Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért nem pusztította...

Isten miért nem pusztította el az ördögöt már a lázadásakor? Tudnia kellett, hogy fellázad, mert mindent tudó. Akkor már mind boldogan élhetnék a hit szerint, nem?

Figyelt kérdés
Vagy kíváncsi ki választja őt,és ki a rosszat?
2019. aug. 22. 12:37
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
54%

Lehet, hogy valamit még mindig nem értesz.

Nem fogok oldalakon keresztül térítő szövegeket olvasgatni.

Vagy képes vagy 10 mondatban leírni, amit szeretnél - vagy így jártál.

2019. aug. 23. 10:44
 22/43 anonim ***** válasza:
50%

Kedves Richárd,

Szia,

Nem feltétlen jelenti azt, hogy minden helyes amit leírnak, sok más jelenés és honlap is hasonlót ír.

Itt van egy lista az eddig el nem fogadott jelenésekről, 1900 óta több mint +300 ilyen van:

[link]

A kérdésedre a rövid válasz igen. Az ember szabad akarattal rendelkezik.

Picit részletesebben, mielőtt te is veszel valamit pl. egy elektronikus eszközt megnézed működik-e jól. Egy autót mielőtt gyártósorra viszik a tervezői megnézik jó-e a kormánya, a fékje, tényleg tud-e menni 150-el és nem csak elméletben papíron számolva stb.

Példabeszédek 17:3 Olvasztótégelyben olvasztják az ezüstöt, arany olvasztására a kemence szolgál, de a szíveket az Úr vizsgálja.

Malakiás 3:3 Leül, mint az ezüstolvasztó és -tisztító mester. Megtisztítja Lévi fiait, megfinomítja őket, mint az aranyat és az ezüstöt, hogy méltóképpen mutassák be az áldozatot az Úrnak.

Én nem szeretnék állítani semmit, de ha érdekel itt egy hasonló kérdés-válasz:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

Szép napot.

2019. aug. 23. 10:47
 23/43 A kérdező kommentje:
Kedves huszonkettes,köszönöm válaszod.Itt arra a kérdésre keresem a választ,hogy miért nem pusztította már el a lázadásakor a Sátánt az Isten.Kedves 11-es. Kezdetben Lucifer angyal volt,nagy hatalmú,magas rangú,zenész.Isten nagyon szerette.Sok angyal tartozott alá.Az ember teremtésekor eluralkodott rajta a gőg,ez volt a bűne.Eluralkodott rajta a féltékenység,és elhatározta,hogy megdönti az Úr világát.Ez történt,de már leírtam egyszer.
2019. aug. 23. 11:11
 24/43 anonim ***** válasza:
100%

"Az ember teremtésekor eluralkodott rajta a gőg,ez volt a bűne."

Igen, csak ez így nagyon rövid. Ennél sokkal több van a Bibliában erről.

Azon kívül ennek mi az oka? Ő egy tökéletes lény volt - hogy került bele gőg?

2019. aug. 23. 11:29
 25/43 A kérdező kommentje:
Érzései voltak szerintem,mert kapott érzéseket a teremtésekor.Meg szabad akaratot kapott.De ha te bővebben tudsz róla,akkor oszd meg velünk légyszíves!Speciel én nem ástam bele magam ennyire a témába,nekem elég volt ennyi információ,elfogadtam ezt okként.Egyébként meg arra keressük a választ,hogy miért nem pusztította el az Úr őt kezdetben.
2019. aug. 23. 11:39
 26/43 anonim ***** válasza:
62%

Például azért, mert az Úr kezében más eszköz is van, mint a pusztítás?

De tényleg, gondolkozz már el kicsit.

Ott töpreng a világ teremtése előtt 0.000001 másodperccel. Látja, hogy rövid idő alatt csődbe fog jutni a teremtett világa, és azt is, hogy miért.

Látja azt a mérhetetlen szenvedést, ami majd jönni fog.

EKKOR MÉG NINCSEN MEGTEREMTVE A VILÁG!

Szerinted nem kellett volna még 0.0000001 másodpercet gondolkodnia, hogy hogyan teremthet TÉNYLEG tökéletes világot?

Azt pedig, hogy pontosan mi történhetett a sátánnal, már régebben leírtam, többször is.

2019. aug. 23. 12:36
 27/43 anonim ***** válasza:
79%

Nekem volt régebben egy kérdésem, a lényege az volt, hogy, ha Isten tökéletes mégis, hogy jött létre a tökéletlenség, azaz a bűn. Erre a válasz, Isten szabadakaratot adott, választhatjuk Őt, az a jó élet, és választhatjuk a nélküle való létet, az a rossz élet, azaz a bűnös élet.

Oké, akkor, ha Isten teremtette a szabadakaratot akkor ő teremtette a bűnt is. A válasz, nem, Isten tökéletes, ezért ő nem teremthette a bűnt, a bűn az Isten mentes lét. Ezt a kört nagyjából egy tucatszor lefutottuk és senki nem értette meg, hogy én arra vagyok kíváncsi, hogy hogyan jött létre a bűn és az arra való fogékonyságunk.

Vannak olyan válaszok, hogy a Sátántól van, oké, de a Sátánt Isten teremtette és így tovább és így tovább. A lényeg, hogy a keresztényeknek nincs rá helyes válasz, mert, ha a végső okozat Isten akkor a bűn is tőle származik, de ezt egy kereszténynek soha nem venné be a gyomra, így a végén már csak az marad, hogy bemásolják válaszként lényegében az egész Bibliát.

2019. aug. 23. 12:41
 28/43 anonim ***** válasza:
12%
...amiben amúgy BENNE IS VAN, hogy a bűnt az isten teremtette.
2019. aug. 23. 12:46
 29/43 A kérdező kommentje:
Ez jó okfejtés.De szerintem amikor megteremtette a világot,akkor egy tökéletes világ terve volt a fejében.Lucifernek voltak érzései,amiket teremtésekor kapott,és a gőg került túlsúlyba.Itt csúszott el a teremtés.Azt nem tudom elképzelni,hogy ne látta volna előre az Úr mi lesz a világgal,mert mindent tudó.Tudnia kellett,hogy fellázad Lucifer.Akkor meg miért nem cselekedett azonnal?Tudnia kellett,hogyha hagyja tovább élni,akkor emberek fognak miatta elveszni.Azt meg nem akarhatta.Mert nem azért teremtette a világot,hogy elpusztuljon.Sokat agyaltam,és arra jutottam,amit Jézus mondott.Hagyni kell a búzát,és a konkolyt együtt nőni,és majd az aratáskor az angyalok elválasztják a jókat a rosszaktól.Vagyis a világ végén.Ez viszont azzal jár,hogy amíg ez megtörténik szenvednie kell az embereknek.Ezt tudom elképzelni válasznak,bár nehezen elfogadható számomra,mert szenvedéssel jár.-
2019. aug. 23. 12:58
 30/43 anonim ***** válasza:

"Megsemmíthetnélek, de nem teszem,

Száműzve minden szellemkapcsolatból

Küzdj a salak közt, gyűlölt idegen.

S rideg magányod fájó érzetében

Gyötörjön a végetlen gondolat:

Hogy hasztalan rázod porláncodat,

Csatád hiú, az Úrnak ellenében."

-mondja az Úr Az ember tragédiájában Lucifernek.

Nehéz választ adni arra, hogy miért engedi Isten a Sátán működését. Madách "válasza" azt érzékelteti, hogy végső soron a Sátán tevékenysége hasztalan és mindig az Úr a végső szó. Valahol ez a gondolat nem jár messze az igazságtól.

2019. aug. 23. 16:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!