Téged mi győzött meg arról, hogy a megfelelő gyülekezetben vagy?
Szia
Az, hogy kutattam Krisztus tanítását, és megtudtam, hogy a pünkösdkor amikor kitöltetett a szent szellem, megalakult Isten gyülekezete, amelynek a feje Krisztus. Tehát, Jehova Istennek volt egy népe az ő neve számára az időszámításunk szerinti első században is. Ezek Jézus Krisztusnak azok a felkent tanítványai voltak, akik Jehova nevéhez és szuverenitásához méltón jártak. Nagyon is helyénvalón jelentette ki Jakab tanítvány i. sz. 49. körül az apostolok és vének tanácsán Jeruzsálemben a következőt: „Férfiak, testvérek, hallgassatok rám. Simeon (Péter apostol) alapossággal beszámolt róla, hogyan fordította Isten először a figyelmét a nemzetek felé, hogy népet vegyen ki belőlük az ő neve számára.” Csel 15:13, 14 Ennek megfelelően Jehovának ma is van az ő neve számára népe. ők nem a kereszténység vallásaihoz tartoznak, hanem Jézus felkent követőinek maradékát alkotják. Ehhez a maradékhoz csatlakozik egy „nagy sokaság”, melynek földi örök életre van reménysége.
János 10:14–16
"Én vagyok a jó pásztor. Én ismerem a juhaimat, és a juhaim is ismernek engem, mint ahogy az Atya ismer engem, és én is ismerem az Atyát. Én az életemet adom a juhokért.
Más juhaim is vannak, amelyek nem ebből az akolból valók. Őket is be kell gyűjtenem, és figyelni fognak a hangomra, és egy nyáj lesznek egy pásztorral."
Jelenések 7:4–9
"És hallottam az elpecsételtek számát: 144 000, Izrael fiainak minden törzséből elpecsételve:
Júda törzséből 12 000 elpecsételt, Rúben törzséből 12 000, Gád törzséből 12 000,
Áser törzséből 12 000, Naftali törzséből 12 000, Manassé törzséből 12 000, Simeon törzséből 12 000, Lévi törzséből 12 000, Issakár törzséből 12 000, 8 Zebulon törzséből 12 000, József törzséből 12 000, és Benjámin törzséből 12 000 elpecsételt.
Ezek után láttam egy nagy sokaságot, melyet senki nem volt képes megszámolni, minden nemzetből, törzsből, népből és nyelvből. A trón előtt és a bárány előtt álltak, fehér köntösbe öltözve, és a kezükben pálmaágak voltak.
Tehát itt van a 144 ezer felkent(egy része) és a nagy sokaság. Ezek képezik ma Jehova népét itt a földön, az a gyülekezet, akivel Isten és Krisztus foglalkozik, támogat, véd, megsegít, akiket hamarosan átvezetik a nagy nyomorúságon.
Felekezet vagy gyulekezet?
A felekezet azt jelenti, hogy melyik egyhaz, pl katolikus, reformatus.
A gyulekezet egy adott egyhazon belul egy templomban szervezodott kozosseg, tehat mondjuk egy konkret reformatus templomba rendszeresen jaro hivek.
"A gyulekezet foglalja el a helyet", mondja a lelkesz.
Az ujabb, felekezeten kivuli kisegyhazak szoktak magukat gyulekezetnek nevezni, pl. a Hit Gyulekezete - de ez ennek a kisegyhaznak a NEVE, nem koznapi ertelemben vett gyulekezet.
Én beleszülettem abba a felekezetbe, amiben vagyok, és régebben voltak kételyeim az egyházam némely tanításával, azonban a Biblia, az egyházatyák és a józan ész meggyőzött arról, hogy jó helyen vagyok.
Katolikus vagyok
En református voltam és katolikus lettem. Éreztem hogy Isten ide hív. Tudtam hogy itt a helyem. Soha ilyen közel nem éreztem magam Istenhez. Gyónás után volt az, hogy rendesen nem tudtam megállni annyira éreztem hogy Jézus ott van mellettem.
Nem nagyon lehet leirni de minden pillanatért és pillanatban hálás vagyok hogy ide vezetett Jézus.
Legtöbb embert, mint engem is az indított a Biblia olvasására, hogy választ kapjak azokra a kérdéseimre amelyeket feltettem volna Istennek, ha szemtől-szembe tudtam volna beszélni vele. Már egy éve napról-napra olvastam a Bibliát, de igazán nem sokat értettem meg a Bibliából. Abba is akartam hagyni, mert így nem tartottam értelmét az egésznek. Aztán, csöngettek az ajtónkon Jehova Tanúi /ennek már 30 éve/ és behívtam őket csak úgy kíváncsiságból. Záporoztattam feléjük azokat a kérdéseimet,amelyeket tudni szerettem volna Istennel és a Bibliával kapcsolatban. Ők a szentírást használva magyarázták meg azokat a fontos tanításokat, amelyek Istentől származnak, nem pedig emberi hagyományokon és filozófiákon alapulnak. Ezek a beszélgetések rendszeressé váltak és egyre jobban megismerhettem Isten gondolkodásmódját. Megértettem, hogy Isten akar tanítani ilyen módon és így akar közelebb vonzani magához és ahhoz a néphez, amely az Ő népe.
Pál apostol Tituszhoz írt levele 2:14-ben ezt írja: Jézus önmagát adta értünk, hogy megszabadítson minket mindenfajta törvénytelenségtől, és megtisztítson magának egy népet, amely az ő különleges tulajdona, és amely jótettekben buzgó. _ ez a tisztítás, amiről Pál beszél tanításbeli és erkölcsi tisztításra utal. A jótettekben buzgó kifejezés pedig az Isten előtt elfogadható cselekedetekre utal. Mint például arra, hogy Isten népe készséggel megosztja másokkal a szentírás tanításait a képessége és a lehetőségei szerint, amelyek az egész világon elérhetők és azonosak. A mai időnkre jövendölte ezt Jézus a Máté evangéliuma 24:14-ben : És a királyságról szóló jó hírt hirdetni fogják az egész lakott földön, hogy minden nemzet halljon róla, és akkor jön el a vég. Tehát a mi időnkben az embereknek tapasztalnia kell egy világméretű tanúskodó munkát, mielőtt eljön a vég. Az pedig, hogy ez a munka Istentől van, alátámasztja a Máté evangéliuma 28:19,20 _ Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek a nevében, és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. Én pedig veletek leszek mindennap a világrendszer befejezéséig.”
Tehát a világrendszer befejezéséig lehetőséget ad a Teremtő arra az embereknek, hogy megismerjék Isten eljövendő királyságát és állást foglaljanak mellette, még a vég előtt. Ezt a fajta tevékenységet csak Jehova Tanúi végzik, úgy ahogy azt Jézus is végezte, mintát hagyva az Ő követőinek.
Ugyanakkor számos azonosító jele is van az Isten által helyeselt vallásnak:-szeretet van köztük,nem szégyenlik használni Isten nevét,erkölcsileg tiszták,politikailag semlegesek és a Bibliát fogadják el csak vallási dogmák helyett.Ezekről, hogy ezek valóban így vannak, mindenkinek saját magának kell meggyőződni, például úgy, hogy beszélgetnek velünk Jehova Tanúival.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!