Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Szerinted is van különbség a...

Szerinted is van különbség a hálapénz és az előre meghatározott tarifa között?

Figyelt kérdés
Mikola most azon rágott be, hogy egy szülész előre megmondta, hogy mennyi pénzt kér? De tényleg van különbség? Tényleg az a különbség, hogy megmondja a doki, hogy mennyit vár el? Melyik a korrupció? Melyiket ítéled el?
2010. júl. 6. 22:55
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Na jó, de kérdező, ha én most úgy gondolom adok pénzt az orvosomnak, adózási szempontból ez minek minősül? Mert akár ráfoghatjuk önként adom az én már leadózott jövedelmemből- akár felfoghatjuk ajándékozásnak is (nem ajándékkosarat adok neki, hanem pénzt- családban is előfordul, én is kaptam már pénzt ajándékba), és azt bizonyos összeghatár alatt nem kell bevallania, nem kell adózni belőle.

ajándékozási illeték lenne utána, de az meg 150000 forintig illetékmentes és okirat sem kell róla. Úgyhogy akár azt is mondhatjuk teljesen legális a dolog.

2010. júl. 7. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!