Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért engedte meg Isten, hogy...

Miért engedte meg Isten, hogy biszexuális legyek? Van belőle kiút? Mi az oka annak, hogy valaki homoszexuális vagy biszexualis?

Figyelt kérdés

Hívő vagyok és biszexuális. Sokkal könnyebben fogadnám el azt a tényt, ha ez az egész pszichológiai okokból alakult volna ki, korai gyermekkori tapasztalatok miatt, mintsem ha kiderulne, hogy csak genetika. Az olyan, mintha eleve ellene rendelve a sorsom, hogy így kell leelnem az életem.

Ha tényleg csak genetika az egész, akkor hogy tud Isten ebből megszabaditani? Tud heterot csinálni belőlem? Szeretnék családot, nem akarok egyedül élni.

Azt sem értem, Isten hogy engedhette meg, hogy ilyen genekkel szülessek. Kijelenti, hogy ez bűnös életmód de azért azt hagyja, hogy így szülessek, miközben nem is tehetek róla. Akkor most azt akarja, hogy állandó buntudattal és onostorozassal éljek olyan dolog miatt ami nem is rajtam múlik?

Vagy azt várja el, éljen le az életem így, egyedül, mert hogy ez az én keresztem és viseljem el?

Én azt akarom, hogy legyen férjem, gyerekeim, nem akarom ezt az érzést egyáltalán, de félek, hogy Isten ebből sosem szabadit meg.

2020. júl. 15. 10:49
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
33%
Még mindig jobb, mintha homoszexuális lennél. Van 50% esélyed a normális életre.
2020. júl. 15. 10:52
 2/37 anonim ***** válasza:
5%

*Hívő vagyok és biszexuális.

Ez önbecsapás.

*Miért engedte meg Isten

A szabad akarat jogán és ami a te felelősséged, azt ne kend Istenre:

1Móz 4,7

Hiszen, ha jól cselekszel, emelt fővel járhatsz; ha pedig nem jól cselekszel, a bűn az ajtó előtt leselkedik, és reád van vágyódása; de te uralkodjál rajta

2020. júl. 15. 10:59
 3/37 anonim ***** válasza:
16%
Nő vagy igaz? Mert nőként én is az lennék.
2020. júl. 15. 11:02
 4/37 anonim ***** válasza:
31%
Nincs Isten. Ennyi a nagy megfejtés.
2020. júl. 15. 11:07
 5/37 anonim ***** válasza:
88%

A probléma ott van, hogy az egyházak nem igazán tudtak érdemben mit kezdeni ezzel a problémával. Akik a hagyományos nézőpontot vallják magukénak, vagy a természetfölötti csodával, vagy egy viszonylag elszigetelt életformával hozakodnak általában elő.

Pl. a katekizmus kényszercölibátust és az életszentség hihetetlen magas szintjét javasolja ezeknek az embereknek, akik nem önmaguktól választották ezt az utat, hanem belekényszerültek, azt állítva, hogy az egyházi közösség majd helyettesíti azt a magányt, amit ez a javasolt életforma okoz.

Egyébként, ha megtalálják a homoszexualitás genetikai okát, és mondjuk egy technológiát, amivel előre meg lehet ezt állapítani, az egy sor bioetikai kérdést fel fog vetni: milyen bélyeget fog a gyerekre rányomni, ha egy konzervatív család előre tudja ezt. Vagy mennyire etikus az orvosi genetikai beavatkozás és az ezzel való kísérletezgetés.

2020. júl. 15. 11:11
 6/37 anonim ***** válasza:
2%

5 Emberi teóriákat lehet gyártani, csak felesleges. Szodoma és Gomora is elveszett miatta. Pedig ha csak 1 igaz is lett volna benne megmenekül.

Kérdező, döntés helyzet előtt állsz. Vagy Istent követed, vagy a világot.

Két urat nem szolgálhatsz.

2020. júl. 15. 11:15
 7/37 A kérdező kommentje:
#2 Ez marhára nem az én felelossegem miről beszélsz. Akkor lenne az, ha ki is élném ezeket a vágyaimat.
2020. júl. 15. 11:15
 8/37 anonim ***** válasza:
12%
7 Már gondolati szinten is bűn.
2020. júl. 15. 11:21
 9/37 anonim ***** válasza:
68%

Igaza van annak, aki szerint így legalább van 50% esélyed a normális életre.

Vallástól függetlenül, mert ebben az országban az ateisták nagy része is gyűlöli a melegeket.

Én 100%-ban homoszexuális vagyok, de van egy csodálatos párkapcsolatom, szarok a vallásra. Az önző szemétláda isten meg fulladjon meg a rosszindulatában.

2020. júl. 15. 11:25
 10/37 anonim ***** válasza:
82%

Gondolati szintű bűn. Nagyon jó. :D

Ezt a náci propagandaminisztere Dr Joseph Goebbels sem mondhatta volna szebben. Neki voltak még ilyen meglátásai.

2020. júl. 15. 11:27
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!