Reformátusnak szeretném nevelni a gyermeket, de az anyósom beleszól!?
Református nő vagyok, gyakorlom is a vallásom. A párom es az édesanyja katolikus, de ők "csak" megkeresztelve lettek, egyáltalán nem gyakorolják a vallásukat. Azt szeretnék, ha a gyermekünk is katolikus lenne. Próbáltam észérvekkel megmagyarázni miert szeretném, ha a gyermekem is református lenne. Egyenlőre nincs siker. Ötletek?
/ Itt értem azt, hogy milyen normális érvekkel tudnám eltántorítani/
*18
Márpedig ezt épp egy katolikus pap mondta.A barátnőmék gyerekét is megkeresztelték pedig nincsenek megesküdve mivel ő elvált.
Szerintem meg ne neveld semmilyen vallásra, ez olyan gonosz dolog. Túlságosan komoly a téma ahhoz, hogy ezt a szülő döntse el a gyereke helyett. Neveld erkölcsre, tanítsd okosnak és tudományosnak, majd ha meg nagyon hinni akar valamiben, akkor válasszon felnőttként kedve szerint.
De ha nagyon nevelni akarod valamire, akkor szerintem is ezerszer inkább a református, mint a katolikus. Én utáltam katolikusnak lenni. És pont emiatt nem akarom a gyerekemre se rákényszeríteni. Én emiatt nem akarok egyházi esküvőt sem, ott megfogadtatják veled, hogy mindenképp katolikusnak kell nevelned a gyerekeidet...
Ilyen helyzetben az szokott lenni, hogy:
1; ha lány, akkor az anyukája vallását, ha fiú az apukája vallását veszi fel
2; ha az apa nem jár templomba, ez nem jelent neki semmit, akkor az anyukája vallását veszi fel. És ugyanez fordítva is igaz
Remélem megegyeztek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!