Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Érvényes lesz a házasságunk,...

Érvényes lesz a házasságunk, ha a párom volt már mással előttem?

Figyelt kérdés
A vőlegényemmel májusban házasodnánk. Mindketten vallásukat gyakorló reformátusok vagyunk. 4 éve vagyunk együtt, neki előttem volt egy kapcsolata, ahol volt szex is. Amikor mi megismerkedtünk, szintén volt köztünk szex, de aztán megtértünk, és úgy döntöttünk, megvárjuk a hivatalos, Isten színe előtt kimondott fogadalmat is. Most olvastam nemrégen, hogy ugye az embernek egy egyházi esküvője (ez esetben egy házastársa, szexuális kapcsolata) lehet. Ez esetben, hogy neki nem én vagyok az első, paráznaságnak számít a házasságunk?
2020. jan. 19. 12:24
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Egy egyházi esküvője lehet, igen. Mivel egyikőtöknek sem volt egyházi esküvője, semmi akadálya annak, hogy hivatalosan egybekeljetek. A paráznaság az, amit eddig tettetek.

A másik ember alapvető tulajdonságainak ismerete nélkül egy életre elköteleződni kb. olyan, mint egy pisztolyt a saját fejedhez szegezve kipróbálni, vajon meg van-e töltve. Ez nem volt kérdés, de azért elmondom, ne mondd majd néhány év múlva, hogy senki sem figyelmeztetett.

2020. jan. 19. 12:31
 2/6 A kérdező kommentje:
Milyen tulajdonságokra gondolsz? Mint már mondtam, 4 éve ismerem, a legjobb barátom, társam... és “sajnos” szexuális téren is ismerem, nagyon összepasszoltunk ezen a téren is, de boldogan kitartunk egymás mellett önmegtartóztatásban is, mert tiszteljük egymást annyira. 😊
2020. jan. 19. 12:37
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen a nemiséggel kapcsolatos tulajdonságokra gondolok, hiszen azt az ajtót csuktátok be. Sok házasság megy tönkre azért, mert kiderül, a két fél nem passzol ilyen téren. Olykor az illető nem hogy a másikat, de saját magát sem ismeri. Én nem gondolom a tisztelet jelének, hogy nem érsz ahhoz, akit szívből szeretsz, de már nagyon elkanyarodtam az eredeti kérdéstől.
2020. jan. 19. 13:09
 4/6 anonim ***** válasza:
Persze, hogy érvényes.
2020. jan. 19. 15:13
 5/6 anonim ***** válasza:
31%
A paraznasag az, amiben/ahogy most eltek, mivel nem csak a nemi kapcsolat a paraznasag, vagy a nemi szervek erintkezese, hanem a hazassagon kivuli kapcsolat onmagaban. Lehet szüzen is paraznan viselkedni.
2020. jan. 19. 15:31
 6/6 anonim ***** válasza:
50%
Reformátusoknál ennek semmi jelentősége. Ld. a rengeteg elvált és elvált emberrel újraházasodott lelkészt.
2020. jan. 19. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!