Milyen szabályokat kell betartani egy keresztény embernek az élete során hogy a mennybe kerüljön?
"KZitus: "Mint már feljebb írták, a keresztény embernek nem a szabályok halmazát kell betartani,"
Ezt írta Zitus, amin csak mosolyogni tudok, hiszen a Jehova tanúi tele vannak emberi rendelésekkel és szabályzatokkal: karácsony, kóla, kávé, véradás stb. stb.és még sorolhatnám! Ha pedig nem tartod be az ő előírt szabályaikat és rendeléseiket akkor meggyűlik a bajod a vének tanácsával!
"Mitől dől el hogy valaki mennybe vagy pokolra kerül?"
Erre pontos választ kapsz majd az Utolsó Ítéletkor.
szaja nevű
Te valamit most hatalmasan melléértettél!
Mi éppen ezektől a terhektől, szabályoktól vagyunk mentesek:"karácsony, kóla, kávé, véradás stb. stb.és még sorolhatnám!" Ezektől tett az Isten igazsága szabaddá! :-)
Az egyik ilyen "szabadságomat" elmondom neked. A munkahelyem, ahol dolgoztam minden hónapban valakinek tartották vagy a születés, vagy valamilyen más napját. A munkatársaim már megszokták, évek óta kihagytak ebből. Egyik alkalommal azt mondja egy munkatárs: "Jó vallásod van neked". Kérdezem: miért?
Azért, mert kiszámoltam mondta, hogy egy havi fizetésünk elmegy az ajándékokra egy év alatt. Te pedig mind a 12 havi fizetést megkapod.
Szerinted a szavaiból mi derült ki? nem teher számukra a "kötelező" szabály betartása, az ajándékozás (munkahelyen) akarod vagy nem?
Több ilyen tapasztalatot megéltem már, mennyi terhet leszed rólunk a krisztusi alapelvekkel való élés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!