Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért vagy keresztény?

Miért vagy keresztény?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 24. 23:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
91%

Teljesen ledöbbenve állok itt... Miért van az, hogy egy olyan kérdésre, ami EGYÉNI véleményt, meglátást, tanúságteteleket vár valaszul, valaki lepontoz egy BÁRMILYEN olyat, ami rendesen, normálisan, őszintén válaszol a feltett kérdésre...

Miért? Azt gondolná az ember, hogy ilyen témában nincsenek jó és rossz válaszok. Ezek szerint mégis?..

2020. ápr. 25. 13:45
 12/20 anonim ***** válasza:
18%

Elgurult a gyógyszered?

2020. ápr. 25. 14:48
 13/20 anonim ***** válasza:
88%

#12 nem, miért?

Csak szeretnék megérteni egy általános jelenséget, de nem tudom egyszerűen..

2020. ápr. 25. 15:28
 14/20 anonim ***** válasza:

Én senkit nem pontoztam le, de a dislike azt jelenti, hogy nem tetszik a válasz.

Ha nem hasznos lenne, akkor törölnék.

2020. ápr. 25. 16:39
 15/20 anonim ***** válasza:

Én azért mert egy nap mindannyian meghalunk, az összes többin viszont nem:

Máté 10:28 És ne féljetek azoktól, akik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik; hanem attól féljetek inkább, aki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában.

2020. ápr. 25. 21:09
 16/20 anonim ***** válasza:

"Miért vagy keresztény?"

Miért ne?

2020. ápr. 25. 21:46
 17/20 A kérdező kommentje:
# 11 A harcos ateistáknak csak az jó válasz, hogy a vallás hülyeség.
2020. ápr. 25. 22:53
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

#17 ja, azt értem, és szívük joga... De hogy akkor miért járnak ide, és miért érzik feladatuknak dislikeolni..?

Én se megyek el vegán rovatba és pontozom le azokat, akik leírják, hogy ők miért nem esznek húst, akkor se, ha marhára nem értek velük egyet....

Na mindegy.

Vannak nagyon érdekes válaszok itt, jó és érdekes olvasni mindet, szerintem legalábbis:)

2020. ápr. 25. 23:03
 19/20 anonim ***** válasza:
A Dante volt Adventistából lett egy kissé stiklis kereszténygyülölő. Becsipődött nála egy hamis istenkép és a küldetéstudata ellenkezőjére fordult. Valószinű úgy kezdődött, hogy olyan tudományos ideológiákban mélyedt el amik kereszténygyűlöletből nőttek ki. Teljesen kiforgatták a hitéből. Kár érte pedig jó ügynök volt. 😎
2020. ápr. 26. 10:14
 20/20 anonim ***** válasza:

énis igazából a világból és tudományokból, emberek viselkedéséből számítottam le, hogy létezik.. ezután olvasni kezdtem a Bibliát és miután bizonyságot kaptam róla(Szent Szellem), azóta szerettem meg úgy, ahogy van Istent és ezt a létformát.

Teljesen megváltoztatja az embert belülről, mint a mosópor a ruhát, megtisztítja és frissen, "új lélekkel", érzésekkel és gondolatokkal kezd neki az ember egy olyan létnek, amire volt eredetileg kreálva. Mint ahogy a ruhának sem az a rendeltetése, hogy mocskos legyen, úgy az embernek sem az a funkciója, hogy úgy éljen, ahogy addig a pontig, amíg megtért Istenhez, egyedül, támogatás nélkül. Természetesen az ördög dühöt ad az emberekbe a kereszténység iránt, megvetést de ez mind hazugságokon alapszik. Az igaz keresztények nem ártanak senkinek, minden erejüket arra fordítják, hogy jók legyenek, céllal és motivációval teli "mozdulásokkal" javítsanak magukon. És egy részben környezetüknek is olyan példát mutassanak, ami arra mozgatja őket, hogy építő, konstruktív elmét és jellemet alakítsanak ki. A kereszténység pedig természetesen nem egy vallás, hogy be kellene határolni. Ez egy egyéni és kollektív fogalom azokra az emberekre akik megtért, Isten Szent Szelleme alatti vezesésben állnak és megmaradnak benne. Persze ez a fogalom arra is vonatkozik, hogy egységben vannak, de nem egy valláson belül. A vallás, felekezetek templomokat nyújtanak imahelyekhez, támogatást a rászorulóknak de ez nem egészíti ki a keresztény fogalmat.

2020. ápr. 26. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!