Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Azok, akik el tudnak menni...

Jonwick kérdése:

Azok, akik el tudnak menni egy 90 napos zen buddhista "elvonulásra" azok tulajdonképpen hol dolgoznak?

Figyelt kérdés

Mostanában szoktam nézegetni Chong an Sunim magyar busshista zen szerzetes dharma beszédeit a You Tubeon. Önmagában nem azzal van bajom amit mond, hanem két dolog zavar:

1. A példabeszédek alatt felszólalók, hozzászólók, kérdezők mindegyike -akit eddig láttam vagy hallottam- kivétel nélkül mindegyik boldogtalan, társtalan és magányos nő. Elszólásaikból, hozzáfűzött megjegyzéseikből lehet következtetni erre.

2. Ez a zen buddhista elvonulás úgy működik, hogy mondjuk meghirdetnek egy 90 napos elvonulást egy templomnak kikiáltott ingatlanban, ahol a jelentkező a minimálisan bevállal minimum egy hetet, maximum 90 napot, és ezalatt nem tart fent kapcsolatot a külvilággal, nincs tv, telefon internet, facebook, csak megy a közös agyalgás, meditálás ezerrel a lét-nemlét kérdéseiről. Még önmagában ezzel sincs semmi bajom, de veszettül érdekel hogy mondja már meg nekem valaki, hogy ma Magyarországon melyik az a munkahely, cég, vállalat, egyéni vállalkozó, vagy közalkalmazotti státusz, ahol ha a munkavállaló bejelenti hogy: "Figyelj, főnök én most egy negyedévre elvonulok meditálni, ti meg addig fújhattok a segembe, ok?" Ott azt mondják, hogy "Ok, semmi gond, menj csak, mi is komáljuk a zend buddhizmust, addig a kollegéid majd helyettesítenek." Aki ezen részt tud venni, az mi a lófüttyöt csinál civilben amúgy? Unatkozó milliomos? Szellemi szabadfoglalkozású író? Diák? Vagy mi a tosz?

2019. szept. 18. 08:47
1 2
 11/11 -remete- ***** válasza:
Azaki nincs egyben bele se vagjon... nézd anyagilag megterhelő... hiszed vagy sem.
2022. nov. 28. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!