Hogy ébresztheti fel magában a hitet az, aki keresi, de még nem találta meg Istent? Szólnak érvek a létezése mellett?
*Az a baj, hogy azt hiszed, hogy oka van annak, hogy létrejött bármi is. Gondolom ezt takarja a "mi végre" kérdésed. A vallásosak képtelenek elfogadni, hogy nincs semmi célja az egésznek és ezért kreálnak maguknak egy végcélt, ahogyan te is. Ez is az egoizmus jele. Mindenki annyira fontosnak tartja magát, hogy még az ősrobbanás is az ember kedvéért volt.
És miből következik, hogy létezik bármiféle felsőbb hatalom? Az ember nem akarja jelentéktelennek tartani magát. Ennyi. Nincs semmi misztérium vagy nagy terv.
Szerintem a kérdező megint csak egy térítő álkérdező.
Amúgy meg a ma létező 8000 vallás istenei elég szépen különböznek, nincsen egységes teremtő.
Az istenek létezése mellett nem szól egy érv se, néhány isten garantáltan nem létezik.
Pl. a keresztényeké sem.
Ki térít? Agnosztikusként ha nyitok egy olyan topicot, mint ez, és elkezdik magyarázni nekem a válaszolók, miért kellene biztosnak lennem abban, hogy Isten nem létezik, nyilván elmondom, miért nem vagyok benne biztos mégsem. Vagy mi lenne a megfelelő reakció? "Megfeledkeztem Darwinról, bocsika, nektek van igazatok"?
Nem azt nem vagyok képes elfogadni, hogy jelentéktelen vagyok, hanem azt, hogy (állítólag) a szó szoros értelmében vett semmiből egyszer csak lett valami. Hogyan? Mi történt? Ezt meg tudja valamelyikőtök magyarázni?
Egyébként:
Kzitus pár érvére reagálnék:
"A hit tényleges bizonyítékon alapul."
Mondj EGYETLEN bizonyítékot.
"A látható teremtésmű egy láthatatlan Teremtő létezéséről tanúskodik:"
Darwin óta ma már ezt másképp látjuk. Bár tény, hogy 1859 előtt még elfogadható volt a válaszod.
"Ezenkívül Isten Szavának a megbízhatósága és próféciáinak a pontos beteljesedése azt a meggyőződést vési belénk, hogy minden ígérete meg fog valósulni: Józsué 23:14."
A próféciák érveknek nagyon jók, csak sajnos ezek közül többet lehet, többféleképpen vitatni.
A próféciákból 𝐞𝐠𝐲 𝐬𝐢𝐧𝐜𝐬, amit előbb írtak volna le, és csak utána teljesült, tehát a Bibliába válogatták a már beteljesült próféciákat.
Amúgy ezt Zitus tudja.
Először is imádkozz, hogy Isten adjon neked hitet.
Adni fog!
Másodszo: kezd el olvasni a Bibliát.
De ne úgy mint egy mesét, hanem úgy mint egy tanulságos történelem könyvet.
Ne hidd azt, hogy amit abban írnak az nem érvényes mostanra is.
Hiába bunkók mondjuk a szüleid, akkor is tisztelned kell őket. Lény megbocsájtó!
Végül pedig fogadd be Jézust a szívedbe!
De ezt komolyan, kétségek nélkül.
Közben érdemes eljárnod gyülekezetbe és beszélgetned keresztény emberekkel.
Nagyon sok mindenre választ fogsz kapni és be fogod ismerni, ÉREZNI fogod, hogy Isten létezik.
"Először is imádkozz, hogy Isten adjon neked"
Hiába, mert 𝐧𝐞𝐦 adott.
"Adni fog!"
Nem.
És ő döntött így, nem én.
"Másodszo: kezd el olvasni a Bibliát.
De ne úgy mint egy mesét, hanem úgy mint egy tanulságos történelem könyvet."
Ja.
Sok köze nincs a történelemhez, ezt ugye tudod?
"Ne hidd azt, hogy amit abban írnak az nem érvényes mostanra is."
Már 2000 éve 𝐬𝐞𝐦 volt minden érvényes, amit írtak benne.
Sajnos tudósokat nem hívtak meg az íráshoz már akkor sem.
Szólnak érvek Isten létezése mellett. 2000 éve élt egy különös ember, aki azt állította Isten küldte, létezik egy bizonyos Atya, "aki mindeneknél nagyobb".
Bárki állíthatja magáról, hogy Isten küldte, de a Názáreti Jézus esetében elgondolkodtató, hogy Neki megvoltak a bizonyítékai állítására.
- kiemelkedő szellemiségű a tanítása, bűntelen hiba nélküli életet élt
- csodákat tett: embereket feltámasztott, vakok szemét megnyitotta, kenyeret szaporított,vízen járt, sőt a halálon is hatalma volt, hiszen feltámadt, mégpedig a tanítványok szerint fizikai testben
- ószövetségi próféciákat teljesített be (évszázadokkal korábban megírták születésének helyét, idejét, küldetését), több száz messiási prófécia van
Önmagában ha beleásod magad a messiási próféciákba és előképekbe (azaz utóbbi esetben a Krisztusra utaló szimbólumokra) az Ószövetségben, józan ítélettel belátható a kereszténység igazsága
Ajánlok egy könyvet ehhez: Dér Katalin: Prőfóciák a Messisáról (Kairosz Kiadó, 2018)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!