Jogos, vagy sértő egy ilyen kérés keresztény hívők felé?
Találkozót szervez egy baráti társaság. Nem ismer mindenki mindenkit, de mindenki a valakije valakinek. (Ez gyakran megesik.)
Most jön a lényeg: Valaki jelzi a mélyen hívő résztvevő(k)nek, hogy van a társaságban egy valláskárosult, akinek még friss élmény, hogy kihasználta egy szekta. Ha ilyenkor megkérik a keresztényeket hogy az est folyamán lehetőleg ne nagyon említsék a vallásukat az jogos vagy sértő? Ha azt nézzük, hogy még friss a lelki seb annak az illetőnek, akkor elfogadható kérés?
Mindenkire nézve sértő.
Mindenki eldönti maga, hogy miről társalog a másik emberrel.
Miért lenne sértő? Egy ilyen jellegű laza összejövetelen szerintem egyébként sem a vallás a fő téma, szóval csak úgy a semmiből ha nem kéred sem hozza fel egy normális ember.
Ja meg nem mindegy az a "valláskárosult" sem. Ő mennyire hozza szóba? Ha azt kéred a hívő barátaidtól, hogy maguktól ne hozzák szóba a vallást az egy dolog, de ha azt kéred tőlük, hogy egyenesen tagadják le a hitüket, ha a másik a saját sérelmei miatt szóba hozza a témát - ez több mint sértő lenne.
Szerintem nem serto, ha annyira traumatizalt allapotban van az illeto, hogy felzaklatna.
De ha o maga hozza szoba es kerdez, akkor lehessen valaszolni, hatha pont arra vagyik, hogy normalis hivoknek elmondhassa.
Bocs, de nem értem...
A szektáknak semmi közük a kereszténységhez.
Ez most kb. olyan, mint ha bemész egy tyúkfarmra, és megkéred a tyúkokat, hogy ne kotkodácsoljanak, mert téged az előbb öklelt fel egy kecske.
Azért egy értelmes felnőtt ember szerintem tudjon társaságban viselkedni előzetes felszólítás nélkül is. Ez kb. olyan kérés, mintha az lenne, hogy ne beszélgessünk állatokról, mert XY-nak meghalt a kutyája. Nyilván érthető, hogy fájdalmat okozhat ez a téma, de ha zavarja, akkor majd szól, és ha intelligens a társaság, akkor ezt figyelembe veszi.
Egyébként nem hiszem, hogy olyan gyakran feljönne ez a téma: én is hívő vagyok, van olyan társaságom, ahol senki sem az. Nem szokott szóba kerülni a vallás, illetve csak nagyon ritkán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!