Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A zsidók még mindig várják a...

A zsidók még mindig várják a Messiást? Számukra mit jelent Jézus?

Figyelt kérdés

2020. febr. 11. 17:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
21%
Izraelita ortodoxok varják a királyt aki vezeti őket , de koppannak mert az az Antikrisztus a testet öltött kegyetlen ördög lesz . Nekik Jézus akit megfeszit3ttek istenkáromló hamis pr9féta .
2020. febr. 11. 18:18
 2/12 anonim ***** válasza:
Ha vissza tudnák építeni a templomukat, akkor 1 héten belül megtizedelődne Izrael tulok állománya. Ugyanis égő áldozatot kell bemutatniuk Istennek.
2020. febr. 11. 19:35
 3/12 KZitus ***** válasza:
0%

Lucifer-666

A Biblia szerint soha nem lesz már ujjáépítve.

2020. febr. 11. 19:48
 4/12 KZitus ***** válasza:
0%
....egyszerűen azért, mert már nincsen szerepe Isten tiszta imádatában.
2020. febr. 11. 19:49
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ha újra építem, megfogadod, hogy megtagadod Jehovát?
2020. febr. 11. 19:50
 6/12 anonim ***** válasza:

Szimbolika:

A zsidók "istene": IHVH.

A zsidók "megváltója": IHSVH.

Ebből a "Jehesvah"-ból lett a keresztények "Jézusa".

Ezek kabalisztikus szimbolikák.

A "Szent Szellem" a "Shekína", a szent nőiség, a "divine feminine".

2020. febr. 12. 12:26
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

Jézus: az ember, aki hordozta magában "Krisztust", a Napot. Bele is pusztult. Ezek a dolgok így működnek. Mindennek ára van.

A Nap kétarcú. Eljött "jóként", az idők végén eljön "gonoszként". Elpusztít mindent magyarul.

Megmondatott: "Isten nem személyválogató".

2020. febr. 12. 12:28
 8/12 KZitus ***** válasza:

inkább ehhez ragaszkodom:

Róma 8:38, 39

" Mert meg vagyok győződve róla, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem kormányzatok, sem a jelenlegi, sem a jövőben történő dolgok, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmi más a teremtésből nem lesz képes elválasztani minket Isten szeretetétől, amely Krisztus Jézus, a mi Urunk által mutatkozik meg."

2020. febr. 12. 15:09
 9/12 anonim ***** válasza:

"A zsidók még mindig várják a Messiást?"

Igen.

"Számukra mit jelent Jézus?"

Tulajdonképp semmit. Amikor tanított többnyire csak a Tórát vagy a Biblia ( keresztények szerint "Ószövetség" ) más könyveit idézte, vagyis nem mondott újat.

Ami viszont ezekez képest új volt, az téves, eltérítés a valódi egyist3enhittõl, ezért kellet sajnos halálra ítélni.

2020. febr. 12. 19:38
 10/12 anonim ***** válasza:

Így van! A zsidók még mindig várják a Messiást, hiszen Jézust nem fogadták el! Várják a beteljesedést! Ám ez már csak az antikrisztussal lesz lehetséges! Őt majd elfogadják!

Mit jelent számukra Jézus?

Mat.16;

13.Mikor pedig Jézus Czézárea Filippi környékére méne, megkérdé tanítványait, mondván: Engemet, embernek Fiát, kinek mondanak az emberek?

14.Ők pedig mondának: Némelyek Keresztelő Jánosnak, mások Illésnek; némelyek pedig Jeremiásnak, vagy egynek a próféták közül.

Mrk.8;

27.És elméne Jézus és az ő tanítványai Czézárea Filippi falvaiba; és útközben megkérdé az ő tanítványait, mondván nékik: Kinek mondanak engem az emberek?

28.Ők pedig felelének: Keresztelő Jánosnak; és némelyek Illésnek; némelyek pedig egynek a próféták közül.

Jn.5,43.Én az én Atyám nevében jöttem, és nem fogadtatok be engem; ha más jőne a maga nevében, azt befogadnátok.

2020. febr. 15. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!