Istenhívők! Mit jelent pontosabban a Jehova tanúi? Ugyanazt jelenti, mint a keresztény? Nem értem, kezdő vagyok.
Uhm, Jehova tanúi? Nem azért, de őket még a keresztények is utálják XD
Komolyan, ők a legrosszabbak, egy szekta.
"Én 1xer azt néztem a videóban, hogy azért a Biblia és a kereszténység az igazi vallás mert neki van szentírása."
Megnéztem a kisfilmet, amit linkeltél. Igazából nem ezt mondja a videó, hanem azt, hogy a Biblia vezet a jó irányba. Szerintem ez a videó inkább azt akarja kihangsúlyozni, hogy a keresztény valláson belül nekik van igazuk és ők az egyedül üdvözítő egyház. A többi vallásra nem igazán fektet hangsúlyt. Csak annyit mond, hogy vannak, akik másban hisznek.
Én keresztény vagyok. Foglalkoztam már a tanúk tanításival, szerintem több dologban is tévednek. Abban meg főleg, hogy egyedüli üdvözítő egyház lennének.
Abban igazuk van akik írták, hogy más vallásoknak is vannak szent könyveik, pl. az iszlámnak a Korán. Szerintem mindenkinek magának kell megvizsgálni a többi vallást és az alapján eldönteni, hogy igaznak tartja-e őket vagy sem. Az iszlám esetében én pl. arra jutottam, hogy esélytelen, hogy a muszlimoknak igazuk legyen. Olvastam a Koránt, foglalkoztam az iszlámmal, Mohamed életével is. Véleményem szerint, legjobb esetben is csak emberi találmány az egész. Persze, aki nem foglakozik jobban a vallásokkal, annak első ránézésre mind egy kaptafa, bármelyik lehet igaz.
Kedves Kérdező,
A magukat Jehova Tanúi néven nevezők azért nem tekinthetőek keresztényeknek, mert tagadnak egy sor keresztény alaptanítást:
1 Jézust nem Istennek tartják, hanem egy angyalnak
2 Jézus kereszthalálát is tagadják, szerintük egy oszlopon halt meg
3 A Szent Lélek személyét is tagadják, szerintük a Szent lélek egy személytelen erő, mint a gravitációs erő.
4 Tagadják az evangéliumban szereplő pokol létezését, amelyről Jézus is tanított
5 Kb. egy tucat hamis világvége dátummal meglepték már az emberiséget, utólag vagy beismerik, hogy tévedtek, vagy magyarázatot fűznek hozzá.
6 Folyamatosan változó tanításaikat az Őrtorony nevű saját kiadványukban népszerűsítik. Ez szerintük egyenrangú a Bibliával, és csak náluk a helyes magyarázat.
7 Egyedül üdvözítőnek vélelmezik a szervezetüket
Tehát a jehovisták nem protestáns keresztények, hiszen nem is keresztények. A protestáns keresztények a római egyház hamis dogmáiból és erkölcstelenségeiből a Bibliához, Jézus tanításaihoz tértek vissza, vagy legalábbis ahhoz igyekeznek. Nem pedig az Őrtorony nevű bibliaellenes hamis tanítás gyűjteményhez fordultak, mint a jehovisták.
Nem, miért lenne bűn? :D Én is olvastam a könyveiket. Van amiben igazuk van, van amiben nem. Csak azt javaslom olvass mást is, mert különben nem lesz viszonyítási alapod.
Az ő videóik például elég jóknak tűnnek, és hasonlóan szépen meganimáltak mint a tanúké, ezekből is lehet tanulni.
Magyar: https://www.youtube.com/channel/UC9KdiGtGXKC-4wa8sfjxSJw/vid..
Angol: https://www.youtube.com/user/jointhebibleproject/playlists
Lehet még jó videókat találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!