A zsidók még mindig várják a Messiást? Számukra mit jelent Jézus?
Lucifer-666
A Biblia szerint soha nem lesz már ujjáépítve.
Szimbolika:
A zsidók "istene": IHVH.
A zsidók "megváltója": IHSVH.
Ebből a "Jehesvah"-ból lett a keresztények "Jézusa".
Ezek kabalisztikus szimbolikák.
A "Szent Szellem" a "Shekína", a szent nőiség, a "divine feminine".
Jézus: az ember, aki hordozta magában "Krisztust", a Napot. Bele is pusztult. Ezek a dolgok így működnek. Mindennek ára van.
A Nap kétarcú. Eljött "jóként", az idők végén eljön "gonoszként". Elpusztít mindent magyarul.
Megmondatott: "Isten nem személyválogató".
inkább ehhez ragaszkodom:
Róma 8:38, 39
" Mert meg vagyok győződve róla, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem kormányzatok, sem a jelenlegi, sem a jövőben történő dolgok, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmi más a teremtésből nem lesz képes elválasztani minket Isten szeretetétől, amely Krisztus Jézus, a mi Urunk által mutatkozik meg."
"A zsidók még mindig várják a Messiást?"
Igen.
"Számukra mit jelent Jézus?"
Tulajdonképp semmit. Amikor tanított többnyire csak a Tórát vagy a Biblia ( keresztények szerint "Ószövetség" ) más könyveit idézte, vagyis nem mondott újat.
Ami viszont ezekez képest új volt, az téves, eltérítés a valódi egyist3enhittõl, ezért kellet sajnos halálra ítélni.
Így van! A zsidók még mindig várják a Messiást, hiszen Jézust nem fogadták el! Várják a beteljesedést! Ám ez már csak az antikrisztussal lesz lehetséges! Őt majd elfogadják!
Mit jelent számukra Jézus?
Mat.16;
13.Mikor pedig Jézus Czézárea Filippi környékére méne, megkérdé tanítványait, mondván: Engemet, embernek Fiát, kinek mondanak az emberek?
14.Ők pedig mondának: Némelyek Keresztelő Jánosnak, mások Illésnek; némelyek pedig Jeremiásnak, vagy egynek a próféták közül.
Mrk.8;
27.És elméne Jézus és az ő tanítványai Czézárea Filippi falvaiba; és útközben megkérdé az ő tanítványait, mondván nékik: Kinek mondanak engem az emberek?
28.Ők pedig felelének: Keresztelő Jánosnak; és némelyek Illésnek; némelyek pedig egynek a próféták közül.
Jn.5,43.Én az én Atyám nevében jöttem, és nem fogadtatok be engem; ha más jőne a maga nevében, azt befogadnátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!