Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért nem szól az...

Isten miért nem szól az emberekhez?

Figyelt kérdés

Amikor a Bibliában Jézus csodákat tett, sok követője volt, de sokan még úgy sem hittek neki, hogy saját szemükkel látták a csodákat. Tehát Isten láthatja, hogy ez a kétkedés hozzá tartozik az emberi természethez.

A mai világban meg annyi vallás elérhető, annyi különböző tanítás és Istenkép, hogy az ember könnyen jut arra a következtetésre, hogy Istent csak kitaláltuk. Szóval egyre több az agnosztikus és ateista. Isten miért nem tesz semmit? Miért nem szólítja magához az embereket?

2020. aug. 2. 20:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

A Bibliai időkben sem indult mindenki egyenlő esélyekkel, még is voltak akik befutottak és sikeresek lettek, Isten áldásával.

Az ismeret által érthető meg az, amit TE most nem értesz, mert nincs kellő ismereted. Istenünk mindenkivel megosztja a kéréseit, gondolatait, az már az egyénen múlik mit kezd vele.

Én is a "mélyből" másztam fel, nem születtem bele gazdagságba, palotába, és most sem vagyok miliomos, vagy fényes karriert befutott.

DE meg vannak az élethez szükséges feltételek, sőt Isten áldásából olyan is, ami már "luxusnak" számitana.

Megdolgoztunk érte, nem a semmiből lett. 47. éves koromig nem is volt autónk, most az 50-es éveim derekán lett lehetőségem a jogositvány megszerzésére. Soha nem voltam elégedetlen. Hogy voltam elkeseredett, az sem azért volt, mert nem voltam "gazdag", hanem mert lenéztek amiért semmim nincs, és ennek megfelelően bántak velem némelyek.

Jelenleg is albérletben lakunk, nincs saját lakásunk.

Isten áldását élvezzük, ezért semmi okunk a panaszra.

2020. aug. 3. 06:15
 12/17 anonim ***** válasza:
72%

"mi van azokkal akik egy afrikai törzsben nevelkednek és a szellemekben hisznek"

Ezért hozta létre Jézus azt a munkát, hogy mindenkinek lehetőséget adjon megismerni az igazságot. Afrikában, és azon belüli törzsek között, mint Pl a Hutuk, vagy Tuszik között is vannak Jehova Tanúi. Megismerték Jézust, és az Atyja szándékát, és most keresztényként élnek.

Az egyénen múlik, hogy változtat-e vagy sem.

Koreában is vannak Testvérek, ha Tiltva is van. Ahogy Oroszországban is, 175.000 Jehova Tanúja van, és jelenleg bebörtönzik Őket, megkinozzák, megverik, elveszik az otthonukat, Börtönben vannak, megfosztják őket a munkájuktól, hogy rendes családi életet élhessenek, elveszik az anyagi javaikat, Anyák maradnak otthon gyermekeikkel. Sőt a Nőket is bebörtönzik, megalázzák.

Ahogy Afrikában is, élnek Testvérek akik több mint 20 éve tárgyalás nélkül börtönben vannak, lehetőséget sem kapva, hogy tudnák mi a vád, és megvédjék magukat.

S ez csak egy részlet, amit az emberekkel Művelnek néhány helyen.

2020. aug. 3. 06:24
 13/17 anonim ***** válasza:
80%

Ne a vallások ám keresd Istent, mert nem ott találod.

Isten folyamatosan keresi a társaságod csak nem eszel tudomást róla. Ma is vannak csodák, vagy különlegességek, de az emberek ugyan úgy hitetlenek mint akkor, ma is ugyan úgy lenézik azokat akikkel történt( nem a rángatózásra értem a padlón meg kiáltozásra, meg a hablatyolásra). Mai napig van Istennek egy népe. Engem személyesen hívott el, hogy kövessem(nem test szerint hívott), a barátom kereste Őt őszintén és Isten felfedte magát neki. Istenhez kell fordulni és nem a vallásokhoz.

2020. aug. 3. 06:24
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

1. Az emberek nem akarják meghallgatni.

2. Az emberek nem hallják, mert nem csendesednek el.

3. Az emberek olyan üzeneteket kapnak Istentől, melyek nem a nagyobb közösségnek szólnak, csak nekik.

4. Néhány ember magánkinyilatkoztatásokat kap. Ahhoz azonban, hogy ezek egyházilag el legyenek ismerve, vizsgálatokat végeznek, melyek nagyon szigorúak. Ezt kevesen vállalják.

2020. aug. 3. 18:33
 15/17 uyscuti ***** válasza:

Kedves Kérdező,

Nagyon jól megfogalmaztad az első mondatodat , amiben benne lehet a válasz egyik kulcs eleme:,,Amikor a Bibliában Jézus csodákat tett , sok követője volt , de sokan még úgy sem hittek neki , hogy saját szemükkel látták a csodákat."

A nép hitetlenségével kapcsolatban idézte Jézus a következőket :,,Mert érzéketlenné vált ennek a népnek a szíve. A fülükkel hallottak ugyan ,de nem figyeltek , a szemüket pedig behunyták.Azért tettek így , nehogy valaha is lássanak a szemükkel , halljanak a fülükkel , és felfogják az értelmét a szívükkel , és megtérjenek , és meggyógyítsam őket." (Máté 13:15)

Ha Isten meg szeretné menteni az embereket - már pedig ez a helyzet- , nyilván a teremtményeit ismerve tudja mi a legjobb módja ennek , még ebben a vallásilag igen megosztott világban is. Ha az egyén nem akarja elfogadni az egyértelmű bizonyítékokat pl. Isten létezésére vonatkozóan ( Róma 1:20) vagy a bibliai igazságra vonatkozóan , Isten , bár Mindenható , nem fogja erőszakkal senkire ráerőltetni a hitet. Szabad akaratot adott nekünk és engedi is , hogy éljünk vele. A Jelenések könyvének a végén is ezzel összhangban olvashatod: ,,Aki AKARJA , vegye az élet vizét ingyen." Jelenések 22:17. Egy tudós egyszer ezt mondta :,,Az emberi szív ajtaján kívülről nincs kilincs. Belülről kell kinyitni." A bibliai igazságot elérhetővé teszi mindenütt. Az , hogy ezt hogyan fogadjuk , az már a mi szabad akaratunkon múlik.

2020. aug. 3. 20:03
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el az összes választ, szóval lehet, hogy valaki már mondta, de Isten alapvetően szabad akaratot adott nekünk: nem "erőszakolja meg" a szívünket, ha te oda beengeded, akkor kapcsolatban lehetsz vele, ha nem, akkor fog magához kényszeríteni egy látványos jeladással. Persze vannak ellenpéldák, de többnyire halkan, hétköznapi dolgokon keresztül szól hozzánk.

Jézus egyébként egy ízben maga utasította a tanítványait, hogy ne mondják el a tömegnek, hogy ki is ő valójában, azt szerette volna, hogy mindenki a maga ritmusában jusson el hozzá. Ez más egy Szent Pál és más egy... nem is tudom, egy olyan ember számára, aki lassabban jut el Istenhez.

Egyébként csodák ma is történnek, érdemes tanúságtételeket hallgatni, ha érdekel az ilyesmi.

2020. aug. 12. 23:20
 17/17 anonim ***** válasza:

Isten folyamatosan szól, csak halkan. Nem erőltet semmit. És ha hozzá fohászkodsz, talán nem is válaszol azonnal. Miért?

Mert a mai ember világi és képmutató életet él, és csak akkor keresi, amikor saját maga bajba kerül.

Olvasd el:

[link] (Ézsaiás 58:7-10)

2020. aug. 13. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!