Áldozást hogy oldjam meg, ha colitises vagyok, ami miatt az alkohol fogyasztás nagyon rossz hatással van rám, emellett gluténérzékeny is vagyok?
"Az Oltáriszentség anyaga búzakenyér és szőlőbor." - ez a katolikus egyház dogmája.
Aki bármikor megoldhatatlan külső akadályokba ütközik a megfelelő anyagú Oltáriszentséghez jutásban, miközben az áldozáshoz minden belső feltételt - pl. rendes esetben szentgyónást - teljesített, az ugyanazokat a kegyelmeket megkaphatja lelki áldozással*.
* lelki áldozás (lat. communio spiritualis): az áldozás egyik módja.
A lelki élet hagyománya a lélek fölkészültsége alapján négyféle áldozást ismer: az Eucharisztia
1. pusztán materiális,
2. csak szentségi,
3. csak lelki és
4. szentségi-lelki vétele.
Nem te vagy az egyetlen gluténérzékeny sajnos, úgyhogy ha elmondod a papnak, hogy mi a helyzet, tudni fogja, hogy mi legyen a megoldás.
Római katolikusoknál van olyan, hogy valaki a mise (vagy az átváltoztatás?) előtt egy saját kis ostyatartót ad át a papnak (amiben - gondolom - nyilván a saját, gluténmentes ostyája van), az átváltoztatáskor a pap azt is átváltoztatja, és a többiek csak azután mennek áldozni, hogy ezt a valakit előbb megáldoztatta a pap ezzel a bizonyos gluténmentes ostyával. Valami ilyesmit tudok elképzelni a te esetedben is.
Átváltoztatja?
Akkor miért marad ugyanaz?
Mivel az érzékenységet jelzi hogy valójában nem változott át sem a bor sem az ostya!!!
"Átváltoztatja?
Akkor miért marad ugyanaz?
Mivel az érzékenységet jelzi hogy valójában nem változott át sem a bor sem az ostya!!!"
Fizikailag nem. Lényegileg mégis. Aki nem hisz, annak nem fér bele, tudom. A hitbeli kérdéseket (van-e Isten, Krisztus teste-e az ostya, stb.) tudományosan nem lehet bizonyítani. De nem is kell.
Lényegileg változik, vagyis semmi nem változik!!!!!
Akkor ez placebo hatás Babilon hazugsága becsapja a hívőket🤔🤔🤔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!