Hogyan illik a köszönést viszonozni ebben az esetben?
Figyelt kérdés
Az illető férfi, idősebb pár évvel és magasabb rangú nálam, aki nő vagyok. Úgy köszön, hogy üdvözletem. Erre hogyan illendő válaszolni ?2019. ápr. 12. 21:14
2/13 A kérdező kommentje:
Nem tegeződünk, hanem magázódunk, szóval a szia nem helyénvaló.
2019. ápr. 12. 21:20
3/13 anonim válasza:
Hivatalosan, ha rendőr vagy, akkor "erőt, egészséget"
4/13 A kérdező kommentje:
Nem rendőr, és nem munkahely.
2019. ápr. 12. 21:26
5/13 anonim válasza:
A "Jó napot kívánok" című köszönés mondjuk meg se fordul a fejedben?
6/13 anonim válasza:
Mit jelent, hogy magasabb rangú? Gróf vagy báró?
Amúgy "Jó napot kívánok" a helyénvaló válasz, köszönés.
7/13 anonim válasza:
Köszönj Jó napot-tal. Az illető nagy bunkó lehet, ha így köszön egy fiatalabb nőnek...
8/13 anonim válasza:
Haligali:)
Egyébként szerintem is ilyen Jó napot kívánok az megfelelő lenne:)
9/13 anonim válasza:
"Az illető nagy bunkó lehet, ha így köszön egy fiatalabb nőnek...
"
Szerintem nem erről van szó, ez csak ilyen tartózkodás, hogy a pasi se tudta, hogy' köszönjön, és akkor ezért ezt választotta. Talán nem tudta, hogy magázza, vagy tegezze a csajt, és akkor ezt ötlötte ki ilyen "köztes" - jellegű megoldásnak.
Valami olyat akart, amire tutira nem sértődik meg. Tehát pont, hogy tiszteli, tiszteletben tartja őt.
10/13 anonim válasza:
Már mért lenne bunkó az "üdvözletem"? Udvarias, régimódi köszönés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!