Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi, mi győzne meg...

Jehova tanúi, mi győzne meg arról, hogy tévúton jártok?

Figyelt kérdés
Talán ideje lenne egy új felekezetet választani.

2020. júl. 13. 08:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%
Szóval te mint mesekönyvolvasó megharagudtál mert mások másik mesekönyvet olvasnak? Nagyon komoly!!!
2020. júl. 13. 16:35
 12/21 anonim ***** válasza:
87%

Én négy évig leveleztem itt a GyK-n egy Jehova tanúja hölggyel, és nem jutottunk sehova. Az egyetlen pozitívumnak azt nevezhetem, hogy nem másoktól, hanem magától egy Jehovistától tudtam meg sok dolgot a JT-ről. Én is úgy gondolom, hogy sok téves elképzelés is van róluk, és sok minden negatívum el van túlozva. De tény, hogy a valamilyen módon (főként Őrtorony és vezetőik) fejükbe programozott sok téves elképzeléstől nem lehet megszabadítani őket. Valószínűleg csak az szokott segíteni felébredniük, ha saját maguk kiábrándulnak a mozgalmukból.

üdv Stefán

2020. júl. 13. 18:23
 13/21 anonim ***** válasza:
88%

Vidiripi

"Miért gondolod, hogy változtatni kellene, mert nem értesz egyet némely Biblia tanitással, amit kötelessége lenne egy kereszténynek megtennie?"

Miért lenne kötelességem elhinni azt hogy Jézus 1914-ben kapta meg a hatalmáét amikor feltámadása után Jézus Krisztus kijelentet hogy idézem: Máté 28:18 Jézus pedig hozzájuk ment, és azt mondta nekik: Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön.

"Ti foglalkoznátok velem hónapokon át bibliatanulmányozás keretein belül?"

Hát ez az hogy sokszor halványlila segéd fogalmuk sincsen Jehova tanúinak hogy mi is van a különféle egyházaknál! egyházaknál.

Igen a válasz!

"Meghallgatnátok a bajaimat? Adnátok tanácsot a Biblia alapján? Jobbá akarnátok tenni más emberek életét a saját időtök, energiátok és pénzetek rovására?"

Hát épp ez az hogy Jehova tanúi nem hiszek el hogy más felekezeteknél illetve gyülekezeteknél is van ám ilyen! És mivel ott is vannak tökéletlen emberek ott is vannak hibák!

De igen meghallgatnának ,tanácsot adnának és mind ezt a saját időnkből energiánkból és pénzünkből ha arra van szükség!

"Mindezt úgy, hogy közben porig aláznak a munkahelyeden az iskolában vagy a családodon belül?"

Igen ilyenek is vannak. Sőt van olyan is akit kitagadott a saját családja!

"Vállalnád, hogy ezekért cserébe a legtöbben egy szektás köcsögnek neveznek miközben épp segítettél nekik a munkában, miközben ők ücsörögtek?"

Igen ez velem megtörtént! Na nem szektásnak neveztek de gúnyolódás az volt!

"Hogy azt mondják mindenki jobban jár ha végre megdöglesz? Hogy a részeg anyád neked ront mert egy ,,f@sszopó jehovista g3ci vagy"? Hogy a férjed agyon ver, mert volt pofád elmenni a gyülekezetbe stb...?"

Nem azonosak az emberi életutak! Van aki ilyesmin megy keresztül van aki mást él át!

"Ha igen, akkor mi tartotta vissza más egyházak tagjait, hogy evangelizáljanak nekem?"

Mindennek rendelt ideje van! Honnét tudod hogy nem találkoztál ilyen személlyel? És mi a helyzet akkor ha az után találkoztál ilyen személlyel miután már megismerted Jehova tanúit?

Nem egy olyan esetről tudok akik már csatlakoztak valamilyen egyházhoz és csak aztán jöttek rá hogy máshová kell menniük!

Ott van Pál esete. Teljes mértékben meg volt róla győződve hogy Istennek szolgál. Aztán szembesült vele hogy tévedésben van!

Tehát teljesen jogos a felvetés a tévútról!

"Mert hát valójában fogalmuk sincs arról némelyeknek, hogy valójában hogyan miként élik meg a Tanúk, amikor megalázzák őket, mert nem vesznek rész bizonyos dolgokban, ami a világban megszokott és elengedhetetlen."

Nekem még csak ennyit sem kell tennem hogy nem veszek részt valamiben! Egyszerűen elég az bizonyos személyek számára ,hogy hiszek Istenben!

"Itt a gyakorin, van egy-két elkeseredett dühös ember, akik valamiért megharagudtak, de a haragjuk nagyobb mint maga a sérelem, ami érte Őket. Ők az érzelmekre gyakorolva hatást, olyan panasszal élnek, aminek lehet, hogy a fele sem igaz, és ha van is némely rossz tapasztalat, az nem lenne ok a gyalázkodásra, a megbocsátás szellemében.

ezért nem alkalmazzák ezeket, miközben rendre mondják, hogy betartanak mindent jobban, mint mások... és kitudja azt bizonyitani."

Igen ez az egyik oldal. De mi a helyzet azokkal a Jehova tanúival akik itt ezen az oldalon viselkedtek úgy hogy enyhén szólva nem tartották be a szabályokat?

Mert bizony ilyen is van szép számmal. Sőt volt olyan aki összegyűjtötte ezeket az írásbeli megnyilvánulásokat!

Engem pl. megfenyegetett egy Jehova tanúja hogy töröltet.

Kérdeztem is tőle hogy kitől tanulta a fenyegetést meg hogy így akarja Jehovát megdicsőíteni?

És még hazudott is írásban. Ott van az írása mint bizonyíték!

Igen van rossz tapasztalat a tanúkkal. Olyan is van hogy hiába mondják egy tanúnak hogy nem érdekel az amit mondani akar ő akkor sem áll le!

Természetesen van a másik oldal is azok a tanúk akik nem tesznek ilyeneket! De egy rossz tapasztalat az bizony megmarad az emberben.

Én magam is ismerek személyesen nem egy Jehova tanúját sőt több tanúval is leveleztem. Jelenleg csak egy tanúval levelezek!

És nem csak hogy ismerek személyesen tanúkat van olyan is akit időközönként megszoktam látogatni természetesen az egész családot! Sőt olyan is volt hogy meghívtak hogy egyek velük ,többször is!

2020. júl. 13. 21:45
 14/21 anonim ***** válasza:
87%

„Lehet, hogy egy próféta elbizakodottságában az én nevemben mond valamit, amit nem parancsoltam neki. Lehet, hogy egy próféta más istenek nevében szól. Az ilyen próféták halállal bűnhődjenek! ”

21 De azt gondolhatjátok: „Honnan tudhatjuk, hogy amit egy próféta mond, az valóban az örökkévaló igéje vagy nem?” 22 Ha egy próféta az Örökkévaló nevében mond valamit, de az mégisem teljes teljes szöveg, vagyis nincs bizonyíték igaz, akkor a szavakat nem az Örökkévaló üzenet! Azt csak elbizakodottságának kérdésében egy próféta, tehát ne féljetek tőle!

Aki régóta Tanú, tudja, hogy mennyi olyan tanítás volt, amit most már teljesen másként tanítanak. Pl. az 1914-es nemzedékről a tanítás. Az összes Ébredjetekben benne volt, hogy aki látta az 1914-es eseményeket nem hal meg armagedonig. Ha ezt mondjuk a 80-as években egy tag megkérdőjelezte kiközösítették, mivel megkérdőjelezte az Istentől jövő tanítást. De Isten mondta ezt nekik???? nem, tehát mit mond Isten: Az ilyen próféták halállal bűnhődjenek! Természetesen ez csak egy a sok tévesnek bizonyult, de a tagok által megkérdőjelezhetetlen tanításnak. Ezen kellene kicsit elgondolkodni és megnézni, hogy más egyházakban is ugyan olyan buzgó, tisztességes, Istent szerető emberek találhatóak. Akik ugyan szintén tévedhetnek, de legalább az egyház tagoknak lehet más véleménye stb..

2020. júl. 15. 17:48
 15/21 anonim ***** válasza:
23%
#13 Ahhoz képest 30 év alatt még senki más nem ajánlotta fel. Tehát van alapja, hogy én miért gondolom úgy ahogy.
2020. júl. 16. 15:17
 16/21 anonim ***** válasza:
82%

Vidiripi

Mit nem ajánlottak fel 30 év alatt?

2020. júl. 16. 16:40
 17/21 anonim ***** válasza:
82%

Vidiripi

[link]

Kiemelem a lényeget!

"21 Egy keresztény férj mondta a következőket: „Jehova látható szervezete rendkívül megbízható óriási forrás. Soha, semmilyen formában nem vezette félre az embereket. Minden, amit kijelentett, Isten Szavára épült, és a lehető legjobb volt a számomra, a családom számára, és minden ismerősöm számára. Ami engem illet, bennem hatalmas hitet épített fel.”

Ezzel szemben ilyet is lehet olvasni!

[link]

Az oldal alján vagy egy rövid kis kiemelés!

- Ez sem győzte meg őket!

2020. júl. 19. 08:55
 18/21 anonim ***** válasza:
0%
15# nekem sem, mégis megtértem. Nincs túl sok bizalmad Isten felé, azt látni. De nem csodálkozom.
2020. júl. 19. 10:02
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
#18 Micsoda hibás feltételezések. De nem csodálkozom.
2020. júl. 19. 10:15
 20/21 anonim ***** válasza:
0%
Ha bebizonyosodna, hogy amit a Biblia ír, az hazugság. De szemmel látható, hogy elértünk a hetedik trombitaszóhoz és egy karnyújtásnyira van a vég (ez Istennél lehet egy nap vagy ezer év). Ha nem következne be a nagy nyomorúság, nyom nélkül megszűnne pl a covid is, akkor meghazuttolható lenne a jövendölés. De nem az :)
2020. júl. 21. 09:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!