A mindennapokban itt a Földön milyen életet kell élni ahhoz, ha egyáltalán "kivitelezhető", hogy az ember halála után közvetlenül a Mennyországba kerüljön?
Lukács 22:28-30
"De ti vagytok azok, akik kitartottatok mellettem próbáimban. És szövetséget kötök veletek egy királyságra, mint ahogy az én Atyám is szövetséget kötött velem, hogy egyetek és igyatok az én asztalomnál a királyságomban, és trónokon üljetek, hogy ítéljétek Izrael 12 törzsét."
Lukács 22:29
szövetséget kötök veletek egy királyságra: A „szövetséget köt”-nek fordított di·a·tiʹthe·mai görög ige rokonságban áll a ’szövetség’ jelentésű di·a·théʹké főnévvel. A Cs 3:25-ben, a Héb 8:10 és 10:16-ban az ige és a főnév is szerepel a „szövetséget köt” (szó szerint: „szövetséget köt szövetségként”) kifejezésben. Jézus itt nyilvánvalóan két szövetségre utal, az egyik közte és az Atyja között köttetett, a másik pedig közte és a felkent követői között, akik a társuralkodói lesznek a királyságban.
Lukács 22:30
egyetek és igyatok az én asztalomnál: Ha egy ember együtt étkezett valakivel, az azt jelezte, hogy barátságban és békében vannak egymással. Ezért ha valakit az a megtiszteltetés ért, hogy rendszeresen a király asztalánál étkezhetett, azt különösen kedvelte az uralkodó, és nagyon szoros kapcsolatban volt vele (1Ki 2:7). Jézus itt ilyenfajta kapcsolatot ígért a hűséges tanítványainak (Luk 22:28–30; lásd még: Luk 13:29; Jel 19:9.
János 17:24
" Atyám, szeretném, ha azok, akiket nekem adtál, ott lennének velem, ahol én vagyok, hogy lássák a dicsőségemet, amelyet nekem adtál, mert már a világ megalapítása előtt szerettél engem."
Jelenések 20:4
"Ezután trónokat láttam, és azok, akik rajtuk ültek, hatalmat kaptak az ítélkezésre. Igen, láttam azoknak a lelkét, akiket kivégeztek amiatt, hogy Jézusról tanúskodtak, és Istenről beszéltek. Ők azok, akik nem imádták a vadállatot, sem annak képmását, és akik nem viselték a jelet a homlokukon és a kezükön. Életre keltek, és királyokként uralkodtak Krisztussal 1000 évig."
Jelenések 14:1–4
"Ezután láttam, hogy a bárány ott áll a Sion-hegyen, és vele 144 000-en, akiknek a homlokukra van írva az ő neve és az ő Atyja neve+. Olyan hangot hallottam az égből, amilyen a sok víz zúgása, és amilyen a hangos mennydörgés. A hang, melyet hallottam, olyan volt, mint az énekeseké, akik hárfáznak. És az ének, amelyet a trón előtt és a négy élő teremtmény meg a vének előtt énekelnek, mintha új ének lenne, és senki sem volt képes megtanulni azt, csak a 144 000, akiket a földről vettek meg. Ők azok, akik nem szennyezték be magukat asszonyokkal, igen, ők szüzek. Követik a bárányt, bárhová megy is. Őket az emberek közül vették meg első termésként Istennek és a báránynak,"
Jelenések 14:1
"Ezután láttam, hogy a bárány ott áll a Sion-hegyen, és vele 144 000-en, akiknek a homlokukra van írva az ő neve és az ő Atyja neve."
Rómaiak 2:6-8
"Ő [Isten] mindenkinek cselekedetei szerint fog megfizetni: azoknak, akik állhatatosan jót cselekedve törekszenek dicsőségre, megbecsülésre és halhatatlanságra, örök életet ad, azoknak pedig, akik viszálykodók, akik ellenállnak az igazságnak, és a gonoszságnak engednek, haraggal és bosszúállással fizet majd."
Gyakorlati életvitel szempontjából úgy kell gondolkodnod, és úgy kell élned, mit Jézusnak. Ld. 1Jn 2:6 "Aki azt mondja, hogy őbenne [Krisztus testében, azaz az egyházban] van, annak magának is úgy kell élnie, ahogyan ő élt."
Ehhez meg kell ismerni Jézust, és hozzá igazítani a saját életviteledet. Hogyan ismerheted meg Jézust? A Bibliából.
Bővebb kifejtéshez talán jobb, ha privátot írsz, ha gondolod.
üdv Stefán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!