Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jónást tényleg lenyelte egy...

Jónást tényleg lenyelte egy bálna?

Figyelt kérdés
Ez lehetséges lenne? Hogy nem oldotta fel a gyomorsav Jónást? Keresztények ti hisztek Jónás történetében?

2020. aug. 5. 15:48
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
100%

40

A szegénységi bizonyítvány mindkét hozzászólásra vonatkozik!

Egyébként egy normális keresztény nem tartja Istent igazságtalannak csak egy álkeresztény! (38-asra)

Üdv: Gábor

2020. aug. 5. 21:07
 42/63 anonim ***** válasza:
0%
Ahogy mondod! Egy igazi keresztény helyesli a gyerekgyilkosságokat!!!
2020. aug. 5. 21:09
 43/63 anonim ***** válasza:
100%

42

Az ítéletet Isten hajtotta végre azokon a gonosz gyerekeken! Gondolom te Elizeust is ezért valami gonosz bűnözőnek tartod, nem?

2020. aug. 5. 21:30
 44/63 anonim ***** válasza:
32%

Klasszikus, hogy tök másra tereled a szót. Az igazi kérdés az, hogy szerinted igazságos, jóságos, szeretetteljes-e az az isten amelyik a kiskorúakat (de valójában bármilyen korúakat) vadállatokkal eteti meg?

Elég egy igen / nem.

Az, hogy a történetben szereplők milyen bűnöket követtek el arra te magad írtad, hogy nem tudjuk de ahhoz képest már nagyon beleélted magad a "gonosz gyerekek" agyszüleményedbe. A gonosz gyerekek pedig MEGÉRDEMLIK A HALÁLT!!! Bravúros keresztény érvelés!

2020. aug. 6. 07:59
 45/63 anonim ***** válasza:
27%

44

"Klasszikus, hogy tök másra tereled a szót. Az igazi kérdés az, hogy szerinted igazságos, jóságos, szeretetteljes-e az az isten amelyik a kiskorúakat (de valójában bármilyen korúakat) vadállatokkal eteti meg?

Elég egy igen / nem."

Figyelj, ha te Istent akarod vádolni akkor nyújtsál be panaszt Nála, hogy te sokkal okosabb vagy mint Ő és te sokkal igazságosabb vagy mint Ő! És te sokkal jobban ismered a helyzetet mint Ő és Elizeus ismerte! Már korábban elmondtam neked hogy az okokat éppen úgy figyelembe kell venni! Ezt te nem érted, vagy nem akarod megérteni?! Esetedben nekem a 2. tűnik valószínűnek! Az olyan emberek mint te Istent meg Elizeust zsarnoknak meg bűnözőnek tartják a gonosz gyerekeket meg szegény ártatlanoknak!

"Az, hogy a történetben szereplők milyen bűnöket követtek el arra te magad írtad, hogy nem tudjuk de ahhoz képest már nagyon beleélted magad a "gonosz gyerekek" agyszüleményedbe. A gonosz gyerekek pedig MEGÉRDEMLIK A HALÁLT!!! Bravúros keresztény érvelés!"

Én a korábbi bűneikre írtam, hogy nem tudjuk azokat!

"Azoknak a gyerekeknek nem ez volt az első bűn az életében, Isten csak arányosan alkalmaz büntetéseket!"

"A Szentírás nem számol be a korábbi bűneikről de Isten igazságos és az ítéletei is azok!" - ezeket írtam.

Amikor csúfolták és gúnyolták Elizeust és ezzel megpróbálták nevetségessé tenni küldetését illetve gyalázták prófátájának megvetése és kigúnyolása által Istent akkor ő meglátogatta őket jogos ítéletével!

Az ítéletet azt nagyon fájlalod de a bűnt azt nem! Azt semminek tekinted! Csakhogy egy ítéletben ok és okozat van! Azok a gonosz elvetemült gyerekek akik valójában nemcsak Elizeust hanem Istent magát vetették meg elvesztek egy olyan büntetéssel amely Isten részéről igazságos volt egyben pedig alkalmas arra hogy szolgájának élete végéig tekintélyt parancsoljon és ez által sokakat általa megmentsen! Lehet, hogy te ezt nem érted vagy nem akarod megérteni de ez a tett attól még nem lesz igazságtalan! Nyilván azoknak a gonosz gyerekeknek nem ez volt az első visszaélésük hanem ahhoz hogy ide eljussanak már sokszor áthágták Isten törvényét és bűnt követtek el ezzel az utolsó tettükkel viszont már túl messzire mentek és Isten nem tartotta többet vissza az ítéletet tőlük!

Azon nem csodálkozom hogy egy ateista nem érti a Bibliát, nem is fogja soha! - Ahhoz meg kell térnie!

Amíg te azt képzeled magadról hogy igazságosabb vagy mint Isten addig te sohasem fogod megérteni mit jelent az hogy igazság!

2020. aug. 6. 12:03
 46/63 anonim ***** válasza:
54%

"Azok a gonosz elvetemült gyerekek akik valójában nemcsak Elizeust hanem Istent magát vetették meg" ... "Nyilván azoknak a gonosz gyerekeknek nem ez volt az első visszaélésük hanem ahhoz hogy ide eljussanak már sokszor áthágták Isten törvényét és bűnt követtek el ezzel az utolsó tettükkel viszont már túl messzire mentek és Isten nem tartotta többet vissza az ítéletet tőlük!"

Ezek a te hozzáköltéseid a sztorihoz, mert erről semmit nem ír a biblia. Csak annyit, hogy azt mondták, hogy Elizeus kopasz. A gyerekek már csak ilyenek, hogy néha csúfolódnak.

Persze a kérdésemre nem válaszoltál: "szerinted igazságos, jóságos, szeretetteljes-e az az isten amelyik a kiskorúakat (de valójában bármilyen korúakat) vadállatokkal eteti meg?"

2020. aug. 6. 13:28
 47/63 anonim ***** válasza:
100%

"Ezek a te hozzáköltéseid a sztorihoz, mert erről semmit nem ír a biblia. Csak annyit, hogy azt mondták, hogy Elizeus kopasz. A gyerekek már csak ilyenek, hogy néha csúfolódnak."

Ha valami kis látszólag ártatlan csúfolódásról lett volna szó akkor biztosan nem az lett volna a következménye amit a Biblia leír!

"Persze a kérdésemre nem válaszoltál: "szerinted igazságos, jóságos, szeretetteljes-e az az isten amelyik a kiskorúakat (de valójában bármilyen korúakat) vadállatokkal eteti meg?""

Én adtam neked egy kimerítő választ de úgy látszik nem akarod meghallani! Egyébként én is tettem fel neked kérdést amit te nem válaszoltál meg!

2020. aug. 6. 13:43
 48/63 anonim ***** válasza:
54%

"Ha valami kis látszólag ártatlan csúfolódásról lett volna szó akkor biztosan nem az lett volna a következménye amit a Biblia leír!"

- Ha nem ártatlan csúfolódásról volt szó akkor miért nem írta le a biblia? Bár magam részéről nem tudok olyan elképzelni ami miatt ilyen büntetés bármikor is jogos lenne, de ha komolyabb volt akkor mégis miért nincs leírva??? Ez is biztos az isten kegyelme lehet, hogy hagy téged tippelgetni, hogy mégis akkor mi a francért kellett kinyírni azokat a kis gyíkokat.

Melyik kérdésedre nem válaszoltam?

2020. aug. 6. 14:00
 49/63 anonim ***** válasza:
100%

48

"- Ha nem ártatlan csúfolódásról volt szó akkor miért nem írta le a biblia? Bár magam részéről nem tudok olyan elképzelni ami miatt ilyen büntetés bármikor is jogos lenne, de ha komolyabb volt akkor mégis miért nincs leírva??? Ez is biztos az isten kegyelme lehet, hogy hagy téged tippelgetni, hogy mégis akkor mi a francért kellett kinyírni azokat a kis gyíkokat."

Szerintem olvasd el még párszor azt a történetet és töprengjél rajta! Ahogy te kiértékeled azt a történetet annak nem sok értelme van! Nem áll összhangban sem a Bibliából megismerhető Istennel sem pedig Elizeussal! Részemről én elmondtam a történet értelmét - a te dolgod hogy elfogadod e vagy sem! Én azt látom hogy te le vagy ragadva a dolgok következményénél de az okokat figyelmen kívül hagyod! Szerinted így kell kiértékelni a történetet igazságosan? Nem számít hogy a gyerekek milyenek de ami történt velük az már számít!

Nem számít hogy Isten művét megpróbálták lejáratni és tönkretenni és ezáltal sok embert veszni hagyni, de az már számít hogy ők meg lettek ítélve! Na nem kösz, az igazán igazságos kiértékelés nem ilyen! - Csak a hamis! Egy gyerek is lehet elvetemült és gonosz - nagyon is! - Pláne ott ahol az erkölcsi szint nulla! Ha olyan helyen nőnek fel ahol nincsenek erkölcsi normák akkor nagyon gyorsan faragatlanokká, durvákká, megvetőkké válnak még ma is! Abban a korban amikor Illés és Elizeus élt súlyos erkölcsi romlás volt Izraelben! A bálványimádás már mélyen elharapózott aminek következményei a legkülönfélébb bűnök lettek!

Amit te képzelsz azokról a gyerekekről a szerinted tulajdonképpen ártatlan "kis gyíkok"-ról ahogy te nevezed őket, az biztosan nem állja meg a helyét a Biblia szerint!

"Melyik kérdésedre nem válaszoltam?"

Mondjuk erre:

"Az ítéletet Isten hajtotta végre azokon a gonosz gyerekeken! Gondolom te Elizeust is ezért valami gonosz bűnözőnek tartod, nem?"

Nos igen vagy nem?

2020. aug. 6. 14:53
 50/63 anonim ***** válasza:
54%

"Nem áll összhangban sem a Bibliából megismerhető Istennel sem pedig Elizeussal!"

- istennel teljes összhangban áll. Csak olvasni kell az ószövetséget, nem ez az egyetlen barbár dolog ami tesz. Van ott emberek megégetése, megkövezés, népek kiírtása, nők és gyerekek megerőszakolása, rabszolgaság stb.

"Szerintem olvasd el még párszor azt a történetet és töprengjél rajta!"

- Nem lehet rajta töprengeni semmit, mert az egész két igevers. Az elsőben csúfolják a másodikban meg kinyúvadnak. Se előzmény se utólagos megmagyarázás, a tiéden kívül persze.

"Nem számít hogy a gyerekek milyenek de ami történt velük az már számít!"

- nem fogod fel, hogy egy gyerekeket nem tépetünk szét medvékkel akkor sem ha amúgy kis köcsögök??? És még te beszélsz itt kereszténységről mikor simán megindoklod, hogy egy gyerek ilyen halált érdemel.

"Gondolom te Elizeust is ezért valami gonosz bűnözőnek tartod, nem?"

- Rosszul gondolod, nem tartom gonosz bűnözőnek.

Most akkor te is megválaszolnád légyszives ilyen egyértelműen a kérdésem? Leírom harmadjára is, hátha most összejön: szerinted igazságos, jóságos, szeretetteljes-e az az isten amelyik kiskorúakat vadállatokkal falat fel?

2020. aug. 6. 15:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!