Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Apácák miért nem élhetnek...

Apácák miért nem élhetnek nemi életet?

Figyelt kérdés
Apácarendben az apácák nem maszturbálhatnak, nem élhetnek nemi életet. Van ennek valami főbb oka, vagy egyszerűen csak szüzességüket kell megőrizniük? Mert attól jobb hívők lesznek? Szerintem ez embertelen, mindenkinek kijár az élvezkedés. Nincs befolyással a hitvilágára...
2020. jan. 16. 21:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A világi élettől elvonultan. A szolgálat, az szolgálat, nem kell hozzá egy zárdában maradni 24 órában. Persze többféle rend van, múltkor olyan helyen szálltunk meg, ahol apácákkal és egy pappal találkoztunk. Ugyan ott reggeliztek, sétálgattak, az egyencuccaikban. Azt sem értettem miért kell egy papnak reverendában lenni a sajtos pultnál is... nálunk pl a papok misén kívül nem hordják. Azon is gondolkodtam, hogy vajon jönnek-e majd a medencébe, hordhatnak-e fürdőruhát...
2020. jan. 17. 08:41
 12/17 anonim ***** válasza:
90%

Alapvetően két formája van az ember hivatásnak: az egyik a házasság, a másik a papság/szerzetesség.

Mivel a nemi élet elrendelt helye a házasság, ezért nyilván, aki más hivatást választ, az nem él nemi életet.

"Nincs befolyással a hitvilágára..."

Befolyással van, mert Jézus ezt mondta: "Ha szerettek engem, megtartjátok parancsaimat."

2020. jan. 17. 11:36
 13/17 anonim ***** válasza:
22%
Ott kell hagyni ezt az egyháznak nevezett sátáni szervezetet és akkor élhetnek nemi életet ahogy csak akarnak.
2020. jan. 17. 20:55
 14/17 jdfGabrella ***** válasza:
73%
Mert ők Jézus feleségei.
2020. jan. 18. 07:19
 15/17 anonim ***** válasza:
27%

Szabály, hogy apáca nem élhet nemi életet.

Azt viszont ne felejtse el senki, hogy ezt ők vállalták. Tudták mi a szabály, tudták, hogy nem lesz nemi élet. Ezt önként vállalták. Ezek után miért gondolja bárki is, hogy ők élvezkedni akarnak, mert ez kijár nekik.

Ha élvezkedni akartak volna, akkor nem mennek apácának, nem gondoljátok?

Szóval hagyjátok az apácákat békén ilyen téren. Azt csinálják, amit vállaltak.

2020. jan. 18. 14:28
 16/17 anonim ***** válasza:

OFF

#12 "Alapvetően két formája van az ember hivatásnak: az egyik a házasság, a másik a papság/szerzetesség."

Ezt muszáj kijavítanom. Van egy harmadik: az egyedülállók. Akik nincsenek is kevesen.

2020. jan. 18. 16:43
 17/17 anonim ***** válasza:
A gnosztikus apácák szerintem nagyon is élnek nemi (=szent) életet, de csak a megfelelő időben. Szent Biblia. Tudni kell az időket. Ezek nagyon szép dolgok, ebben nincsen gonosz. A szűz, a tiszta Mária maga a mágia.
2020. jan. 28. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!