Egy keresztény tisztelheti a japán istenségeket?
A kérdést meglehetősen rövidre lehet zárni:
"Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem. Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak. NE IMÁDD ÉS NE TISZTELD AZOKAT; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek."
2 Mózes 20:3-5 [kiemelés tőlem]
Nyilván a vallásukat nem lehet gyalázni, és a híveiket sem, de úgy tisztelni őket mint Istent, nem lehet keresztényként.
Amióta világ a világ, mindig is volt mindenféle Istenhit és Isten tisztelet olyan Isten, Istenek felé, melyeket emberek találtak ki!
Pál egy alkalommal a Görögöknél azzal ált elő, hogy Ő Ismeri a valós élő Istent, akinek a görögök oltárt is készítettek, mint Ismeretlen Istennek.
Tehát Pál bemutatta az egy igaz élő Istent az emberek általt kitalált sok Istenek között!
Csel 17;
22.Előállván pedig Pál az Areopágusnak közepette, monda: Athéni férfiak, minden tekintetben nagyon istenfélőknek látlak titeket.
23.Mert mikor bejárám és szemlélém a ti szentélyeiteket, találkozám egy oltárral is, melyre ez vala ráírva: Ismeretlen Istennek. A kit azért ti nem ismerve tiszteltek, azt hirdetem én néktek.
Nincs ez máskép ma sem egyéb más vallású Istenhittel kapcsolatban!
1Ko.8,6.Mindazáltal nekünk egy Istenünk van, az Atya, a kitől van a mindenség, mi is ő benne; és egy Urunk, a Jézus Krisztus, a ki által van a mindenség, mi is ő általa.
Ha valaki meg van győződve az igazságról, az nem fogja elfogadni a más, téves Istenhitet, isten ismeretet!
Tiszteletben tartja, ahogy arra Pál is utal, de finoman közli, hogy az igazság Jézus Krisztusban van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!