Szent Péter pontosan mit csinál a mennyország kapujában?
Máté 16. Fejezet kicsit átdolgozva:
19
És néked adom a mennyek országának kulcsait; és amit megkötsz a földön, a mennyekben is kötve lészen; és amit megoldasz a földön, a mennyekben is oldva lészen.
20
Akkor megparancsolá tanítványainak, hogy senkinek se mondják, hogy ő (Péter) a Jézus Krisztus.
21
Ettől fogva kezdé Jézus jelenteni az ő tanítványainak, hogy néki Jeruzsálembe kell menni, és sokat szenvedni a vénektől és a főpapoktól és az írástudóktól, és megöletni, és harmadnapon föltámadni.
22
És Péter előfogván, kezdé feddeni őt, mondván: Mentsen Isten, Uram! Nem eshetik ez meg én vélem.
23
Ő pedig megfordulván, monda Péternek: Távozz tőlem Sátán; bántásomra vagy nékem; mert nem gondolsz az Isten dolgaira, hanem az emberi dolgokra.
24
Ekkor monda Jézus az ő tanítványainak: Ha valaki jőni akar én utánam, tagadja meg magát és vegye fel az ő keresztjét, és kövessen engem.
25
Mert aki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt; aki pedig elveszti az ő életét én érettem, megtalálja azt.
26
Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az ő lelkében kárt vall? Avagy micsoda váltságot adhat az ember az ő lelkéért?
"Az rossz gondolat, hogy Péter megkapta a mennyországot? Vagy az, hogy Jézus átrakott bele valamit, mert tudta, hogy mennie kell?"
Megkaphatta a kapuőrző szerepét!
A kulcs szó a kulacs szóval is rokon egyébként, amibe bort töltenek /kulcs-kalács-kulacs/. Nem esett még szó a másik kulcsról, amely zárja a mennyek kapuját!
Az hogyan működik?
Amikor a méltatlan emberek is megjelennek, hogy vegyék a szent ostyát, a testet, a tésztát, akkor sok esetben át tudjék verni Szent Péter mai utódait, a papokat és így ők is megkapják a tésztát, a kalácsot. A kalács, mint mondtam kulcs a mennybe! Csakhogy két kulcs van ám és hiába érkezik a gonosz lélek a kalácsával a kapuhoz, mert Szent Péter résen van és az ilyeneknek a másik kulcsát veszi elő. A kapu nem tárul fel, nem nyílik meg az ajtó, hiába forgatják a zárban a kulcsot, hanem bezárul a szerkezet. Ők rossz kulcsot kapnak, mert méltatlanul járultak az Úr asztalához:
"Azért, aki méltatlanul eszi az Úr kenyerét, vagy issza az Úr poharát, vétkezik az Úr teste és vére ellen. Vizsgálja meg azért az ember önmagát, és úgy egyék abból a kenyérből, és úgy igyék abból a pohárból. Mert aki úgy eszik és iszik, hogy nem becsüli meg az Úr testét, ítéletet eszik és iszik önmagának"
Még ha valamennyire jónak is tűnik amit írsz, az etimológiai fejtegetésed ott bukik, hogy a kulcs, a kalács, stb... magyar szavak. S bár magyar alakjai ezen szavaknak lehetnek nagyon hasonlók, Jézus anyanyelve az arám volt, nem a modern magyar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!