Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért kell a nazarénusoknak...

Miért kell a nazarénusoknak földig érő farmert (! ) viselniük?

Figyelt kérdés
Van valami igazán nyomós ok?Olyan szörnyű látni!:((
2010. júl. 12. 12:56
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
szerintem is barátságosak,kedvesek de ez a viselet... a nőiességet egy kicsit rövidebb szoknyával is lehet jelképezni,attól még nem lesz ribancos.de ez a "nadrág szoknya"....
2010. júl. 15. 21:40
 12/18 anonim ***** válasza:

A nazarénusok kicsit túlzásba viszik a külsőségeket, vagyis egy közösségen belül, jobban hatással vannak egymásra a hosszú szoknya hosszát illetően, mint esetleg más kisegyházak hívei. Ez nem jelenti azt, hogy mások nem illendően járnak a gyülekezetükbe. De tudom, a nazarénusok között is van olyan, akinek nem ér le a "földig" a szoknyája. Sok rokonom ebbe a vallásba él.

A nők "fejkendő" viseletét is egy olyan írásszöveg egyoldalú értelmezése miatt hordják szinte mindig, ahol a kendő bizonyos céllal való viseletére van alapelv.

Mondom, az erkölcsöt nem centire mérik!

2010. júl. 16. 09:09
 13/18 anonim ***** válasza:

Hm.. érdekes.

Az idősebb nazarénusok közül is többen is furcsállva nézik a hosszú, földig érő szoknyát, mert szerintük "csak divatból hordanak manapság olyan hosszú szoknyát" a lányok.

Nemrégen (értsd 20-30 éve) még jóval rövidebb, kb térdig érő szoknya volt "divatban" közöttük, és az öregek ahhoz szoktak.

Szerintem semmilyen jelentősége nincsen (mondjuk azért egy miniszoknya nem kifejezetten előnyös a gyüliben), anyukám otthon simán hord nadrágot, vagy rövidnadrágot is, csak akkor vesz szoknyát, ha "emberek közé" megy.

2010. szept. 21. 20:52
 14/18 A kérdező kommentje:
ha vallásos lennék,akkor biztos mindenhova farmerminibe és fedetlen vállakkal mennék,és amikor van a legcsendesebb pillanat,akkor elkezdenék sikítani,és ordibálni!:D vicces lenne!
2010. szept. 22. 16:18
 15/18 anonim ***** válasza:

nincs méretre szabva, hogy a szoknya meddig érjen,csak az hogy térd föléig ne nagyon,mert az már nem illendő! a szoknya anyaga sincs megszabva, de sok lány szereti a farmert,ami adódhat ebből!

ez a válasz egyébként csak a nazarénusokra vonatkozik, a többire nem tudom!

2012. ápr. 1. 10:39
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azért, mert az Ószövetségben van egy fejezet, ami arról szól, hogy nem tetsző dolog Istennek az, hogy nő férfiruhában, férfi nőiruhában járjon-kelljen és ellentétben, más keresztény felekezetek tagjaival ők be is tartják Isten írott igéjét. Én katolikus vagyok és egyszer, egy fiatal huszonéves nő combtőig érő forrónadrágban jött a templomba misére. Mondhatná bárki, hogy "Húú de jó, tele vannak a katolikus templomok félmeztelen csajokkal" de azt megjegyezném, hogy kihivó szexualitás ide, kihívó szexualitás oda, a mai napig csak futó kalandokban utazik ez a nő, elvileg keresztény létére és még csak komoly vőlegénye sincs. Egyébként érdekes módon megfigyelhető a világ nagy kultúráiban, hogy ahol a nők hagyományosan tetőtöl-talpig fel vannak öltözködve ott a társadalom szexuális kultúrája is magasan fejlett és ez a populáció magas számában is megmutatkozik (lásd: India, Kína, Japán) míg az "emancipált" Nyugaton ahol a nők kihívóan öltözködnek alacsony szexuális kultúra a jellemző, hanyatló demográfiai mutatók mellett minden kihivó öltözködés ellenére vagy talán pont ezért. És én pont emiatt nem is csodálkozom, hogy a tetőtől-talpig felöltözött Nazarénus nők miért is múlják felül a gyermekvállalási átlagot, csökkentve ezzel a magyar népesség demográfiai hanyatlását.
2015. febr. 23. 01:54
 17/18 anonim ***** válasza:
16: Azt ugye tudod, hogy ma már a nadrág nem kifejezetten férfi viselet? Vagy azt, hogy a keresztényeknek nem kell betartaniuk a zsidók számára előírt összes törvényt?
2015. febr. 23. 11:43
 18/18 anonim ***** válasza:
"17" Hmm, nem kifejezetten férfi viselet, való igaz. Ugyanakkor én úgy gondolom helyes az, ha egy emberi közösségekben van különbség a nők és férfiak öltözete között. Hozzáértő pszichológusok azt szokták mondani, a két nem, annál vonzóbb egymásnak, minnél jobban ki vannak fejlődve az adott nemre jellemző külső és belső tulajdonságok és én úgy gondolom ez vonatkozik az öltözetre is! És való igaz, hogy nem minden Ószövetségi zsidó törvény vonatkozik, az Újszövetség keresztényeire ugyanakkor én úgy gondolom abszurd dolog lenne azt kijelenteni, hogy egy olyan marginális bár fontos kérdésre azt válaszolni, hogy Krisztus után már a nők is járhatnak férfi ruhában szerintem kicsit nevetséges lenne. Másrészt ne feledjük! Az, hogy a nők elkezdtek nadrágokat hordani azt nem a korabeli keresztény kultúra terjesztette el, hanem a "nők felszabadítása" címszóval megjelenő feminizmus ami aztán a nőknek felszabadítás címszóval csak azt hozta el, hogy robotolhattak/nak pici pénzért a családjuktól elszakítva a feminista ügynököket pénzelő gyáriparosok üzemeiben.
2015. febr. 24. 03:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!