Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak korombeli lányok akik...

Vannak korombeli lányok akik így gondolkodnak mint én?22f

Figyelt kérdés

22 éves fiú vagyok, nem is vallásosnak hívnám magamat, hanem inkább hívőnek.

Istenben hiszek, nem pedig a vallásban és úgy gondolom, hogy mindenkinek így kellene tennie.

A vallás nem rossz, meg a szentmise sem, de ha például imádkoztunk akkor azt szívből csináljuk, ne csak azért mert egy megszokás.

Sajnos nagyon sok embernél látom, azért megy templomba, mert ez a szokás és ennyi.

Úgy érzem, hogy jó kapcsolatom van Istennel, vagyis próbálkozom minnél közelebb kerülni hozzá.

Eddig nagyon sok mindenben megsegített, gondolok itt egészségügy, gondolkodásmód megváltoztatásában, stb.

Ugye mint fentebb írtam 22 éves vagyok és kezdek aggódni hogy nem lesz párom.

Jó tudom nem kell túl parázni ezt az egészet, csak az a helyzet hogy nagyon nehéz egy olyan lányt találni, aki tényleg hisz Istenben, nagyjából közös az érdeklődési körünk és hogy hasonlóan gondolkodjunk.

Plusz ugye még külsőre is be kell jöjjön az illető.

Tudom, hogy a belső számít, de úgy gondolom, hogy valamennyire az illető fel is be kell jöjjön vizuálisan is.

2020. máj. 18. 16:17
 1/3 Prókátor ***** válasza:

Én 33 évesen találtam meg a párom, úgyhogy a 22 ...

Folytasd csak a saját elképzeléseid és normáid szerinti hitet. Ne fogadj el soha senkitől se tanácsot, se kritikát és messziről kerülj minden gyülekezetet és hitbéli közösségi alkalmat. Úgy nagyon hamar találhatsz hívő lányt! Ha fontos számodra a hasonló gondolkozás, akkor véletlenül se keresd a hasonló gondolkozásúak közösségében, hanem csakis a saját egód környékén keresgélj.

2020. máj. 18. 17:23
 2/3 anonim ***** válasza:

Alapvetően nem rossz, amit gondolsz, csak 2 problémám van vele:

- a kapcsolat oda-vissza működik. Ha csak az egyik irány él, azt pl. vágynak vagy hitnek nevezhetjük.

- bár alapvetően jól beszélsz, azért odafigyelhetnél, hogy lehetőleg pontosan használd a magyar nyelvet.

És egy jó tanács:

még nem késtél el - de valószínűleg jobb lenne, ha nem csak a hívő lányok között keresnél.

2020. máj. 18. 22:34
 3/3 anonim ***** válasza:

"Istenben hiszek, nem pedig a vallásban és úgy gondolom, hogy mindenkinek így kellene tennie."

Az ugye megvan, hogy a vallásos emberek is Istenben hisznek, csak az adott vallás alapján. A hitnek két oldala van, van egy személyes, ami Isten és adott ember közti kapcsolat, s van a vallás, ami a hitnek tettekben való megélése. A kettőt nem helyes elválasztani, bár lehet, csak akkor egészen fura dolgok alakulnak ki. Például a "hiszek a magam módján" "keresztény" emberek és a "látszatvallásosak".

2020. máj. 18. 23:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!