Köszönés tegeződésnél, hogyan illendő?
Ádám bácsi (48), a volt fizikatanárom megengedte, hogy tegezzem. Én lány vagyok, 25 éves. Elég sokszor találkozunk, mert kedvelem, a szüleim is régóta ismerik. Elköszönéskor minden egyes alkalommal oda kell mondanom, hogy "Szervusz Ádám bácsi"? Vagy elég csak, hogy "Szervusz"? Hangsúlyozom, hogy nem 10 évente találkozunk, mert akkor nem lenne kérdés, csak így olyan hosszúnak érzem, de amúgy meg tiszteletlenség, ha elhagyom?
És még egy kérdés: telefonbeszélgetésnél ugyan ez a kérdés: elköszönéskor kell-e az "Szervusz Ádám bácsi" megszólítás? Mert amikor felveszem a telefont, nem kérdés, ott nem érzem hosszúnak, csak a végén.
Köszi! :)
Van egy ismerősünk,pár éve ismerjük és mondta,hogy tegezzem nyugodtan.Mégis sokszor azt mondom,hogy magázom,mert ezt szoktam meg.Ha mégsem,akkkor pedig azt mondom,hogy "szia/szerbusz Erzsike néni".
Ez szebbnek tűnik számomra,meg azért mégsem a haveroknak köszönök.A haveroknak szia,helló,de azért idősebb embereknek megadom a tiszteletet:)
15/L
A viszont látásra köszönést kizárnám, mert ennél sokkal jobb viszonyban vagyok vele, és mondta is, ha a szervusz neki megfelel. csak ez a fránya bácsizás :D hosszúnak tűnik! amire ő kimondja, h szia, már rég elmegy, mire én kimondom, h "Szervusz Ádám bácsi" :D
A telefonos elköszönésről mi a véleményetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!