Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mit vegyek fel temetésre?

Mit vegyek fel temetésre?

Figyelt kérdés
Hál' Isten nem sűrűn kell járnom temetésre, de ma mennem kell... Alapjáraton felvennék egy fekete öltönyt fehér inggel meg fekete nyakkendővel... De ilyen melegbe? Segítsetek, mit hogy illik?
2010. júl. 8. 09:21
 1/4 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem elég a fekete nadrág, fehér ing...ami lehet rövid ujjú is! Elhagyhatod a nyakkendőt...bár attól függ, hogy család-rokon, vagy valami hivatalos dolog.

Ha hivatalos, akkor a nyakkendő azért illik, ha a zakó nem is.

Esetleg egy fekete rövidujjú ing. És legyen nálad másik, hogy ha vége a temetésnek, a kocsiban át tudd venni esetleg.

2010. júl. 8. 09:25
 2/4 anonim ***** válasza:
77%
Mindenhol más a szokás, de általánosságban a temetésre inkább az öltöny-nyakkendőt javaslom. Ha van még egy kis összejövetel utána, akkor ott már leveheted a zakot és a nyakkendőt is. Jó ötlet, hogy legyen nálad másik ing, hátha megizzadsz.
2010. júl. 8. 09:37
 3/4 anonim ***** válasza:
75%
Általában sötét ruhát szoktak, ha nincs, akkor legalább legyen egyszínű és ne tarka.
2010. júl. 8. 10:26
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Én is a fekete nadrág fehér vagy fekete ing párosítást ajánlanám. Ha normálisan felöltözöl úgysem fogja senki azt figyelni, hogy mi van rajtad, nem erről szól a dolog! Még faluhelyen (legalább is nálunk) sem azon megy ilyenkor a pletyka, hogy ki miben volt. A lényeg hogy tiszteld meg azzal a halottat, hogy csinosan felöltözöl! Ettől függetlenül nem kell a zakó, senkinek nem hiányzik, hogy ott a 40 fokban fekete zakóban rosszul legyél! Annyit nem ér az egész! Elviheted, de úgysem lesz rá szükséged szerintem! Ja, és természetesen ne fekete sportcipőt húzz!!! (Tudom ez valakinek egyértelmű, de sok embernek sajnos nem)
2010. júl. 8. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!