Hogyan szokás kezet fogni?
A történet:
Lány vagyok, és egy fiú csoport társammal üldögéltem egy padon. Odajött egy közös ismerősünk, akivel kezet fogtak egymással. Ez eddig rendben: férfi férfival kezet fog, így szokás. De aztán velem is kezet fogott, és kicsit furcsállottam. Bemutatkozáskor természetes a kézfogás, de máskori találkozásnál is, egy férfinél és nőnél?
Tiniknél majomkodás inkább, de munkahelyen, tárgyaláson egyenrangú partnerként kell kezelni a nőt és kemény kézfogás jár neki.
Mond neki, hogy ettől nem lesz coolabb csávó és azonnal kis nyuszivá válik :)
Nem igazán van olyan helyzet mikor egy fiú/férfi kezet nyújthat egy nőnek. (Max. az lehet kivétel ha nagyon egyértelmű a rang vagy korbeli különbség, de nekem még egy főnököm se nyújtott előre kezet, pedig idősebbek nálam jóval.)
A férfi kezdeményezi a köszönést/bemutatkozást, de a nő nyújt kezet ha akar... (persze illik kezet nyújtani, ha a helyzet megkívánja, de a nő "joga" ezt eldönteni. :) )
Amit az első írt: Igen, persze egyenrangú félként kell kezelni a nőket stb., de azért az alapvető illemszabályok érvényesek.
Szóval "illemtankönyv szerint" elég bunkó módon viselkedett, dehát ez van, azért olyan nagy ügyt ne csinálj belőle. :)
hát pedig sztem fiúnak kézfogás + 2 puszi jár, és lánynak pedig egy kézfogás
és hülyeség h a férfi nem kezdeményezhet, éppen az h udvariassági szempont h a férfinak kell kezdeményezni a kézfogást, tudom h ez ügyben nagyon nagy etikett-beli viták vannak, de sztem meg kifejezetten taplóság ha a férfi nem nyújtja a kezét a nőnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!