Keresztények, hívők! Szerintetek ciki hogyha olyan pólóban mennék bárhová, amire az van ráírva, hogy "ISTEN NEM HALOTT!" és piros színnel? Piros szín az jó nektek? Mert ugye a piros szín a vérre hasonlít.
A felirattal semmi probléma. "Isten nem halott!" Ez teljesen rendben van. A Bibliában többször említik, hogy "Él az Isten" "nem a holtak Istene, hanem az élőké", szóval sértőnek nem sértő. Van is egy film, aminek ez a címe. A piros szín csak egy szín, különösebb jelentősége nincsen.
Hogy ciki vagy nem ciki azt te döntsd el, ha neked tetszik akkor nyugodtan hord. Nem sértő a felirat, sőt, valószínűleg hívőnek fognak nézni, amúgy nemrég láttam egy nagyon sértő feliratú ruhában mászkáló embert és őt sem verték meg, ez a gondolatod nem tudom, hogy honnan jött. :)
ma 21:52 Már azt hittem előre, hogy ez is egy troll válasz. De hála neked nem! Köszönöm! Végre egy normális válasz! :) Szóval ez a felirat, még provokáció sem? Tehát sétálok a városban, és látják az emberek, hogy van ez a felirat. És jó néhány ateista is megfigyel sztem, és ez miatt kicsúfolják Istent sztem.
remélem tudsz angolul! Ezekről a pólókról mit gondolsz? Főleg hamár angolul van, és én külföldre nem járok akkor nem annyira baj sztem. Vélemény? :)
Tudok angolul. :)
Én úgy látom ezek a "God's Not Dead" pólók elsősorban a Newsboys keresztény rockegyüttes "God's Not Dead" című számára utalnak, legalább is a bővebb "My God's not dead He's surely alive He's living on the inside Roaring like a lion" feliratúak. (A szövegben az oroszlán Jézus jelképe, a "Júda oroszlánja"-ból úgy, mint a Narniában) God's Not Dead pólókon a vörös NOT-ot értelmezhetjük utalásnak Krisztus vérére és áldozatára a nyújtott "t"-vel, vagy lehet egy sima figyelemfelhívás is.
Hogy mit gondolok róluk? Hát nézd, a gúnyolódok nyilván nem tetszenek. pl. "God's Not Dead He's Imaginary" "God's Not Dead He was never alive."
A többi között is van egy-kettő, amit ha akarok kétértelműen is lehet értelmezni. De, egyébként szerintem nem az a lényeg, hogy mi van a pólón, hanem hogy szerinted mi áll rajta, a többi már csak ízlés kérdése. Nekem pl. ez a vörös NOT nyújtott "t" betűvel nem igazán jön be. Talán azért, mert, ha a fehér szöveget összeolvasom, akkor az jön ki, hogy Isten halott, és a NOT pedig vonatkozhat az egészre, tehát egy nagy elutasítást is jelképezhet. Bár lehet ezt csak én látom bele, valószínűleg csak egy rockos dizájn. Ezért mondtam, hogy ki, hogy értelmezi. pl. a "We Believe God's Not Dead" póló már sokkal egyértelműbb. De még az oroszlános szövegű is, vagy amelyik a srácon van és teljesen fehér betűtípust használ. Egyébként nekem az oroszlánosak tetszenek talán a legjobban, bár hogy mászkálnék-e benne? Nem is tudom... De, ha tetszik, én azt mondom rajta. De, azért vedd figyelembe, hogy ilyen egyszerű szöveget a legtöbben eltudnak olvasni Magyarországon is.
Jó éjt! :)
Köszi! :D Lehet, hogy csak sima felirat lenne, és a T betű pedig egy kereszt. Holnap ha jó neked, akkor privátban is beszélgethetünk. :)
Jócakát.
Az eredeti Nietzsche szöveg értelme így szól: Isten meghalt, mert megöltétek magatokban ti, emberek! Erről lecsupaszodott egy degenerált "istenmeghalt" (de ráadásul gonosz is, ezt hozzá teszik). Tehát aki értelmes, az póló nélkül is tudja: Isten él benne -ha nem öli meg magában.
Az ember az eredendően, születésétől kegyelemből ajándékba kapott istengyermeki létből felnőhet Istenhez.
Az alábbi egy jó könyv, ajánlom - feliratos pólóban vagy anélkül, mindenképp hasznos, revelatív ereje van a sok keresztényellenes provokálások idejében - nem biztos, hogy feliratos pólóval kell ez ellen védekezni, hanem valódi értékes tudással és hittel:
Henri Boulad,Teózis - Az ember beteljesülése istenben - A keleti egyház víziója a megváltásról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!