Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Érdemes-e Jézus Krisztust...

Érdemes-e Jézus Krisztust Isten elé tenni?

Figyelt kérdés
Nem bálványimádás az ilyesmi?

2020. febr. 17. 18:46
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

"Benne van a bölcsek köve tulajdonképpen."

Egy köve volt az öszes bölcsnek? Muben voktak bölcsek? Tudományban?

"Nem más, mint az ember megtalált saját lelke."

Az én lelkemet nem kellet megtaláljam itt van velem. A te lelked nics veled?

"Előbb keletkezett, mint az összes istenek."

Mikor történtek ezek?

"Az Ember nagysága ez."

Milyen szektát nyitottál?

2020. febr. 17. 19:53
 22/30 anonim ***** válasza:
36%

Jézus jedi nagymester volt és ez nem poénkodás,tudott minden jedi erőt,feltámadt stb.

A kinézete is egy jedi benyomását keltette.

2020. febr. 17. 19:54
 23/30 anonim ***** válasza:
70%
Kezdem erősen azt hinni, hogy csak szórakozik a kérdező, ahogy az előttem szóló 52%-os is.
2020. febr. 17. 19:57
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezt nem ebbe a kategoriába akarta csak sietett és elnyomta

2020. febr. 17. 20:02
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
A humor kategóriába nem biztos, hogy értenék őt, ezotériába talán. Alkímia... XD
2020. febr. 17. 20:04
 26/30 szp72 ***** válasza:
68%

Nem érdemes. Mivel Jézus Krisztus az Isten Fia, ezért nem tesszük fölé, sem elé csak mellé, a második helyre, ahová egyébként a Biblia teszi.

Jézus Krisztust nem Legfőbbként imádjuk, hanem a legfőbb Fiaként, akivel lényegi egységet alkot a Szentlélek által.

2020. febr. 17. 21:16
 27/30 anonim ***** válasza:
29%

Az a bálványimádás, amikor felszínes dolgot imádsz, és azt hiszed az igaz érzés.

Jézus egy hihhhhhetetlen bölcs ember volt. Mindenkinek jó példa lenne ha felfoghatná az ember őt. Jó isten elé tenni, mert isten a megfoghatatlanság, mindennek magja, jézus viszont sokkal inkább beláthatóbb, hiába beláthatatlan még a legbölcsebb embereknek is.

2020. febr. 17. 22:43
 28/30 anonim ***** válasza:
55%

Miért kéne Jézust Isten elé tenni? Senki se teszi Isten elé. Az Újszövetség tanúsága szerint ő Isten Fia a megváltó a bűnök alól. Attól még nincs Isten elé helyezve. hanem egylényegű vele, Isten Jézusban testesült meg, "az Ige testet öltött".

Jézus igazolta magát, hiszen ószövetségi próféciákat és előképeket teljesített be, feltámadt a halálból, bénát, vakot gyógyított stb.

Az Ószövetségben szimbólumok formájában van benne Jézus majdani keresztáldozata. Ezért nem a kereszténység utólagos "belemagyarázása", hogy Jézus kereszthalála a bűnökért való váltság. Csak egy példa, Jézus az ószövetségi páskabárány ünnepe idején halt meg! Megalapította az új szövetséget a "saját vérével" (szó szerinti idézet Lukács ev-ból).

2020. febr. 18. 09:21
 29/30 anonim ***** válasza:
55%

"Arra gondolok, hogy az Istenben való hithez miért van szükség a Jézus Krisztusban való hitre? Szerintem ez bálványozás és eretnekség. Ha elfogadom a Jézus Krisztusban való hitet már be is rántottak egy "akolba". Nem lehetek szabad. Én ezerszer jobban hiszek Istenben, mint ebben a (szerintem kitalált) Jézus Krisztusban."

Miután az Isten megjelent testben, és Ő volt Krisztus, így a kérdésnek sincs sok értelme, és másban hinni sem. Isten testben pontosan megmutatta, hogy kicsoda Ő, és milyen információt szeretne közölni az emberiséggel. Ez az információ a Bibliában található

Így nem bálványozás és eretnekség. Jézus Krisztus volt az Isten teljessége testben

2020. febr. 18. 14:34
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

Jézus mondja:

Senki nem mehet az Atyához, csakis énáltalam.

2020. febr. 19. 19:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!