Noé hany evig epitette a barkát? Kiakarom szamitani h aranylag hany evnek felelne meg egy mostani ember eletkorahoz hasonlítva
szia koxi de hol irja? Vagyis ha tudsz idezni igeverset jo lenne..
szerintem 95evig de nem tudom ha jol gondolom
A 120ev nem valós az 100%, mert sehol nincs irva konkretan eggyaltalan nem ertem honnan jott ez a 120ev. A 2dik valaszolo is a linkek altali 120evet erosíti.
Nagyon max 100ev lehetett mert vhol van irva h 500eves volt Noe amikor a gonoszsag elszaporodott es 600volt amikor a barkaba bement.
De en inkabb 7evre saccolok, de lehet hűlyesség😁. Amiatt mert akkor szuper inteligensek voltak, 1ember varosokat is epitett. Persze lehet h tevedek..
Szia,
Ha figyelmesen elolvasod a 3 linkben hivatkozott szövegeket, akkor benne van a válasz.
Kis segítség: I.Mózes 6:3 fordítása félreérthető a mi Bibliánkban. Az eredeti így hangzik: „Ne küzdjön az én Lelkem tovább az emberért, mint 120 esztendeig”. Tehát nem az emberi életkort szabta meg Isten ezentúl 120 évben, hanem ennyi kegyelemidőt adott e végzetesen megromlott nemzedéknek. [link]
Az átlagéletkor az Özönvíz előtt 912 év volt innen csökkent a 70-80 év felé. (Zsolt. 90:10)
Üdv. Péter
"Az átlagéletkor az Özönvíz előtt 912 év volt"
Szerintem beszélj néhány orvossal és elmondja ez biológiailag, miért nem lehetséges.
Szia
Nem utal arra a Biblia, miszerint Noé 120 évig építette volna a bárkát. Ez a vers ugyan is nem utal erre. Azt írja a Biblia:"...Ne maradjon az én lelkem örökké az emberben, mivel ő test; legyen életének ideje száz húsz esztendő." 1Mózes 6:3 Ez nem a bárka építéséről ír!
Noé (950 évet élt), és a korosztálya jóval meghaladta a 120 évet, tehát azt sem jelenthette, hogy az emberek legfeljebb eddig élhetnek. Az özönvíz után bár lecsökkent az emberi életkor, de még mindig több száz évig éltek az emberek.
Itt a válasz a kérdésedre: [link]
Itt pedig meg is nézheted: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!