Jèzus mièrt utasította vissza az ördőgnek az ajánlatát,amikor felajánlotta neki a világ összes királyságát Matè.4:8?
A Sátánnak akkor sem szabad hinni, amikor éppen igazat mond. Ezt akarta megmutatni Jézus. Ha azzal utasította volna el, hogy Hazudsz!, akkor ezt nem mutathatta volna meg.
Mi emberek nem vagyunk a világ urai. Mi nem válaszolhatunk azzal, hogy te nem vagy a világ ura, mert én vagyok. Egy ilyen válasz nehezen lett volt összeegyeztethető az alázattal, illetve azzal, hogy Jézus magát kiüresítve emberré lett.
31.A Sátánnal szembe mièrt nem mondhatjuk meg az igazat?
Jèzus ezt mondta:"Atyam áld meg őket a Te igazságoddal,a Te igèd igazsèg"
Ha megáldott az Szavaval igèjèvel mièrt nem mondhatjuk ki,Isten is erősebb Jèzus is.
30
János 14-
26.
Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, a miket mondottam néktek.
27.
Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, a mint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!
28.
Hallottátok, hogy én azt mondtam néktek: Elmegyek, és eljövök hozzátok. Ha szeretnétek engem, örvendeznétek, hogy azt mondtam: Elmegyek az Atyához; mert az én Atyám nagyobb nálamnál.
29.
És most mondtam meg néktek, mielőtt meglenne: hogy a mikor majd meglesz, higyjetek.
30.
Nem sokat beszélek már veletek, mert jön a világ fejedelme: és én bennem nincsen semmije;
31.
De, hogy megtudja a világ, hogy szeretem az Atyát és úgy cselekszem, a mint az én Atyám parancsolta nékem: keljetek fel, menjünk el innen.
Az egészet olvasd el.
32
12.
Mikor velök valék a világon, én megtartám őket a te nevedben; a kiket nékem adtál, megőrizém, és senki el nem veszett közülök, csak a veszedelemnek fia, hogy az írás beteljesüljön.
13.
Most pedig te hozzád megyek; és ezeket beszélem a világon, hogy ők az én örömemet teljesen bírják ő magokban.
14.
Én a te ígédet nékik adtam; és a világ gyűlölte őket, mivelhogy nem e világból valók, a mint hogy én sem e világból vagyok.
15.
Nem azt kérem, hogy vedd ki őket e világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól.
16.
Nem e világból valók, a mint hogy én sem e világból vagyok.
17.
Szenteld meg őket a te igazságoddal: A te ígéd igazság.
18.
A miképen te küldtél engem e világra, úgy küldtem én is őket e világra;
19.
És én ő érettök oda szentelem magamat, hogy ők is megszenteltekké legyenek az igazságban.
20.
De nemcsak ő érettök könyörgök, hanem azokért is, a kik az ő beszédökre hisznek majd én bennem;
Ez egyébként tényleg így van. Hiszen ugye Krisztus a világmindenség királya, viszont a gonosz emberek felett még a sátán uralkodik a földön, jól látszik, hogy a kérdező is őt tartja urának teljesen jogosan. A keresztények számára viszont már egyértelműen Krisztus az Úr, melyet kereszten való megdicsőülésével és feltámadásával véglegesen nyilvánvalóvá tett. Érdekes és sokat mondó ábrázolása Jézusnak, amikor a feszületen a tövis koszorú helyett már valódi koron van.
37,38.Ti tudjátok kit imádtok ,mind ahogy èn is nem azèrt tanulmányozom Isten szavát,hogy az ellenkezőjèt az Ördőgöt imádjam ès a vádat ki kèrem magamnak.De èn a Biblia minden szavát èrtèkelem ès el olvasom ès az szerint èlek,amennyire a tőkèletlensègem engedi.
Ugyan így figyelembe veszem mèg a 2Korintus.4:4."Akik között ennek a világrendszernek az istene megvakitotta a nem hívők elmèjèt,hogy ne lássák annak a dicsősèges jó hírnek a fènyèt,mely Krisztusrol szól,aki teljesen olyan mint Isten"
Most ezt a Biblia verset meg tagadjuk vagy úgy èrtèkeljük mint a többit?
Ha mègis e világ istene nem uralkodik,csak Isten ès Jèzus akkor Ők engednèk,hogy ez a teror világ uralkodjon az emberek fölött:Háboruk,gyilkosságok,inkviziciok,kinzások,lopások,terorizálások,mindenfèle törvènyszegèsek stb.
Legyetek őszintèk.
Hát mondjuk ez a bibliai vers nem így szól, de mindegy. 😂
Másrészt a Biblia azt írja, hogy aki Krisztusénak vallja magát, az Istené. Te valami jehova valakit imádsz, aki nem Krisztus. Köztes nincs, vagy Krisztusé vagy, vagy a sátáné. Mivel te nem Krisztust tartod Uradnak, ezért más opció kincs: a sátáné vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!