Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A mennyországban létezik...

A mennyországban létezik szerelem?

Figyelt kérdés
Egyáltalán létezik mennyország?
2019. dec. 17. 15:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
55%
Max azt el tudom képzelni,hogy a vers csak annyit ír,hogy az üdvözültek nem házasodnak. Azt sehol nem írja,hogy akik házasok voltak a Földön,azok szét lesznek választva,hanem akik nm házasodtak össze,azok a Mennyben se fognak már. Így már talán nem ellentmondásos a másik verssel.
2019. dec. 18. 17:47
 12/13 A kérdező kommentje:
#10, érdekes amit írsz, erre nem is gondoltam. Katolikus családban nőttem fel és szoktam járni templomba ha időm engedi, karácsonykor is megyek éjféli misére. Nem mondom magam hitetlennek, de olyan hihetetlen mégis hogy angyalok, isten meg mennyország.
2019. dec. 18. 17:50
 13/13 anonim ***** válasza:
55%

Azért nem világos, mert kicsit kevered a dolgokat.

"Mivel Isten azt is mondja,hogy amit a Földön megkötünk,az kötve lesz a Mennyben is."

Te nem tudsz megkötni semmit sem a földön, legalábbis ilyen értelemben. Krisztus ezt a hatalmat az apostoloknak adta, nem neked vagy nekem. Ezt a hatalmat az apostolok kézrátétellel aztán tovább adták, melyre olvashatsz példákat az ApCselben.

"Ez most akkor pont a házasság szentségére ne lenne igaz?"

A házassági fogadalomban benne szerepel, hogy "amíg a halál el nem választ". Tehát ez elég világosan csak a földi életre korlátozódik. Gondolj be, ha egy embernek élete során több házastársa is volt (Isten által is elfogadott módon, tehát nem válás útján, hanem elhunyt a korábbi). Nem véletlenül tették fel Jézusnak ezt a kérdést a zsidók, melyre válaszolt is:

"Tévelyegtek, mert nem ismeritek az Írásokat, sem az Isten hatalmát. A feltámadottak ugyanis nem nősülnek, és férjhez sem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az angyalok a mennyben."

"Bagatell dolgok pedig megmaradnak?"

Nem tudom mire gondolsz.

2019. dec. 18. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!