Keresztény önmegtagadás?
A 21. században mit jelent a vezeklés? Vezekelni lehet virrasztással, ciliciummal, önostorozással, imádkozással és böjttel. Vannak akik még ezt gyakorolják?
Úgy olvastam teréz anya valamilyen szöges inget viselt, hogy mindig emlékezzen Jézus szenvedéseire. II. János Pál pápa gyakran aludt a hideg földön és ostorozta magát. Ez elítélendő cselekedet? Ha igen miért?
Az Opus Dei szervezet vezetője is ostorozza időnként magát.
Sőt, a Fülöp-szigeteken húsvétkor vannak katolikus hívek, akik keresztre is feszítik magukat!
Nekem ez nem szimpatikus, én inkább sportolni szoktam, az is önmegtagadás néha, hogy edzem, és nem fekszem az ágyon, vagy ülök a fotelban.
Nem ítélnék el valakit, ha osztozni akar Krisztus fájdalmában és szenvedésében, ha ez segít neki közelebb emelni őt hozzá, miért ne. Persze amíg nem torkollik szélsőségekbe.
A virrasztás, böjt, imádkozás pedig Krisztus által is elvárt dolgok, tehát ha ezeket egy keresztény nem gyakorolja, felmerül, hogy mennyire keresztény valójában.
A virrasztás, böjt és imádkozás a keresztény élet részei.
Az önostorozás és a szöges ing viselése nekem inkább bigottságnak tűnik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!