Ateista világszemlélettel lehetne belőlem teológus?
Szóval vallásos voltam, de már nem vagyok az, viszont elég nagy bibliaismerettel rendelkezem.
Tisztában vagyok a bibliai iratok keletkezésével, műfajával, ismerem a történelmi hátteret is amiben a könyvek keletkeztek, és értek az egyháztörténelemhez is. Sőt, még szövegkritikai ismereteim is vannak.
A kereszténységet tehát történelmi és vallástudományi szempontból érdekesnek tartom. A téma közben ugyanis bővül az ismerem az ókori világról. Arra gondoltam, ha már ennyire ismerője vagyok a témának, nem lenne rossz letenni egy diplomát, esetleg PhD fokozatot. Az elég jól cseng azért.
Egy dolog zavar csak: hol tudnék elhelyezkedni dolgozni? Hittanár semmiféleképpen sem szeretnék lenni, hiszen nem vallom a keresztény értékeket. Ha meg nem tudok ezzel pénz keresni, akkor felesleges annyit tanulnom.
Teológus nem, legfeljebb teológiát végzett (vallás)filozófus.
Első
Akár. Nem ismerem ezt a területet, vannak-e kül. tudományos intézetek? Esetleg MTA, de ami most ott van... ki tudja, mennyire stabil hely.
Esetleg középiskolai filozófia tanár?
Ha esetleg az fáj neked, hogy jobban ismerem a Bibliát, mint az átlag hívő, és mégsem hiszek benne, arról én nem tehetek.
Mint irodalmi művet kutathatom.
Nos, köszi a válaszokat. Érdekel a tudományos pálya, akár ezen a síkon is, de ha nem tudok benne elhelyezkedni, akkor hanyagolni fogom, esetleg majd később hobby-ból elvégzem.
Sziasztok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!