Az mennyire elterjedt, hogy családtagok egymás előtt szellentenek?
Mi családunkban pl. ez sosem volt jellemző. Egyedül az egyik Nagypapámmal fordult elő időnként “baleset”.
Másoknál viszont azt tapasztalom, hogy teljesen általános, hogy folyamatosan elfingják magukat egymás előtt, nincsenek zavarban.
Mennyire ciki megkérni a páromat, hogy ezt ő lehetőleg ne csinálja előttem, hacsak nem tényleg véletlen és nem jutott el időben a WC-ig? (Én vagyok a fiú...)
OFF
Tudom, hogy vannak családok, akik elmennek nyaralni a telkükre, aztán ott teljesen elengedik magukat egymás előtt. Akár nem is fürdenek napokig. Egy haveroméknál nincs is víz bekötve. (Még nagyobb divat ez németeknél, hollandoknál.)
Ezt sajnos nem nekem találták ki. Túlságosan kifinomult a szaglásom, a saját hajam szagát sem viselem el 3 nap után. Na meg viszket is...
1. Teljesen mindegy, hogy másoknál mi újság.
2. Vedd elő a témát a pároddal, és beszéljétek át, hogy tiszta legyen, ki mibe nőtt bele, milyen szokásokat hoz otthonról, milyen elvárásai vannak, stb.
Volt egy pasim,aki mindig fingott előttem és még röhögött is rajta...
szerintem ez kultúrálatlanság, pláne ebédnél, ahogy páran írták...
Az én férjem bizony kimegy vagy arrébb megy, ha érzi h kell. Nem lehetetlen küldetés.
És én sem fogok az orra alá fingani, hogy szagolgassa a büdöset.
Persze előfordul baleset, nem csinálunk belőle ügyet, de azért szánt szándékkal nem eregetünk büdöset a másik orra alá...
(éjjel alvás közben amúgy minden kijön)
ui.: betegség, terhesség esetén persze tolerálnánk
A székely férfi újdonsült asszonya az apósának:
- Papa! Jó itt, már egészen otthon érzem magam!
- Nem igaz az, lányom.
- Miből gondolja?
- Mert még nem fingottál!
Brit kutatók szerint annak a párkapcsolatnak van jövője, ahol a felek fesztelenül böfögnek és finganak egymás előtt.
Azért azt beláthatod, hogy a kultúra rengeteg szó szerint egészségtelen elvárást támasztott az elmúlt évezredek során az egyén felé. Visszatartani a szelet full egészségtelen. Téged valószínűleg megszégyenítettek gyerekként emiatt, innen a frusztrációd. De talán meglep, hogy az, hogy milyen szag zavar téged, ez tisztán tanult! Elég csak megnézned, hogy egyes kultúrákban számunkra azonnali öklendezést kiváltó szagú ételeket esznek meg jó ízzel... Ez az egész undor ezzel kapcsolatban csak a te fejedben létezik. Ma már szerencsére megengedett dolog tojni a családunk által generációkon átörökített kényszerképzetekre, a Te döntésed, hogy azokat tovább akarod örökíteni - mindegy, hogy azok milyen (pl. biológiai) problémákat okoznak - vagy esetleg felülbírálod őket és változtatsz a saját hozzáállásodon.
Hát a tojtoj vécét se megszégyenítés vagy belenevelés miatt tartom büdösnek... hanem mert az.
A párom is büdöset fingik és én is, ez van, de azért nem kell mindenféle okra hivatkozva a másik orra alá dörrenteni.
Arréb lehet menni, ki lehet menni a teraszra vagy ha naponta 30 megy a szél, orvoshoz kell menni.
Van akit nem zavar a másik szaga, van aki zuhanyzik, miközben a másik carik.
Elfogadom h van ilyen, de azért ne állítsuk be úgy h selejtes aki nem akarja más fingját szagolgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!