Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívőktől kérdezem. Mit gondolt...

Hívőktől kérdezem. Mit gondoltok az alábbi Istenes történetemhez? Talán így van, így történt a múltban.

Figyelt kérdés

Istent más dimenzióból elküldték egy másik dimenzióba, és akkor gondolkozott/fogadott önmagában, hogy csinál egy univerzumot amiben hozzá hasonló élőlények lesznek. Tehát ő csinálta az evolúciót, ősrobbanást, dinókat és minket... És akkor megcsinálta az ősembereket akik valamiért megtették az első gyilkosságot, pont mint a Rrrrr című filmben. És akkor erre Isten mérges lett, és mondja magában " jól van, csináljátok ahogy akarjátok!" Mert bízott magában, és a gyermekeiben hogy jól viselkednek. De nem. És akkor magunkra hagyott a vírusoknak, a katasztrófákra, betegségekre stb... De attól még próbál még üzengetni jelekkel stb.. az embereknek, hogy nincs baj. És azért tervezte amúgy az egész univerzumot, hogy ebből a " tojásból " az ember legyen majd Isten. Pont mint ő. És Jézussal is próbálkozott már. De sajnos nem sikerült neki ez sem. De létrehozott túlvilágot, angyalokat, szellemeket/lelkeket, és reinkarnációt is, hogy a gyermekei ne féljenek a haláltól. Mert számára és a többi isten lényre nincs téridő és halál. Sőt nem unják magukat sohasem. Mert nincs náluk az unalmas dolog...

Ez lenne a képzelésem. Mit gondoltok? Szerintetek érdekes, vagy pedig óvodás? :/ trollok ne írjanak.

2020. máj. 21. 21:39
 1/10 anonim ***** válasza:

Mondok egy receptet, én találtam ki, szerinted finom lesz?

Vegyél fél liter vizet, adj hozzá fél kiló lisztet, fél kiló mangalica szalonnát, fél kiló kolbászt, fél kiló cukrot, fél kiló almát, fél kiló babot, fél liter tejszínt, fél kiló sót. Először főzzed, azután süssed, majd főzzed újra.

Szerinted finom lesz?

2020. máj. 21. 21:53
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem olvastam végig, mert tudom, hogy nem a kérdésem miatt válaszoltál, hanem csak azért, hogy jól érezzed magad.
2020. máj. 21. 21:56
 3/10 anonim ***** válasza:
76%

Kérdés, hogy mi a célod a történettel.

Ha vallási megközelítést nézzük, annak nem túl jó, mert nem következik belőle semmi. De egy sci-fi vagy hasonló történet alapjának nem rossz.

Erik von Däniken sem túl jó, mint történelmi értekezés, de a Csillagkapu attól még egy tök jó sztori :)

2020. máj. 21. 22:25
 4/10 A kérdező kommentje:
Utolsó! És utána néznél az Andy Weir: a tojás történethez? Az is érdekes. Ha ismered azt, mit gondolsz róla?
2020. máj. 21. 22:26
 5/10 anonim ***** válasza:

4. ha az van, ami a tojásban, akkor most saját magaddal beszélgetsz és a második válaszodban saját magadnak mutattál be, pedig az is te vagy, csak egy másik életedben

mind hisztek valami maszlagban, mégis ocsmányul viszonyultok egymáshoz, tőletek ez nagyon furi

2020. máj. 21. 23:04
 6/10 anonim ***** válasza:
Én is tudok, én is! A tojás és a kanál története... A forró csikorgó műhelyben amikor végre elkészült a kanál és megszületett: rettentő boldogan csillogott, hogy az emberek hasznát szolgálhatja. Ám élete nagy részét csak egy sötét fiókban tölthette, mindentől és mindenkitől elzárva. Egyedül egy érdes suttogó hang tartotta benne az életet, aki minden este biztatta őt, aki tartotta a kanálnak a nyelét. Mert csalódott volt a kis kanál, sokat sírt egészen addig a napig, amíg a fiók kinyílt és elő nem vették onnan szinte már teljesen összeroppanva. Ekkor a napfényében újra ezüsten ragyogni kezdett. Végre forróság! - Kiáltott a kanál és úgy érezte újra otthon van. Ám hirtelen erős ütéseket érzett magán. Reccs! Jaj, ne mi ez?! -esett kétségbe az evőeszköz, de az ütések nem maradtak sehogy sem abba! Reccs! Reccs! Míg a kanál teljesen eszméletetét nem vesztette az ütésektől. Másnap újra a fiókban ébredt. Sötét volt. És nem szólt többet a hang. A szekrényből elfogyott a tojás.
2020. máj. 21. 23:09
 7/10 anonim ***** válasza:

Helló! Ismerem a sztorit, hasonlót gondolok róla ott is. Érdekes gondolat a szolipszizmus, de nem sokra jó,én legalábbis produktív következtetést nem láttam levonva belőle. Talán azt, hogy azt sugallja, hogy a világ kiigazítása helyett érdemes a saját gondolkodását vizsgálnia.

Szerintem a tied még ilyen szempontból érdekesebb is, mert mégiscsak feltételez egy abszolút valóság létét, evolúcióval, dínókkal, angyalokkal,és ad az embernek egy törekvést, igazodást, hogy hova is tartson.

2020. máj. 22. 19:18
 8/10 A kérdező kommentje:
:)
2020. máj. 22. 19:19
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Jézus 666: kicsit szomorú történet. Te is szoktál a mikrón 2 perc helyett 1:59-et állítani, hogy szegény kilences gomb ne érezze magát hasztalannak?

[link]

2020. máj. 22. 19:25
 10/10 A kérdező kommentje:
:D
2020. máj. 22. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!