Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen vallásos embernek...

Milyen vallásos embernek miért kell komolyan venni hit gyakorlását? Miért kell mindien vasárnap megjelennie?

Figyelt kérdés
2020. júl. 15. 11:40
 1/9 A kérdező kommentje:
Mélyen vallásos embernek miért kell komolyan venni hit gyakorlását? Miért kell mindien vasárnap megjelennie?
2020. júl. 15. 11:44
 2/9 anonim ***** válasza:
41%

Komolyan azért kell venni, mert milyen hit az, amit nem vesznek komolyan.

Azért mennek vasárnap misére, mert általában akkor van a nagymise, meg benne van a Tízparancsolatban.

Én mondjuk a Tízparancsolatot a régi értelmezés szerint nézem, azaz én a szombatot tartom a pihenőnapnak, de ez már mellékes.

2020. júl. 15. 11:49
 3/9 anonim ***** válasza:
14%

Azért, kell, mert egy hit napi megerősítést kíván.

Ha ezt nem teszi meg, akkor gyengülni fog a hite, majd esetleg ki is térhet, ha túl sokat gondolkodik rajta.

2020. júl. 15. 13:38
 4/9 anonim ***** válasza:
64%
Semmi nem kell.
2020. júl. 15. 13:38
 5/9 anonim ***** válasza:
71%

Mert csak akkor nevezheti hitének, ha komolyan veszi és gyakorolja.

A "megjelenés" pedig vallásának gyakorlása.

Lehet mélyen hívő az is, aki nem gyakorolja rendszeresen hitéhez tartozó vallás ceremóniáit.

Tényleg azt hiszed, hogy aki mázsás arany keresztet visel nyakláncán, az a kereszthez tartozó hitnek bírója?

2020. júl. 15. 14:27
 6/9 anonim ***** válasza:
43%
szerintem a vasarnapi templomba jarasnak semmi koze a hithez. sokan csak arra hasznaljak, hogy elmondhassak magukrol, ok jo, hivo emberek, mert vasarnap templomba jarnak, igy buntudat nelkul megcsinalhatjak a szaarsagaikat. falun nottem fel, ott a legtobb ember ilyen volt
2020. júl. 15. 15:12
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

(Héberek 10:24, 25) 24 Ezenkívül figyeljünk egymásra, hogy szeretetre és jótettekre ösztönözzük egymást, 25 és ne hanyagoljuk el az összejöveteleinket, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítsuk egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot.

Isten azért hozta létre az összejöveteleket, hogy az emberek tartsanak össze szeretetben, békében, és közösen együtt egységben mondjanak hálát Neki.

Sajnos ez sokhelyen már elvesztette a valódi jelentését, ami persze nem véletlen. Ami a kérdésből is látszik, nem értik miért van szükség erre.

2020. júl. 15. 18:04
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Jó esetben nem azért megy templomba az ember, mert KELL, vagy hogy elmondhassa magáról, milyen jó keresztény, hanem mert ha hisz Istenben, akkor értelemszerűen keresi a vele való találkozást. Én katolikus vagyok, a mi hitünk szerint az Eucharisztiában Jézus valóságosan jelen van, ő maga kérte az utolsó vacsorán, hogy cselekedjük ezt az ő emlékezetére, tehát egyrészt azert megyünk misére, hogy szentségi módon is találkozzunk Jézussal, ez nagyon fontos a számunkra. Másrészt pedig fontos része a szentmisének az ige liturgiája is, vagyis a szentírási olvasmányok felolvasása és a prédikáció, amiből épülni lehet lelkileg. Harmadrészt pedig a más keresztényekkel való személyes találkozás miatt is fontos. 😊
2020. júl. 15. 18:32
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Igazabol a katolikus vallasban van olyan szabaly, hoogy vasarnap kotelezo misere menni. A 8-as hozzaszolo jol elmagyarazza, miert.

Mas felekezetekben nincs ilyen kovetelmeny.

Egyebkent a hit es a vallas ket kulonbozo dolog.

A templomba jaras a vallasgyakorlas resze. Sok hivo van, aki nem gyakorolja a vallasat, es sokan jarnak templomba, akik igazan nem is hisznek.

2020. júl. 15. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!