Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az miért olyan nagy tragédia,...

Az miért olyan nagy tragédia, hogyha egy nem zsidó nőnek (neológ) zsidó párja?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem, mert pusztán érdekel...

2019. dec. 10. 17:58
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
86%
Az a jó, ha nagy tragédia, mert akkor lehet csinálni a színházat egész életre szólóan, más téma nem is kell. Egyesek ezzel egészen jól elvannak halálukig.
2019. dec. 10. 19:43
 12/22 anonim ***** válasza:
61%
2019-et írunk. Ma mar mindenki telibesz@rja hogy ki milyen vallasi felekezetnek az inaktív tagja. Nálunk van a családban zsidó muszlim protestáns és utóbbival van a legtöbb baj :D
2019. dec. 10. 19:54
 13/22 anonim ***** válasza:
88%

Én úgy tudom, hogy ha áttér a zsidó hitre, akkor ő örökre zsidó marad. Ergo szerintem logikus, hogy akkor már a gyerekek is zsidók lesznek.

De nyilván nem vagyok hitét tartó zsidó, csak van a családban beházasodott zsidó férfi (aki már nem tartja). Egy hithű zsidót kérdezz meg.

2019. dec. 10. 20:01
 14/22 anonim válasza:
75%
Miattam aztán baszk szeparatista is lehet.
2019. dec. 10. 20:06
 15/22 anonim ***** válasza:
90%

A zsidóság anyai ágon öröklődik mint az előbb írták. Gondolj bele mit könnyebb bizonyítani: a) ki a gyerek anyja b) ki a gyerek apja. Elég egyszerű.

A zsidók nagyon összetartóak és családcentrikusak. A betérésről annyit hogy nem egyszerű menet. Főleg ha annyi az oka hogy a pár valamelyik fele zsidó. Kb az összes felekezet vallási csoport lökdösi egymást hogy ide gyere válassz minket stb. A zsidóknál neked kell teperni hogy egyáltalán elgondolkozzanak rajta.

Az, hogy ki mennyire fogadja el más kérdés. Elvileg onnantól ha betértél te is teljes mértékben oda tartozol, gyakorlatilag meg vagy igen vagy nem!

2019. dec. 10. 20:08
 16/22 anonim ***** válasza:
27%

Sajnos nem igaz, hogy sehol sem foglalkoznak vele. Attól még léteznek keményen vallásos emberek, hogy ti nem láttatok még ilyet...

Volt egy munkatársam, akinek az apja zsidó, rendes zsidó felesége is van, akit kb a családok jelöltek ki, csak épp közben osztálytársam a hapsi keresztény szeretőjétől született. Ez a mai napig hétpecsétes titok, apuka családja nem is tud a srácról. Durva dolgokat tudnak csinálni az ilyen elvakultan hívők.

2019. dec. 10. 21:02
 17/22 anonim ***** válasza:
79%

*munkatársam

Bocsánat, félreírás

2019. dec. 10. 21:03
 18/22 anonim ***** válasza:
83%

Tegnap volt itt egy kérdés, ahol szegény lány arról panaszkodott, hogy ő vallásos, a kiszemelt fiú pedig ateista és azt mondta a lánynak, hogy a vallásos emberek nem normálisak.

Ergo ez mindenhol megtalálható. Ember kérdése az egész, hogy mennyi szeretet van benne.

2019. dec. 11. 08:43
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek azzal, hogy a zsidóknál fontos, hogy az anya zsidó legyen. Szomorú az egyik válasz, én nem örülnék, ha megtudnám, hogy egy vallásos zsidó zabigyereke vagyok... És itt jön a goj oldal. Lehet, hogy sokaknak nem tűnt fel, de a kaukázusi ember számára nem szerencsés, ha keveredik, a többi rasszt mi nagyon rondának, kulturálatlannak látjuk. Lásd pl. a legnagyobb hazai kisebbséget. Az utód félvér lesz, ahogy az egyik, erre a dologra fejét adó színésznő mondta. Talán az egyik legkevésbé szerencsés etnikum a zsidó, hisz kulturálisan, mentálisan egészen mások, lenézik a többi népet, elkülönülnek. Ha az egyik dédszülő zsidó volt, még azt is számon tartják, és sok esetben zsidónak tartják magukat. Másik részről pedig az alapvető elkülönülés, a rasszizmus, hogy a gojok alsóbbrendűek. Ez bizonyos fokig megvan más kulturálatlan népekben is, pl. arabok vagy a legnagyobb hazai kisebbség, akik számára mi alsóbbrendű, buta, szolga gádzsók vagyunk, akik nem érthetik meg roppant intellektusukat.
2019. dec. 16. 14:18
 20/22 hun_74 ***** válasza:
86%

Miért a nőnek kellene mindenáron alkalmazkodnia???

Ezen az alapon a nő családja is elvárhatná, hogy a férjjelölt megkeresztelkedjen!!!!

2019. dec. 30. 14:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!