Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A bocsáss meg az ellened...

A bocsáss meg az ellened vétkezőknek melyikeket jelenti s melyikeket nem?

Figyelt kérdés

Segitek annak aki nekem nem segitett, vagy csak nem uldözöm azért mert nem segitett?

ha segitek segitségnek mi a fogalma?

Ő nem hivott hozzám mentőt, de én őhozzá igen mert megbocsájtok?

Ő nem segitett pénzel mikor pénzugyi bajban voltam de én őt igen?

Vagy ebben az esetben nem kell segitenem pénzel ha ő nem tette, hanem elég ha csak nem haragszom rá s nem állok bosszut rajta?

2020. júl. 15. 07:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

A pénzbeli segítség szerintem hanyagolható, mert úgyis csak vitákat szül (pl.: még mindig nem adtad meg, már megint pénz kellene...stb.)

Minden kolduló emberen sem tudsz anyagi javakkal segíteni. A nagyja úgyis piára és drogokra költené.

A mentős példa helytálló.

És lényegében a kereszténység az, hogy azoknak is segítesz, akik neked nem segítettek.

De amúgy én így ismerem: "bocsáss meg az ellenünk vétkezőknek" de nem befolyásolja a dolgot igazán, csak érdekesség.

2020. júl. 15. 07:41
 2/17 anonim ***** válasza:
49%

Te nem itt élsz a földön?:D

No kezdjük:

Vétkeznek ellened-te megbocsájtod,elköszönsz az illetőtől és lépsz tovább.

Abban az esetben viszont ha az ellened vétkező hülyének néz, és valójában az ellenséged, aki folyamatosan árt neked, akkor Isten közbe lép, és a kezedbe ad fegyvert, amire megtanít, hogy használd az ellenséged felé.Arra kell figyelned, hogy amit mond azt tedd és ne saját érzelmeid alapján lépj.

Ha azonban azt mondja hogy állj meg-még ha támadás alatt is vagy ezrektől, neked akkor is meg kell állnod.Nem léphetsz, hanem várnod kell.

Aztán ott vannak a szellemi fegyverek is.

Érted?

Isten nem ostoba-Ő tökéletes, és védi a népét.Ő a Seregek Ura .

2020. júl. 15. 07:42
 3/17 anonim ***** válasza:
49%

2+ Visszatérve a konkrét kérdéseidre:

*Segitek annak aki nekem nem segitett, vagy csak nem uldözöm azért mert nem segitett?

-mindenkinek segítesz-de csak egy pontig

*Ő nem hivott hozzám mentőt, de én őhozzá igen mert megbocsájtok?

Nem azért mert megbocsájtasz, hanem mert kötelességed, akár ismerős, akár idegen.

*Ő nem segitett pénzel mikor pénzugyi bajban voltam de én őt igen?

Ennek semmi köze a megbocsájtáshoz, kettőtök közül itt ebben a helyzetben kiderült ki ember, és ki nem az, csak annak látszik.

2020. júl. 15. 07:48
 4/17 anonim ***** válasza:
24%
Az 1-es ostobaságokat beszél..
2020. júl. 15. 07:48
 5/17 anonim ***** válasza:
49%

*Nem léphetsz, hanem várnod kell.

Még akkor sem, ha minden a kezedben van ahhoz, hogy akkor, abban a helyzetben a lábaid alá kerüljön a másik, azaz simán le tudod győzni. Akkor sem. Akkor is csendben kell maradnod, és a parancs szerint várnod.

De persze az alap, hogy tudnod kell, ki szól hozzád. Itt kezdődik a dolog.

2020. júl. 15. 07:52
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

A megbocsájtás azt jelenti, hogy nem állsz kicsinyes bosszút a másikon, hanem felül tudsz emelkedni ezeken a sérelmeken. Ez persze egy folyamat. Nyilván egy komoly sérelemnél nem tudod egyből szeretni a másikat és jót tenni vele. Első lépés az, hogy lemondasz arról, hogy bosszút állsz.

Ezeknél a példáknál maradva:

Ő nem hívott hozzád mentőt, de te hívsz. Felül tudsz emelkedni azon, hogy ő ezt nem tette meg, mert függetlenül attól, hogy ő kicsoda és mit csinált az alap emberi norma az, hogy egy bajba jutottnak mentőt hívunk. Legyen az akárki.

2020. júl. 15. 08:15
 7/17 anonim ***** válasza:
2020. júl. 15. 08:22
 8/17 anonim ***** válasza:
49%
Az 5-ös helyzet egyébként egy próba is egyben-sokan elhasalnak alatta.
2020. júl. 15. 08:37
 9/17 anonim ***** válasza:
89%

A Megbocsátás nem jelenti automatikusan, hogy akkor a tenyereden hordozod.

Azt jelenti, hogy kiradirozod a szivedből, és az elmédből is az ellened tett dolgokat, mint ha megsem történtek volna. Persze alkalom adtán segitséget is nyújthatsz neki, hiszen törölted a hibáit. De nem vagy köteles vele szoros kapcsolatot ápolni, hogy kihasználjon.

Ami a pénzt illeti, meggondolandó, hogy adsz-e neki, hiszen lényeges tudni mire költheti. Mert lehet, hogy ezzel olyan dolgokat támogatsz, mint Pl, a dohányzás, kábitószerezés, mértéktelen alkohol fogyasztás.

Ezzel pedig nem segitesz, hanem ártassz, és ellene megy annak amit TE képviselsz, vagy amit hirdetsz.

Ezért ésszerűbb olyasmit adni, ami a javára szolgál: élelem, ruházat.

A megbocsátás magában foglalhatja a segitség nyújtást, de nem minden áron.

2020. júl. 15. 08:59
 10/17 A kérdező kommentje:

egyrészt az érdekel a megbocsájtás az e hogy nem uldözöm vagy az hogy ugyanazt megteszem érte mint bárki másnak.

elémáll pl. egy koldus enni kér s közben meglop. "elengedem" s nem hivok rá rendört mert megbocsájtok neki, de ha ujra megjelenik ételt kunyerálva elhajtom, miközben egy másik koldusnak megengedem, hogy megmutassa ki mi ő, kulönb e az előzőtől vagy se.

ebben a példában az megbocsájtás ha nem kuldök az előzőre rendört, de többé nem engedem be a házamba?

2020. júl. 15. 09:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!