Mi volt Istennel kapcsolatban a legnagyobb csoda vagy kalandotok?
Oké, hogy az ember dühös mikor valakit elveszt s hatalmas seb. Na de arról, hogy valakit baleset ér, alkoholista, nincstelen, egészségtelen életet él vagy már elég idős s elhuny arról nem Isten tehet. Járhat akár egész életében templomba, zarándokolhat, lehet pap, apáca vagy egy földreszált angyal attól még neki is eljön a vég. Mert mindenki meghal. Nem ő tehet róla, hogy milyen minőségben éljük az életünket ő csak figyel.
Az istenhit arra alapúl, hogy megteremtett s megadta a szabad akaratot. Inentől levette a kezért s nem gyilkolászik összevissza sutyiba mint sokan írták.
Ha nem hiszel benne akkor elég paradoxon, hogy egy nemlétező vaalami miatt hunyt el valaki mert ugye hogy is csinálja ha nem létezik???
Mindenki olyan vallást válaztjon ami az ő lelkének békéjét elhozza, segíti elviselni az élete nehézségeit.
És nem, én sem hiszek de elfogadom a mások világnézetét s elég érdekes így kifacsarni egy elméletet/hitet.
ma 00:12-nek?
Most nem hiszel benne vagy haragszol rá? Mert ha nem hiszel benne, akkor azt se hiheted, hogy Ő ölte meg a nagyapád. Egyébként nem Ő volt. Létezik a Sátán, minden gonoszság atyja. Ő kezdettől fogva embergyilkos.
Nekem rengeteg csoda volt az életemben, hála az Úrnak!Csak röviden írom. Adott egy férjet, pont olyat, amilyet szerettem volna és amilyet kértem: kedves, rendes, nyugodt...
A város, ahol élek, elég nagy ipari parkkal rendelkezik és a válság hatására becsődöltek a cégek, több ezer munkanélküli, munkalehetőség nulla. A semmiből előállított egy munkahelyet, normális főnökkel, nappalos állás, normális fizetéssel és olyan munkával, ami a hobbim.
De Hála Neki, nem érnek véget a csodái! Lesz még sok nagy csodája!
Szia! Szerintem is butaság Istent hibáztatni, hogy nem akadályozta meg, hogy rossz útra térj, vagy hogy meghalt valaki a családodban.
Hálás vagyok Istennek a szabad akaratért, és hogy felelősséget vállalhatok a tetteimért, a hitemért. Megtanított szeretni, megbocsátani, felnyitotta a szememet a csodákra, az élet és halál titkaira. Volt néhány apróbb csoda az életemben, de azokat a nem hívők úgyis kimagyarázzák, így nem koptatom feleslegesen a billentyűket.
Az egész életem csodálatos, pedig történtek velem szomorú dolgok, de azokat is másképp dolgozom fel, mint a hitetlenek.
Freya
Szerintem téved az az ember aki a csodákra vár és főleg az aki kalandot lát mind ebben.
Végeredményben minden pillanatot csodának tudhatunk be!
Amit írtál az egy paradoxon. Írod, hogy tévedsz ha kalandot látsz mindenben, aztán az írod, hogy minden pillanat csoda. Így is van. Einstein szerint kétféle ember létezi: akik semmiben sem látja a csodát, és aki szerint minden csoda. Azt már csak én teszem hozzá, hogy ez utóbbi csoportba hárman tartoznak: a kisgyerekek, az igazi tudósok, és az igazi hívők :-))
Freya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!