Buddhista legyek? Töbi lent.
Nagyon sok dologban egyetértek a buddhizmusban. Hiszek a lélekvándorlásvan, szerintem is a sóvárgás a szenvedés oka, egyetértek a buddhista filozófiákkal de két dologban nem.
1. Szerintem is van szenvedés de buddha szerint az egész létezés szenvedés. Nekem ez kicsit túlzás.
2. Célom a megvilágosodás, de én nirvána helyett inkább folytatnám az újjászületést.
Így is lehetek buddhista? (Még nincsen vallásom)
Olvasd el a jedi útja című könyvet,a jedi vallás alpjait írja le,ami a buddhista tanok modern,21.századi verziója.
Szívesen,irj ha érdekel a téma
És már meg is érkezett egy hittérítő, pedig a kutya nem kérte rá, hogy szórja szét a maga által preferált vicchalom morzsáit.
Talán az én életem kevés lesz rá, hogy mindeninek elmondjam, minden ember által kreált vallás, ami alapvetően a kohéziós erőt volt hivatott szolgálni, hamis.
Vannak nyilván nagy filozófiai munkák, amiket megismerve kiváltható a vak tudatlanság és a bármilyen földönkívüli hatalomba vetett hit. Ezt is emberek hozták létre, de nem a fent említett nemzeti összetartás céljával, hanem a tudás utókorra való örökítése okán.
Ha szeretnél hinni valamiben, akkor az alapvetően Te magad legyél.Nem kell választanod más emberek által kitalált mesevilágok között.
És a válasz: nem lehetsz buddhista! Csak egy ember, aki bemajmolja egy más kultúra alaptéziseit.
Persze az emberek soha nem fogják megérteni, hogy a fogtündér és a télapó trónfosztása után a többi mesealak sem valós. Kár, mert nagyon sok energiát lehetne értelmes célok felé fordítani!
A buddhizmus nem vallas hanem eletfilozofia.
A buddhizmus tartalmaz vallasos elemeket, foleg a hinayanaban, de nem vallas.
Az, hogy buddhista leszel, azaz buddhista menedeket teszel azt jelenti, leteszed a voksod a buddhista filozofia mellett egy eletre.
Mint a kereszteny bermalkozas (azt hiszem).
Tehat ha buddhista leszel, akkor elfogadod a tanteleit es igyekszel megvalositani azt.
Akkor legyel buddhista ha ugy erzed a szivedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!