Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten szerintetek tud segiteni...

Isten szerintetek tud segiteni ebben?

Figyelt kérdés
Lényeg, hogy én keresztény családban nevelkedtem, hiszek istenben, hiszem, hogy létezik és tud csodákat tenni, efelől nincs bennem kétség, viszont eltávolodtam tőle, nem gyakorlom a hitem, evangelikus gyulekezetbe jártam 16,17 éves koromig azóta talán 1x voltam most 25 vagyok. Lényeg, hogy sok kiskori bántalmazáson(iskolai) képtelen voltam tullépni és önértékelési problémáim vannak, önbizalmi problémaim és megálapitottak nálam személyiség zavart is. Viszont én nem szeretnék évekig pszichológushoz járni, hogy valami eredmény legyen, valami valtozas. Próbáltak magamtól, de a változás nem megy. Nem akarnám igy leélni az egész életem sem, konkrétan a házból sem szivesen lépek ki már ott tartok önbizalom terén. Kérdésem az lenne, hogy Isten tud-e segíteni rajtam. Elég önző dolog ez tőlem, hogy már régóta nem is imádkoztam hozzá(évek óta) erre most mikor már nem látok más megoldást, akkor hozzá fordulnék. Szerintetek tud rajtam segíteni?
2019. okt. 26. 01:49
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Próbáltam*
2019. okt. 26. 01:50
 2/12 anonim ***** válasza:
5%
Hogyne, a képzelt haverod mindenen tud segíteni, elvégre mindenható, nem?
2019. okt. 26. 02:16
 3/12 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat segítettél ezzel tényleg, legalább más már nem fog válszolni, mert látják, hogy már érkezett válsz. Köszi.
2019. okt. 26. 03:41
 4/12 anonim ***** válasza:
68%

Tud.

Amikor az Úr segítségét kéred, mindig úgy kérd, hogy az számodra is felismerhető és hatásos legyen! Néha nagyon fura/vicces módon kaptam segítséget, azért jelzem előre neked: az imában legyen benne az is, hogy te együtt tudj működni a vezetésével. Még egy dolog, ami fontos: az Úr bárkit eszközévé tud tenni a segítségben, és szokatlan módszerei vannak :)

Önmagában csak az Úr segítsége nem lesz elegendő, hogy rendbe jöjj, magadnak is oda kell tenned magad.

Mondok egy példát a te esetedre! Jelen esetben a legkézenfekvőbb és leghatásosabb gyógyulási mód az lenne, kedves Kérdező, ha hívő pszichológust keresnél. Rajta keresztül tuti működhetne az Atya az életedben, és te is dolgozhatnál magadon a szakszerű irányítással. Hm?

2019. okt. 26. 06:11
 5/12 anonim ***** válasza:
68%
Részben. A hit sokat segít, ugyanakkor neked kell érte tenned. Ugyanakkor azt is látnod kell, hogy vannak dolgok, amiken egyedül nem tudsz átlépni és kell szakszerű segítség. A két dolog nem zárja ki egymást.
2019. okt. 26. 07:17
 6/12 anonim ***** válasza:
23%

Az előttem szóló nagyszerűen irta le, mit lehet tenni. Ezt fogja megáldani a Teremtő.

[link]

[link]

ezek a cikkek a mentálisan sérülteknek készült, de az egészségesek is sok hasznot merithetnek belőle.

Nagyon fontos még az ima, és az, hogy azzal összhangban lépj tovább.

2019. okt. 26. 07:44
 7/12 anonim ***** válasza:
44%

#3: Elfelejtetted, hogy nem nekem kell segítenem, hanem a képzelt haverodnak.

Vagy már az én segítségem is kell?

Csak nem isten lettem?!?

2019. okt. 26. 10:47
 8/12 anonim ***** válasza:
58%

CSAK a pszichológustól várhatsz segítséget.

Minél előbb mész, annál jobban jársz.

HA NEM mész, akkor NEM lesz segítség.

2019. okt. 26. 14:31
 9/12 anonim ***** válasza:
73%
Szia! Igen, Isten arra vár, hogy végre magadba szállj és Hozzá fordulj segítségért. Ha volt hatalma megteremteni ezt a csodálatos világot, akkor a te problémád megoldása ahhoz mérten csekélység. Ő hatalmasan bele tud avatkozni egy ember életébe, lelkébe, amikor az eldönti, hogy az életét Neki akarja adni: Isten új szívet teremt benne, teljesen kicseréli azt az embert. Ez történik újjászületéskor. Ha csak a "gyógyulást" akarod, s nem Istent magát, akkor az egy elég önző hozzáállás, ha viszont Istent keresed és Neki akarod adni az életedet, akkor Ő egy csodát fog munkálni a szívedben, a lelkedben, betölt az Ő szeretetével, aminél jobb gyógyszer/gyógymód nem létezik. A pszichológus nem tudja betölteni a szívedet Isten szeretetével, erre csak Isten képes. Én egy nagyon gátlásos és magamat alulértékelő ember voltam, de amikor Ő megtalált a nyomorúságom közepette, s megbocsátotta a bűneimet s betöltötte a szívemet csordultig az Ő szeretetével, akkor egy pillanat alatt eltűnt az életemből a gátlasosság, az önértékelési probléma, szabaddá tett teljesen ezektől, kimentem az útra és mindenkinek el akartam mondani, hogy Isten mennyire szereti őket is :) (lehet bolondnak néztek, de én meg akartam osztani másokkal is azt a szabadságot és szeretetet, amivel Ő körülölelt)
2019. okt. 26. 19:02
 10/12 anonim ***** válasza:
62%
Már hogyne tudna neked segíteni,hiszen Ő a világmindenség ura aki teremtette a mennyet a földet és minden azokban lévő dolgot.Ő volt az,aki teremtette az embert is.És téged is meg tud szabadítani a problémáidtól,hiszen számára semmi sem lehetetlen.Csak keresd a vele való kapcsolatot,és fogadd el azt a hatalmas áldozatot amit Jézus Krisztus érted is megtett a kereszten.Javaslom,hogyha az időd megengedi,nézd meg ezt a tanítást,mert ez hatalmas erőt ad,ha lelki problémáid vannak. https://www.youtube.com/watch?v=GEa_7sPKIos
2019. okt. 26. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!