Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Szerintetek...

Keresztények! Szerintetek csak a ti felekezetetek tagjai számítanak igaz hívőnek?

Figyelt kérdés
Én azt gondolom, hogy minden felekezetben vannak igaz hívők és olyanok akik nem azok, legyen az katolikus vagy református vagy evangélikus vagy hetednapi adventista vagy ortodox.

2020. ápr. 27. 19:16
1 2 3 4
 31/36 Alex Fly ***** válasza:
89%

@24: JehovaTanúi alapvetően tagadják az összes keresztény tanítást. Akkor mégis miért tartanánk őket keresztényeknek?

Olvasd el a Nicea-konstantinápolyi hitvallást. Ami abban le van írva, abban gyakorlatilag az összes keresztény felekezet egyetért. Ezek azok az alapok, amelyekre a kereszténység épül. Gyakorlatilag egyetlen mondata sincs, amelyet ne tagadnának a jehovisták. Akkor mégis milyen alapon nevezhetnénk őket kereszténynek?

2020. ápr. 28. 23:11
 32/36 anonim ***** válasza:
0%

Csakhogy kedves Alex, a Biblia tanitása, és a Jézus által lefektetett dolgok a keresztény tanitás. Amit a Zsinat tartalmaz, az messze nem egyezik a Bibliban leirtakkal.

Ugyan is nincs szentháromság, Jézus nem egyenlő az Atyával, és folytathatnám.

Miért kellene elfogadni azt, ami nem igaz?

Arról már nem is beszélve, hogy ha nem vesszük most Jehova Tanuit számitásba, a Biblia alapján a pogányok meghatározott ideje alatt alakultak, miközben János figyelmeztet mindenkit, hogy bizony a hitehagyásnak bekell következnie. Még pedig az apostolok halálával: "eltávozásom után elnyomó farkasok"

Ha a jelenlegi Történelmi egyház lenne Isten választott népe, vagy "egyháza", akkor mikor teljesedik a pogányok meghatározott ideje? Mikor történik meg a hitehagyás? Kikre vonatkozik, hogy a világgal barátkoznak, és beleavatkoznak a politikai ügyekbe?

Mikor nem voltam Tanú, ezek a kérdések is foglalkoztattak. Nem kaptam addig rá választ.

A Tiz szűzzel kapcsolatos prófécia is ezt erősiti.

2020. ápr. 29. 10:39
 33/36 anonim ***** válasza:
100%
A különféle egyházak között nincs komoly teológiai különbség. Ugyanabban hisz mind szerintem, csak kicsit más módon. Szerintem is minden gyülekezet én vannak igaz hívők. A hitnek viszont belülről kell fakadnia. Nem az az igaz hit, hogy valaki x egyház tagja.
2020. máj. 3. 00:29
 34/36 anonim ***** válasza:
100%

*gyülekezetben

#34 voltam

2020. máj. 3. 00:30
 35/36 Alex Fly ***** válasza:
60%

@32: pont erről beszéltem. Tagadjátok a Szentháromságot, Jézus istenségét, a megváltást, a halál utáni állapot keresztény tanítását, stb. - szóval mindazt, ami a kereszténység alapja. Ti egészen másban hisztek, mint a keresztények, de szerintetek mindenki más a tévtanító...

Ez egy pozitív következménye a több felekezetnek: ha egyetlen egyház véleménye állna szemben a tanításaitokkal, akkor még védhető lehetne az álláspontod. De ha többe, egymástól független felekezet hirdeti ugyanazt eggyel szemben - főleg ha az már kiállta az idő próbáját -, akkor talán nem mindenki mást kellene tévtanítónak nevzni...

2020. máj. 3. 11:05
 36/36 anonim ***** válasza:
Nem tudom hogy az én vallásom, a református vagy az Ortodox a tökéletes vallás. De minden keresztényy vallásban ( római katolikus, baptista,Jehova Tanúja, pünkösdista, stb) vannak Istenfélő emberek akik szeretik Istent és segítenek az embereknek meg jók. Minden ilyen ember üdvözűl mi sem vallásból. Nemcsak az ortodox vagy a jehovista üdvözűl hanem ismétlem Mindenki aki féli Istent, betartja a parancsait és segít az embereknek. Mert Jézus azt mondja a Bibliában hogy amit Köztelek a legkisebbek tették azt velem tettétek.
2021. júl. 6. 01:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!