Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nagyon boldogtalan vagyok,...

Nagyon boldogtalan vagyok, sajnos az életem minden területén nagy gondokkal kell szembenéznem. Ezt Isten akarta így?

Figyelt kérdés
Imádkozzak hozzá? De ha neki pont ez volt az akarata? Néha úgy érzem, hogy megbántom, mert nem tudok örülni az életnek. Mondhatom, hogy jól vagyok, de nem ezt érzem. A családi kapcsolatok hiányától kezdve, a munkahelyem elvesztesen át a betegségig minden összejött. Csak átlagos életet szeretnék, semmi extrát.
2019. aug. 30. 21:28
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Ez a sok csapás és nehézség közelebb is vihet Istenhez, mert már nincs is más választásod mint Hozzá fordulni. "Csak átlagos életet szeretnék, semmi extrát." Ez eseten lehet nem is foglalkoztál volna Istennel, mert elvonja a figyelmed az élet. A nehézségek, csapások nem mindig azért vannak mert a bűnös az illető. Lásd a Bibliában Jób története, aki ártatlanul szenvedett és a Sátán ráküldött minden bajt. Jób mégse tagadta meg Istent és végül visszakapott mindent amit elvesztett.

Isten nem veszi el a nehézségeket, vagy nem mindet, de segít elviselni és megküzdeni velük.

Isten GONDVISELŐ Isten, aki Hozzá fordul, Hozzá kiált, annak belép az életébe és jelen van.

Zsoltárok könyvéből sok mindent megtudhatsz Isten természetéről és gondviseléséről!

2019. szept. 1. 10:25
 12/26 anonim válasza:
100%

11-es szuperül elmagyarázta!

Hidd el hívőként is nehéz az ember élete, "sok nyomorúságtok van a világban, de bizzatok Én legyőztem a világot" Mondja Jézus, Neked is.

Egy áhitatos könyv napi üzenete szólított meg engem is a gödör fenekén, a gondok, nyomorúságok, ha úgy tetszik átkok,álruhás áldások.

Miért? Mert kimunkálja az Úr általuk azt amilyenné válnod kell, az Ő szemében, a Te javadra. Ebben bízz, "akik Istent szeretik minden a javukra van". Te most még, és én sem nem értjük, de később megértjük, és hálát adunk Neki érte. Addig is dicsőitsd Őt, és adj hálát mindenért, a nehézségek közepette is!

2019. szept. 1. 11:02
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Hát,ha megbántódik azon,hogy nem vagy kibékülve a helyzeteddel,akkor alakítsa jól,végülis ő megtehetné.
2019. szept. 1. 12:30
 14/26 A kérdező kommentje:
Elég kiábrándító, hogy a Sátán rádküldhet minden rosszat, de azt egy mindenható Isten nem veszi le, csak segít elviselni. Ez nem igazság.
2019. szept. 1. 19:25
 15/26 anonim ***** válasza:

"Nagyon boldogtalan vagyok, sajnos az életem minden területén nagy gondokkal kell szembenéznem. Ezt Isten akarta így?"

Igen, de csak azért szopat, mert nagyon-nagyon szeret téged.

2019. szept. 2. 09:17
 16/26 anonim ***** válasza:

Jób története egyedi eset volt, nem jellemző, hogy a Sátán ennyire szabad kezet kapjon.

A rossz azért van az életben mert ez egy tökéletlen világ. Mi magunk választottuk a "jó és rossz tudásának" fájáról való evést, s jelenlegi világunk ilyen vegyes felvágott.

Minden helyzetben van lehetőség Istent választani, és akkor tuti lesz erőd bármihez, ha tényleg Rá bízod magad. Az igazi hit az, nem pusztán, hogy "elhiszed", hogy Jézus az Isten Fia, hanem hogy BÍZOL Istenben, jóban, rosszban. Ha versenyezni akarsz a sikeres és boldog emberekkel, akkor tuti depresszióba esel, hogy a te életed hozzájuk képest sokkal rosszabb. De nem kell senkihez hasonlítani magadat, meg kell elégedni amid van. Isten ezt nagyon értékeli ("aki hű a kevésen, a sokon is hű lesz -a másik életben, de aki a kevésen hűtlen, az a sokon is az lesz").

2019. szept. 2. 20:03
 17/26 A kérdező kommentje:
De miért van az, hogy pont nekem kell bűnhődnöm az emberek bűnei miatt? És nem miért lehet nekem olyan életem, mint másoknak? Ne is hasonlítsd hozzá, neked sose lesz olyan...de miért nem? Ez így nem igazság. Az a baj, hogy én már túl sokszor bíztam és reménykedtem és hittem. És nem értem, hogy akármennyire nem is akarom beengedni a kopogtató Jézust, ő nem akar bejönni az én ajtókon. Az én életemnek nem akar a része lenni, vagy ha igen, akkor én csak arra vagyok jó, hogy gyötrődjek. Amúgy is, már úgy érzem ennyi idő után, hogy annyira elromlott minden, hogy helyrehozhatatlan. Mint a törött tányér esete. Hiába ragasztod meg, meglátszik a törés nyoma. És ez állandóan arra emlékeztet, hogy ha meghallgatott volna, most nem lenne széttört az a tányér. Mert most még mindig így, darabokra hull a csak arra vár, hogy valaki felsöpörje egy szemeteslapátra és kidobja a szeméttel együtt. Ez az én életem.
2019. szept. 3. 19:20
 18/26 A kérdező kommentje:
Be akarom engedni, de ő nem akar bejönni. Ez akart lenni. Kijavított a telefonom.
2019. szept. 3. 19:22
 19/26 anonim ***** válasza:

„Be akarom engedni, de ő nem akar bejönni.”

Szerinted ilyen van? Isten megbízható (betartja amit mondott), ha valaki Hozzá fordul, ő nem küldi el. Az igaz, hogy nekünk is lépni kell felé. Isten nem ad boldog és nehézségek nélküli életet. Sikeres életet sem ad. Egészséget, pénzt sem ad. Viszont, „amit szem nem látott, fül nem hallott és emberi szív meg sem gondolt, amit Isten készített az Őt szeretőknek”. És: „de új eget és új földet várunk, amelyben igazság lakozik”. Döntsd el, hogy szimpatikus e neked Jézus, aki az életét adta a bűnösökért. Van egy rövid kis könyv Spurgeon: Mi a hit és hová vezet? ajánlom.

És még azt kihagytam, hogy már ebben az életben lelki nyugalom jár a benne hívőknek – a nehézségek ellenére! Jézus mondja: „Ne féljetek!” azt is mondja: ne aggodalmaskodjatok mit egyetek, mit igyatok… mert jól tudja a ti Mennyei Atyátok, hogy ezekre szükségetek van. Hanem keressétek ELŐSZÖR az Isten országát és az Ő igazságát és mindez ráadásul megadatik nektek.”

Isten nem kitolásból küldte el Jézust. Nem kér olyat, ami teljesíthetetlen lenne! Nem tehetünk róla, hogy Ádám és Éva vétkezett és azóta elátkozott a világ. De azért sem kell semmit tennünk, hogy kikerüljünk ebből. Jézus megtette helyettünk. Ezt írja a Római levél:

5,18 Bizonyára azért, miképen egynek bűnesete által minden emberre elhatott a kárhozat: azonképen egynek igazsága által minden emberre elhatott az életnek megigazulása.

5,19 Mert miképen egy embernek engedetlensége által sokan bűnösökké lettek: azonképen egynek engedelmessége által sokan igazakká lesznek.

Logikus, nem?

2019. szept. 9. 19:39
 20/26 A kérdező kommentje:
Szerintem az ilyen dolgokat, mint te is írtál, azok írják, akiknek különben is rendben van az élete. Akit sorra érnek a nehézségek, akkor is, ha tiszta szívből hisz és remél, előbb-utóbb kiábrándul. Legalább azt az imám hallgatják meg, amiben azt kértem, hogy mondja meg, mit vétkeztem, hogy így bűntet. Éjjel nem alszom, azt olvastam, imadkozzam olyankor. Imádkoztam, panaszkodtam, ember vagyok, panaszkodok. Erre azt álmodtam, hogy a gyerekem sírjánál átölelte a síremlékét üvöltök a fájdalomtól. Tudod, mi az ami nekem erről eszembe jutott, mikor felkeltem, hogy ezzel azt üzeni, hogy fogd be a szád, mert van akkora hatalmak, hogy még őt is elvegyem tőled. És ettől csak még rosszabb a mai napom. Mert úgy érzem, hogy állandóan retteghetek, hogy mikor gördít egy újabb akadályt az utamba illetve, hogy miért nem véd meg, miért hagyja, hogy például ártó emberek bántsanak engem?! És ami ezután még inkább fáj, mikor azt hallom, hogy teljesen ateista és istentagadó személyek részesülnek isteni segítségben. No az meg csak az igazi pofáncsapás. Egy dolog, hogy mi vár ránk, de egy másik, hogy addig is valahogy el kell boldogulni. És nem lehet a babérjainkon ülni és várni, mert Isten már mindent eltervezett. Kidobnak a munkahelyről, mert a gyerek betegsége miatt nem tudom odatenni magam, egyedül nevelem. Nem tehetem azt, hogy hagyok mindent, majd jön a nagy Isten és mindent elrendez. Mert nem teszi. Sőt. Ha csak ülsz és vársz jön a többi.
2019. szept. 13. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!