Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Héber egy nagyon nehéz nyelv?

Héber egy nagyon nehéz nyelv?

Figyelt kérdés

2020. jún. 19. 12:15
 1/4 anonim ***** válasza:
76%

Szia,

A Bibliai ószövetségi héber nyelvre gondoltál?

Ha igen akkor szerintem könnyebb mint a a koiné görög - legalábbis nekem jobban ment - persze az elején nagyobb befektetést igényel a betűk megtanulása, de utána sokkal izgalmasabb és könnyebb szerintem. Sok izgalmas dolog van benne, pl. a szórend. Nekem nagyon tetszett, hogy pl. a Károli biblia a héber szórendet követi: "Kezdetben teremté Isten az eget és a földet." - בְּרֵאשִׁ֖ית בָּרָ֣א אֱלֹהִ֑ים אֵ֥ת הַשָּׁמַ֖יִם וְאֵ֥ת הָאָֽרֶץ׃

Üdv. Péter

2020. jún. 19. 12:31
 2/4 anonim ***** válasza:
61%
na, amint megláttam a kérdést, nekem is az ugrott be, hogy a görögnél minden könnyebb (igaz, én arabos vagyok, de a héber, gondolom, hasonló nehézségi szint).
2020. jún. 19. 14:38
 3/4 anonim ***** válasza:
84%
Nehéz
2020. jún. 19. 14:49
 4/4 anonim ***** válasza:
67%
A héber szemita nyelv, vagy nehéz nekünk akik funn-ugor nyelvet beszélünk, viszont könnyebb egy arabnak vagy egy arámi anyanyelvűnek.
2020. jún. 20. 07:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!