Öntudatlan hullaként már rég nem éreznél semmit a koporsóban se kép se hang
De a gyerekkornak már jóideje vége itt az idő belevágni a felnőtt céljaidba nemcsak otthon henyélni és forogni a kínokban
Menj irassál fel egy kis antidepresszánst a phszihiátrián aztán keress valami munkát meg nőt magad mellé
Elgondolkodtál már azon, hogy vannak akik nálad nehezebb helyzetben vannak, és abból hozzák ki a legtöbbet?
Jézus azt mondta, hogy az élet több mint az eledel, vagy a ruházat.
Megfelelő mederbe terelhető az életed, ha olyan társaságot keresel, akik támogatnak és segitenek Isten szavával megoldani a problémáidat.
Az tény, hogy minden baj nem fog megszünni, de könnyebb a terhet cipelni ha van segitség.
Kedves Kérdező, én is voltam ebben a cipőben, nagyon közel az öngyilkossághoz, nekem 30 éves koromra jött el a mélypont, szintén egzisztenciális gondok, kilátástalanság, munkanélküliség miatt.
Én is néztem fórumokat, videót, mi lesz az öngyilkosokkal.
Ajánlom pl. ezt:
Tamara Laroux Shot Herself, & Went to Hell, Then to Heaven and BACK!!
https://www.youtube.com/watch?v=XPY07Wf8mhI
Az öngyilkosság nem oldja meg a problémát, onnantól kiadod a kezedből a lelkedről az önrendelkezést. A tested legalább megvéd.
Ha rosszul sikerül a kísérlet, életre lenyomorodhatsz és sokkal rosszabb helyzetbe kerülsz mint előtte. Másokra is hatással van a tetted, lásd például nemrég 14.ről leugrott egy férfi szerelmi bánatból, ráesett egy kisgyerekét toló anyukára, aki vele együtt meghalt.
Én 30 évesen az ögy. közvetlen közelében tértem meg igazán, rájöttem, hogy az élet nem egy Monopoly játék, ami csak a vak véletlenen múlna. Isten GONDVISELŐ Isten! Olvasgasd a Zsoltárok könyvét!
Ha az embernek semmi más lehetősége ereje nem maradt mint Istenhez fordulni, akkor sokkal könnyebben be tudja fogadni a tanításait, mert eltűnik a büszkeség, kevélység belőlünk. Üsd fel a Zsoltárok könyvét valahol és figyeld mit üzen Isten.
Természetesen nem egy mankó számomra a hit, nagyon is racionális alapjai vannak, a bizonyítékok győztek meg. Emellett saját tapasztalatból is tudom, hogy Isten gondviselő és jelen van a hozzá forduló életében.
Az ilyeneket úgy visszaküldeném nem is olyan régre, csak mondjuk 70 évvel ezelőttre, a szétlőtt Budapestre, mikor lelőtt lótetemek jelentették a kaját, egy pincében kellett élni, miközben épp bombázzák szét a házadat, ahol felnőttél, arról nem beszélve, hogy a férjedet, apádat, testvéredet, barátodat várod vissza reménytelenül, mert már lassan egy éve semmit nem hallottál felőlük.
Ember, van munkád (tudod, hány embernek nincs? nézz körbe az utcán), van hol laknod (megint csak nézz körbe az utcán), van mit enned. A kérdés kiírása azt feltételezi, hogy interneted is van, netkapcsolatra alkalmas készülékkel. Ez már eleve nem mélyszegénység...
Ha ennyire unatkozol, menj el önkénteskedni a máltaiakhoz, Teréz anya nővéreihez, vagy bármelyik más segélyszervezethez. 1-2 nap munka, néhány embertárs sorsának kicsit közelebbi, személyes megismerése és más színben fogod látni a világot és a saját életedet. Siránkozás helyett inkább tegyél valamit. Sírsz, hogy szar a világ? Oké, sírjál, de két sírás között gondolkozz el azon, hogy te mennyit teszel vagy eddig mennyit tettél a javításáért?
Konkrétan a társadalmi osztályok legalján vagyok. Bérminimumot kapok, nettó 120-at.
A szüleimmel élek, én önerőből egy albérletet sem tudnék kifizetni.
Van diplomám, de piacképtelen. Van egy OKJ-m is, azzal se találtam munkát. Van 2 nyelvvizsgám. Sokat tettem azért, hogy jól éljek. Azt hittem ha szerzek egy diplomát, akkor rihadt jól fogok élni, de nem így lett.
És nem hiszem, hogy olyan sok munkanélküli lenne Magyarországon, legfeljebb aki nem akar dolgozni..
A háború alatt meg valszeg besoroztak volna és az első pillanatban agyonlőttek volna, szóval ugyan úgy meghaltam volna.
Nem tudom mennyire szereted a rokonaid, de ez zsákutca. Ki kell menned külföldre szerencsét próbálni és lehet összejösz egy klasz vietkong csajjal. Nagyon szépek.
A másik, hogy nem mégy dolgozni és éhen halsz. Az nem öngyilkosság, hanem isten rossz sorsot adott neked, amibe beletörődsz, lemondasz életedről. Mert Jézus azt mondta, aki lemond földi életéről érettem (Jézusért) megnyeri azt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!