyébként egy nagyon összetartó közösség és sok jó tulajdonsága is van.
2021. márc. 25. 12:15
 6/6 anonim ***** válasza:
51%
5-ös vagyok persze itt is van sok képmutató ember de nem miattuk kell járni gyülibe hanem a prédikáció miatt.De mint mondtam egyébként egy nagyon jó közösség
2021. márc. 25. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!