Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha van isten akkor engem...

Ha van isten akkor engem miért teremtett ilyen szerencsétlen nyomoréknak?

Figyelt kérdés
Hogy semmihez nem értek és a kemény munkàt sem birom. Emiatt munkanélküli vagyok. Antiszoc is vagyok, se haverok, se baràtnö. Semmi nem jön össze. Minden egyre rosszabb lesz. Igy nem tudom mi leszek, vagy csoves, vsgy bunozo, vagy ongyilkos. Ha van isten miert nem segit rajtam valahogy?? Akkor legalabb szolitson magàhoz az is jobb lenne, ennél. Most igy mi lesz?? Vagy lehet hogy tényleg a karmàs sztori az igaz?? Ami szerint sok életünk van, és én rossz voltam, és ezért kapom mindezt. Lehet ez az igaz?? 27F

2019. okt. 8. 12:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
75%

" Végre egy rendes választ is olvashattunk"

Bírom, mikor egy jehovista pacsizik egy másik jehovistával. 😀😀😀😀😀 Egyedül csak a ti igazságotok az igaz számotokra, szal ez most nagyon képmutató lett. 😀😀😀😀

Amúgy meg kérdező, egyszerűen lusta vagy. Erről meg nem Isten tehet. Én is az vagyok, de legalább beismerem és nem hagyom, hogy győzzön felettem. Ennyi a titok.

2019. okt. 8. 15:59
 12/19 anonim ***** válasza:
80%
Lisieux-i Szent Teréz 24 évesen halt meg, ezt a 24 évet gyakorlatilag végig komoly betegségben és szenvedésben töltötte. Mégis az egyik legnépszerűbb szent. Lehet rondán, gyenge fizikummal, nem megnyerő egyéniséggel is szép életet élni. Persze, nem várni kell a sültgalambot, hanem amit lehet változtatni, azt megtenni.
2019. okt. 8. 16:36
 13/19 anonim ***** válasza:
62%
Miért nem leszel eladó? Pénztáros?
2019. okt. 8. 18:27
 14/19 A kérdező kommentje:
Mert antiszoc vagyok, és nagyon nehezen szàmolok.
2019. okt. 8. 18:36
 15/19 anonim ***** válasza:
81%
legalább azzal lennél tisztába, hogy minek hívod magad. Gondold át, hogy antiszoc vagy aszociális vagy e. Egy antiszoc keresztény mondjuk elég hiteles.
2019. okt. 8. 18:41
 16/19 anonim ***** válasza:
24%

Nincs érettségid? Csak összeadni kell és kivonni.

Nem szoktál éhezni?

2019. okt. 8. 18:43
 17/19 Ozmium42 ***** válasza:
71%

"Hogy semmihez nem értek és a kemény munkàt sem birom."

Nem tudom, milyen istenben hiszel, de az én legutóbbi értesüléseim szerint az embereket az anyjuk szüli, nem valami isten teremti. És mind úgy pottyannak ki, hogy nyomorékok, nem értenek semmihez, és még enni, felülni sem bírnak maguktól. Mindenki így indul, és az lenne a nagy feladat, hogy ne maradj így. Evőeszközzel enni, felülni, átfordulni, járni megtanultál, és lám, beszélni, írni, olvasni, és még valamennyire számolni is megtanultál.

Most az lenne a feladat, hogy kitanulj egy szakmát, amivel el tudsz helyezkedni a munkaerőpiacon. Adok három tanácsot:

Az első az, hogy nem minden szakma rakétafizika. Vannak, amiket pár hónap alatt nulláról ki lehet tanulni. Ingyenes és fizetős tanfolyamok indulnak többször egy évben. Nézz utána, hogy milyen szakmák mennyire keresettek. Ebben az internet segítségedre lesz. Válassz egy szimpatikusat, amire kereslet van, és úgy érzed, hogy meg tudod tanulni. Az egészségügyben például munkaerőhiány van. Betegápoló, különböző asszisztensek, stb. nem matekoznak sokat, a nehézségtől sem kell mindenhol megszakadni. Antiszociális vagy? Nem kell örök barátságot kötni a betegekkel. De olyan területen is érvényesülhetsz, ahol nem is találkozol emberekkel.

A második tanácsom, hogy ne parázz azon, hogy kezdőként béna vagy. Igen, az leszel. Mindenki béna volt, akármit akármennyire tanult a tankönyvekből. Bármely munka fortélyainak nagy részét munka közben fogod megtanulni. Van rá esély, hogy nem az első munkahelyeden, mert simán kirúghatnak, amíg bénázol. Sokan átmennek ezen. Ne törjön le. Addig tökéletesítsd a tudásod, rutinod, amíg el nem érsz arra szintre, amikor már hasznos része vagy egy munkaközösségnek, és nem hátráltató tényező.

A harmadik tanácsom az, hogy kerüld nagy ívben a tunyaságot, trehányságot. Minden munkahelyen a kollégák és a főnök szeme a kezdőre, új kollégára szegeződik. Azt kell lássák rajtad, hogy törekedsz, keresed, megtalálod a munkát, megteszel mindent, hogy felvedd a munka ritmusát, kérdezel, tanulsz a hibáidból és fejlődsz.

Szóval mi lesz a szakma tanulással? Jó tanfolyamot keresel, vagy jó kifogást?

"Antiszoc is vagyok, se haverok, se baràtnö."

Előbb rendezd az életed anyagi részét. Legyen biztos munkád, ha nem élsz még a saját lábadon, akkor szerezz albérletet. Haverkodni első körben ott lesznek a kollégák. Még ha nem is lesznek végül haverok, jó ötlet jóban lenni velük, mert minden egyes nap velük leszel összezárva, ha jóban vagy velük, ha nem.

Ezután gondolkozz el egy pszichológuson, aki segíthet neked abban, hogy sikeresebben építs kapcsolatokat az emberekkel. Nagyon meg lennék lepődve, ha nem lenne ez is tanulható, csiszolható, tréningelhető. Vannak dolgok, amik nem mennek ösztönösen, de ha szakemberhez fordulsz, tudni fogja, hogy merre indítson el, hogy javíts a nehézségeiden.

"Ha van isten miert nem segit rajtam valahogy??"

Hagyd Istent, nem segít senkinek. Csak akiknek szerencséje van, azok rá fogják, akiknek meg nincs, azok is.

"Vagy lehet hogy tényleg a karmàs sztori az igaz??"

Ha a karmás sztori igaz, akkor a következő életedben is csak akkor lesz hawaii, ha most nem öngyilkos, bűnöző, csöves leszel, hanem kezdesz magaddal valamit. De amúgy nem igaz, nincs semmiféle karmás sztori. Ez is csak a saját felelősség hárítása, pont úgy, mint Isten.

"Ami szerint sok életünk van, és én rossz voltam, és ezért kapom mindezt."

Ezek szerint most vagy jó? Akkor ezt kijelentheted magadról, és nincs is más további tennivaló? Rossz voltál előző életedben, de most meg csöves vagy, és helyreállt a világ rendje? Ezt szeretnéd gondolni?

2019. okt. 8. 20:29
 18/19 anonim ***** válasza:
91%

A posta munkatársakat keres.

A kereskedelemben is munkaerőhiány van.

2019. okt. 8. 21:03
 19/19 KZitus ***** válasza:
67%

Szia

Valóban kevered a fogalmakat. Tudod mit jelent a "szerencsétlen nyomorék"? Azt gondolom fogalmad nincsen róla.

Hiányzik a kezed, lábad? Nem valószínű! Az írásod alapján úgy tűnik CSAK a gondolkodásoddal van baj. Ezen lehet segíteni. (ha hiányozna a kezed, azt nem lehet "kinövelni") Kérjél segítséget, akár pszichológustól, akár egy embertől, akiben megbízol, akivel le tudsz ülni és megbeszéled/elmondod a dolgaidat, aki tapasztaltabb nálad. Ki lehet mászni a gödörből, amelybe az élet, vagy a körülményeid miatt kerültél.

Nézd meg, hogy egy valódi "nyomorék", de jól gondolkodó, szellemileg egészséges embernek hogyan lehet boldog élete:

[link]

Benne fel sem merül az általad feltett kérdés, mert Ő tudja a választ rá.

2019. okt. 9. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!