A katolikus egyháznak mi az álláspontja a dínók létezéséről?
10-es!
Nem pár éve fogdják el. Én a 90-es évek első felében jártam pár évet hittanra, és már akkor is azt mondta az atya, hogy simán elfogadható, hogy Isten lassan engedte kifejlődni az embert. Pedig ő nem volt egy forradalmár típus, nem mondott volna olyat, ami az egyházi tanokkal ellentétes.
Lehet, hogy ő ezt mondta, de akkor a pápa még nem.
Én pedig hozzá tudok igazodni, nem pedig valamelyik 6. rendbeli alárendeltjéhez.
Melyik pápa mondta, hogy nem léteztek dínók? Esetleg van hozzá idézeted is, vagy csak feltételezés?
A dinókkal nem volt akkora probléma, mint pl. az evolúcióval.
A hívők többsége elhiszi a dinókat, csak azt mondja, hogy 5000 éve még az emberrel éltek együtt.
Egy hívőtől sem hallotta még ilyet, sőt szüleimtől és nagyszüleimtől sem. Idéznéd kérlek a pápát, ha már hivatkoztál ilyesmire, vagy sem?
"Lehet, hogy ő ezt mondta, de akkor a pápa még nem."
Tehát mit mondott a pápa, hogy végre mi is megtudjuk.
"Lehet, hogy ő ezt mondta, de akkor a pápa még nem."
Hogy nálunk a Feri anya pontosan mikor mondta ezt, nem emlékszem, de II. János Pál pápa 1996-ban jelentette ki, hogy az evolúció nem ellentétes a katolikus hittel. Azért az sem tegnap volt.
Forrás: [link]
"Végül 1996 októberében II. János Pál pápa tette azt a történelmi kijelentést, amiben elismerte az evolúciót mint tudományos tényt, ezzel lezárva a bizonytalanságot a témában."
Persze, de akkor még azt mondta, hogy ez az emberre nem vonatkozik!
Csak pár napja írtam le ide ezt, nem kéne olvasni is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!