Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Áldozást hogy oldjam meg, ha...

Áldozást hogy oldjam meg, ha colitises vagyok, ami miatt az alkohol fogyasztás nagyon rossz hatással van rám, emellett gluténérzékeny is vagyok?

Figyelt kérdés
Akik hasonló cipőben járnak, kérem azok válaszoljanak. Őszinte hívő vagyok, a colitis tavaly talált meg. Görög katolikis vagyok.

2019. aug. 23. 21:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
34%
Néhány gyülekezetben az Úr vacsorához nem bort adnak, hanem szőlőlevet. Próbálj olyan helyet keresni.
2019. aug. 23. 21:48
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

"Az Oltáriszentség anyaga búzakenyér és szőlőbor." - ez a katolikus egyház dogmája.

Aki bármikor megoldhatatlan külső akadályokba ütközik a megfelelő anyagú Oltáriszentséghez jutásban, miközben az áldozáshoz minden belső feltételt - pl. rendes esetben szentgyónást - teljesített, az ugyanazokat a kegyelmeket megkaphatja lelki áldozással*.

* lelki áldozás (lat. communio spiritualis): az áldozás egyik módja.

A lelki élet hagyománya a lélek fölkészültsége alapján négyféle áldozást ismer: az Eucharisztia

1. pusztán materiális,

2. csak szentségi,

3. csak lelki és

4. szentségi-lelki vétele.

2019. aug. 23. 21:49
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
2019. aug. 23. 21:50
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Tök jó ez a link! Lehet tudni, hogy mennyire gyorsan válaszol a lelkiatya?
2019. aug. 26. 14:45
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem te vagy az egyetlen gluténérzékeny sajnos, úgyhogy ha elmondod a papnak, hogy mi a helyzet, tudni fogja, hogy mi legyen a megoldás.

Római katolikusoknál van olyan, hogy valaki a mise (vagy az átváltoztatás?) előtt egy saját kis ostyatartót ad át a papnak (amiben - gondolom - nyilván a saját, gluténmentes ostyája van), az átváltoztatáskor a pap azt is átváltoztatja, és a többiek csak azután mennek áldozni, hogy ezt a valakit előbb megáldoztatta a pap ezzel a bizonyos gluténmentes ostyával. Valami ilyesmit tudok elképzelni a te esetedben is.

2019. aug. 26. 14:54
 6/11 anonim ***** válasza:
36%

Átváltoztatja?

Akkor miért marad ugyanaz?

Mivel az érzékenységet jelzi hogy valójában nem változott át sem a bor sem az ostya!!!

2019. aug. 26. 16:28
 7/11 anonim ***** válasza:
70%
Jav:Érzékenységed
2019. aug. 26. 16:29
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
# 4 Nem tudom sajnos. Gondolom, ahogy ideje engedi, van mikor hamarabb, van mikor később.
2019. aug. 26. 16:49
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

"Átváltoztatja?

Akkor miért marad ugyanaz?

Mivel az érzékenységet jelzi hogy valójában nem változott át sem a bor sem az ostya!!!"

Fizikailag nem. Lényegileg mégis. Aki nem hisz, annak nem fér bele, tudom. A hitbeli kérdéseket (van-e Isten, Krisztus teste-e az ostya, stb.) tudományosan nem lehet bizonyítani. De nem is kell.

2019. aug. 26. 19:29
 10/11 anonim ***** válasza:
24%

Lényegileg változik, vagyis semmi nem változik!!!!!

Akkor ez placebo hatás Babilon hazugsága becsapja a hívőket🤔🤔🤔

2019. aug. 26. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!